MUST READ

Κατευθυνόμαστε σε περαιτέρω μείωση στα επιτόκια – Τι σημαίνει αυτο για μετοχές, στεγαστικά δάνεια, ομόλογα, χρυσό και ασήμι

Τι πρέπει να περιμένουμε αν η ΕΚΤ και η Fed συνεχίσουν τη μείωση επιτοκίων.
Κατευθυνόμαστε σε περαιτέρω μείωση στα επιτόκια – Τι σημαίνει αυτο για μετοχές, στεγαστικά δάνεια, ομόλογα, χρυσό και ασήμι

Η μείωση των επιτοκίων έχει πολλαπλές επιπτώσεις στις αγορές και στην οικονομία.

Χαμηλότερα επιτόκια σημαίνουν φθηνότερος δανεισμός για τις επιχειρήσεις, αύξηση των εταιρικών κερδών και συχνά άνοδος των μετοχών, ειδικά στις τεχνολογικές και αναπτυξιακές εταιρείες. Τα επιτόκια των στεγαστικών μειώνονται, καθιστώντας τα δάνεια φθηνότερα και αυξάνοντας τη ζήτηση για κατοικίες.

Όταν πέφτουν τα επιτόκια, τα παλαιότερα ομόλογα με υψηλότερο επιτόκιο γίνονται πιο ελκυστικά και η αξία τους αυξάνεται. Οι νέες εκδόσεις ομολόγων όμως θα έχουν χαμηλότερες αποδόσεις, μειώνοντας τα κέρδη των επενδυτών σε νέα ομόλογα.

Ο χρυσός και το ασήμι ενισχύονται όταν τα επιτόκια πέφτουν, καθώς η απόδοση των ομολόγων και των μετρητών μειώνεται, καθιστώντας τα πολύτιμα μέταλλα ελκυστικότερα ως ασφαλές καταφύγιο.

Αν η μείωση επιτοκίων συνοδεύεται από ισχυρό δολάριο, μπορεί να περιορίσει την άνοδο του χρυσού.

Αν η ΕΚΤ και η Fed συνεχίσουν τη μείωση επιτοκίων, μπορούμε να περιμένουμε πιο φθηνό χρήμα, ανάπτυξη στις αγορές, αλλά και πιθανή αύξηση του πληθωρισμού μακροπρόθεσμα.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα αγαπώ και με απασχολούν καθημερινά - τον Ολυμπιακό, τον στίβο και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ExtraTime: Η αόρατη ρύπανση του καλοκαιριού. Πώς το αντηλιακό μας δηλητηριάζει τις θάλασσες

Η αόρατη ρύπανση του καλοκαιριού. Πώς το αντηλιακό μας δηλητηριάζει τις θάλασσες

Κάθε καλοκαίρι, εκατομμύρια λίτρα αντηλιακού απελευθερώνονται στις θάλασσες, επηρεάζοντας κοράλλια, ψάρια και μικροοργανισμούς. Οι επιπτώσεις είναι σιωπηλές αλλά καταστροφικές.

ExtraTime
Must Read: Πως καταλαβαίνουν από ένα dna test αν κατάγεσαι από την Τουρκία, την Αλβανία, την Ιταλία ή την Ελλάδα

Πως καταλαβαίνουν από ένα dna test αν κατάγεσαι από την Τουρκία, την Αλβανία, την Ιταλία ή την Ελλάδα

Τα τεστ DNA αποκαλύπτουν ιστορίες χιλιάδων ετών. Μάθε πώς ξεχωρίζουν την καταγωγή σου ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία και Ιταλία, μέσα από επιστήμη, ιστορία και γενετική.

Must Read
Must Read: Το θαύμα του σφουγγαριού: ο ζωντανός οργανισμός που ξαναγεννιέται από το μηδέν

Το θαύμα του σφουγγαριού: ο ζωντανός οργανισμός που ξαναγεννιέται από το μηδέν

Ένα ζωντανό σώμα διαλύεται σε χιλιάδες κύτταρα. μέσα σε μέρες, ξαναγίνεται αυτό που ήταν. το σφουγγάρι, ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί να ξαναγεννηθεί από το μηδέν.

Must Read
Must Read: Η Ελληνίδα νοσοκόμα που έγινε «μάνα του στρατιώτη» και άλλαξε για πάντα τη νοσηλευτική στην Ελλάδα

Η Ελληνίδα νοσοκόμα που έγινε «μάνα του στρατιώτη» και άλλαξε για πάντα τη νοσηλευτική στην Ελλάδα

Η Αθηνά Μεσολωρά υπήρξε η μορφή-σύμβολο της ελληνικής νοσηλευτικής. Από την εκπαίδευση έως το μέτωπο του 1940, αφιέρωσε τη ζωή της στη φροντίδα και την ανύψωση του επαγγέλματος.

Must Read
Must Read: H δίκη της Ερίθας: το πιο παλιό νομικό δράμα της Ευρώπης στις φλόγες της μυκηναϊκής Πύλου

H δίκη της Ερίθας: το πιο παλιό νομικό δράμα της Ευρώπης στις φλόγες της μυκηναϊκής Πύλου

Λίγο πριν την καταστροφή της Πύλου, η Ερίθα στάθηκε απέναντι στο δάμος για να υπερασπιστεί ιερή γη. μια δίκη χωρίς τέλος, χαραγμένη στον πηλό και στις φλόγες της ιστορίας.

Must Read
Must Read: Ο λαός που έγραψε με ήχους και άλλαξε τον κόσμο

Ο λαός που έγραψε με ήχους και άλλαξε τον κόσμο

Κάποτε η γραφή ήταν εικόνα. έγινε ήχος. και άλλαξε τον κόσμο

Must Read
Must Read: «Έγδυσαν»… στη Χαλκιδική ο Φεντόρ Τσάλοφ του ΠΑΟΚ

«Έγδυσαν»… στη Χαλκιδική ο Φεντόρ Τσάλοφ του ΠΑΟΚ

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Φεντόρ Τσάλοφ έπεσε θύμα κλοπής στη Χαλκιδική όταν άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό του και του άρπαξαν χρήματα και έγγραφα.

Must Read
Must Read: Skoda Scala και Octavia σε δόσεις στην Τουρκία – Από 13.570 TL τον μήνα

Skoda Scala και Octavia σε δόσεις στην Τουρκία – Από 13.570 TL τον μήνα

Η Skoda προσφέρει Scala και Octavia με πρόγραμμα δόσεων στην Τουρκία, ξεκινώντας από 13.570 TL τον μήνα. Δείτε τιμές, καμπάνιες και λεπτομέρειες χρηματοδότησης.

Must Read
Must Read: Το καλύτερο δημόσιο σχολείο της Βραζιλίας – Μάθημα για την Ελλάδα από την επιτυχία της Ceará

Το καλύτερο δημόσιο σχολείο της Βραζιλίας – Μάθημα για την Ελλάδα από την επιτυχία της Ceará

Η επιτυχία του Αγροτικού Οικογενειακού Σχολείου στην Ceará δείχνει πώς η καινοτόμος εκπαίδευση μπορεί να μεταμορφώσει την ύπαιθρο - Μπορεί η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα;

Must Read