MUST READ

Ποιά ήταν η γνώμη του Τέσλα για τον Αϊνστάιν;

Τι έλεγε για τον Αϊνστάιν και ποιος τελικά αποδείχτηκε πως είχε δίκιο.
Ποιά ήταν η γνώμη του Τέσλα για τον Αϊνστάιν;

Ο Νίκολα Τέσλα δεν είχε ιδιαίτερα θετική άποψη για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τη θεωρία της σχετικότητας. Στην πραγματικότητα, ο Τέσλα απέρριπτε τη σχετικότητα και θεωρούσε ότι ήταν μια «λανθασμένη» θεωρία χωρίς πρακτική εφαρμογή.

Ο Τέσλα πίστευε σε έναν αιθερικό μηχανισμό του σύμπαντος και δεν δεχόταν την ιδέα ότι ο χωροχρόνος μπορεί να καμπυλώνεται. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι η «θεωρία της σχετικότητας είναι ένας σωρός από ανοησίες… Ο Αϊνστάιν είναι ένας μαθηματικός, όχι φυσικός.»

Σε μια συνέντευξή του το 1935, ο Τέσλα είχε πει ότι ο «Αϊνστάιν ντύνεται με μαθηματικά και κρύβει τα λάθη του πίσω από περίπλοκες θεωρίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.»

Ο Τέσλα υποστήριζε ότι η ενέργεια μπορούσε να μεταφερθεί μέσω του αιθέρα, κάτι που ήταν αντίθετο με την επιστήμη της σχετικότητας. Για αυτόν, η θεωρία του Αϊνστάιν ήταν «άχρηστη» για την εφαρμοσμένη μηχανική και την ηλεκτρολογία.

Η επιστήμη σήμερα έχει επιβεβαιώσει τη θεωρία της σχετικότητας μέσα από αμέτρητα πειράματα και εφαρμογές (GPS, πυρηνική ενέργεια κ.λπ