MUST READ

Ο Superman παγίδεψε τους Σαϊεντολόγους με Ελληνική μυθολογία

Ο Christopher Reeve αποκάλυψε πώς κατάφερε να ξεγελάσει τους Σαϊεντολόγους
Ο Superman παγίδεψε τους Σαϊεντολόγους με Ελληνική μυθολογία

Ο Christopher Reeve, ο άνθρωπος που ταυτίστηκε όσο κανένας με τον ρόλο του Superman, είχε μία περίοδο στη ζωή του όπου αναζητούσε βαθύτερες απαντήσεις. Ήταν νέος, γεμάτος ερωτήσεις για τον κόσμο και τον εαυτό του, και ήθελε να εξερευνήσει πνευματικά μονοπάτια. Ένα από αυτά ήταν και η Σαϊεντολογία, η πολυσυζητημένη θρησκευτική οργάνωση που προσέλκυε πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή.

Ο Reeve περιγράφει στη βιογραφία του ότι αποφάσισε να δοκιμάσει το περίφημο “auditing”, μια από τις βασικές διαδικασίες της Σαϊεντολογίας που υποτίθεται ότι βοηθά κάποιον να θυμηθεί εμπειρίες από προηγούμενες ζωές. Ήθελε να δει πόσο «βαθιά» μπορούσε να πάει αυτή η αναζήτηση ή αν ήταν απλώς μια ψευδαίσθηση που τρεφόταν από την πίστη των συμμετεχόντων.

Σε μια από τις συνεδρίες, αποφάσισε να πει ψέματα. Ξεκίνησε να αφηγείται μια «ανάμνηση» από μία υποτιθέμενη προηγούμενη ζωή, αλλά αντί να αυτοσχεδιάσει, διάλεξε κάτι πιο ενδιαφέρον: μία ιστορία κατευθείαν από την ελληνική μυθολογία. Περιέγραψε γεγονότα, χαρακτήρες και σκηνικά που είχαν πάρει απευθείας από αρχαίους μύθους, χωρίς φυσικά να το αποκαλύψει.

Προς έκπληξή του, οι υπεύθυνοι του auditing τον πήραν εντελώς στα σοβαρά. Όχι μόνο δεν αναγνώρισαν την πηγή, αλλά ενθουσιάστηκαν με το «βάθος» και την «καθαρότητα» της προηγούμενης ζωής του. Ήταν η στιγμή που ο Reeve ένιωσε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Όπως παραδέχτηκε αργότερα, εκείνη η εμπειρία τον απογοήτευσε βαθιά. Αν πίστεψαν τόσο εύκολα μια ιστορία που κάθε μέσος φοιτητής κλασικής φιλολογίας θα αναγνώριζε, τι άλλο μπορούσαν να πιστεύουν;

Έφυγε αμέσως από τη Σαϊεντολογία, σταμάτησε κάθε επαφή και δεν την ξαναπλησίασε ποτέ. Για εκείνον, ήταν μια απομυθοποίηση, ένα μάθημα για το πώς η πίστη μπορεί να καταλήξει ευπιστία όταν δεν συνοδεύεται από κρίση και γνώση.

Η ιστορία αυτή έγινε γνωστή μέσα από την αυτοβιογραφία του, «Still Me», και έκτοτε επανέρχεται συχνά ως απόδειξη ότι ακόμη και οι πιο λαμπεροί οργανισμοί του Χόλιγουντ μπορούν να παγιδευτούν από την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει – ακόμα κι όταν αυτό που του προσφέρεις είναι… ο Περσέας ή ο Οδυσσέας.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Ντάνουτ Λούπου: Από την Παιανία στο κελί – Η πιο σουρεαλιστική μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Ντάνουτ Λούπου: Από την Παιανία στο κελί – Η πιο σουρεαλιστική μεταγραφή του Παναθηναϊκού

Ο Λούπου δεν έμεινε στην ιστορία για τις ασίστ του.

Must Read
Must Read: Λίγοι ξέρουν τι σχέση έχει ο Φρανκενστάιν με τον Λόρδο Βύρωνα

Λίγοι ξέρουν τι σχέση έχει ο Φρανκενστάιν με τον Λόρδο Βύρωνα

Λίγοι ξέρουν ότι ο Φρανκενστάιν δεν θα υπήρχε ποτέ χωρίς τον Λόρδο Βύρωνα.

Must Read
Must Read: Τους έλεγε ότι ο ανηψιός του είναι παικταράς και δεν τον πίστευαν – Όταν τον είδαν έπεσαν όλοι στα πόδια του

Τους έλεγε ότι ο ανηψιός του είναι παικταράς και δεν τον πίστευαν – Όταν τον είδαν έπεσαν όλοι στα πόδια του

Ο νεαρός από το Κάπο Βέρντε έδειξε από την πρώτη προπόνηση πως δεν αστειεύεται.

Must Read
Must Read: Έφτιαχναν το ωραιότερο γυαλί του κόσμου, αλλά αν τολμούσαν να φύγουν από την πόλη και να μάθουν τα κόλπα σε άλλους, τους σκότωναν

Έφτιαχναν το ωραιότερο γυαλί του κόσμου, αλλά αν τολμούσαν να φύγουν από την πόλη και να μάθουν τα κόλπα σε άλλους, τους σκότωναν

Ζούσαν σαν βασιλιάδες, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν ποτέ. Οι Βενετσιάνοι γυαλάδες του Μουράνο κρατούσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου. Και η πόλη τους ήταν έτοιμη να τους σκοτώσει για να το κρατήσει έτσι.

Must Read
Must Read: Έκαναν τα σακιά από αλεύρι ρούχα γιατί δεν είχαν να φάνε. Οι εταιρείες το έμαθαν και έτσι τύπωναν σάκους με σχέδια για να γίνουν πιο όμορφα τα ρούχα.

Έκαναν τα σακιά από αλεύρι ρούχα γιατί δεν είχαν να φάνε. Οι εταιρείες το έμαθαν και έτσι τύπωναν σάκους με σχέδια για να γίνουν πιο όμορφα τα ρούχα.

Την εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε, έραβαν φορέματα από σακιά.

Must Read
Must Read: Μόλις η κυβέρνηση φτιάξει hot spot στην Εκάλη και το Πανόραμα, τότε θα βρίσκεται κοντά στη λύση του μεταναστευτικού

Μόλις η κυβέρνηση φτιάξει hot spot στην Εκάλη και το Πανόραμα, τότε θα βρίσκεται κοντά στη λύση του μεταναστευτικού

Η συζήτηση για τη δίκαιη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα φέρνει διαρκώς στο προσκήνιο το ερώτημα: γιατί τα κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται σχεδόν αποκλειστικά σε περιοχές μακριά από εύπορα προάστια; Οι επιλογές χωροθέτησης hot spot φαίνεται να αποφεύγουν σταθερά περιοχές όπως η Εκάλη ή το Πανόραμα Θεσσαλονίκης – κάτι που γεννά εύλογες ενστάσεις περί ταξικών προτεραιοτήτων...

Must Read
Must Read: Η πείνα που σάρωσε τη Ρωσία το 1921 ήταν εφιαλτική. Πουλούσαν ακόμα και ανθρώπους για κρέας.

Η πείνα που σάρωσε τη Ρωσία το 1921 ήταν εφιαλτική. Πουλούσαν ακόμα και ανθρώπους για κρέας.

Ήταν η μεγαλύτερη πείνα της Ρωσίας. Σκότωσε πάνω από 5 εκατομμύρια. Κι όσοι έμειναν πίσω, έτρωγαν ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουν.

Must Read
Must Read: Ήταν πιο διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια στην Αμερική. Οι Έλληνες έμαθαν το όνομά της 40 χρόνια μετά το θάνατό της.

Ήταν πιο διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια στην Αμερική. Οι Έλληνες έμαθαν το όνομά της 40 χρόνια μετά το θάνατό της.

Έζησε και τραγούδησε στην Αμερική όταν κανείς στην Ελλάδα δεν ήξερε τι είναι βινύλιο. Τραγούδησε για τη Σμύρνη πριν καεί. Και όταν πέθανε, κανείς στην πατρίδα της δεν ήξερε ποια ήταν.

Must Read
Must Read: Από τους πλουσιότερους στην Πελοπόννησο, έδωσε τα πάντα για την Επανάσταση. Εξόπλισε 1.000 άντρες, πολέμησε σε κάθε μάχη και σκοτώθηκε στα 27 του.

Από τους πλουσιότερους στην Πελοπόννησο, έδωσε τα πάντα για την Επανάσταση. Εξόπλισε 1.000 άντρες, πολέμησε σε κάθε μάχη και σκοτώθηκε στα 27 του.

Ήταν μόλις 23 χρονών όταν ξέσπασε η Επανάσταση. Είχε πλούτο, είχε προνόμια, είχε ασφάλεια. Αλλά τα άφησε όλα πίσω και μπήκε μπροστά. Σκοτώθηκε στα 27 του, μα οι αγώνες του μένουν.

Must Read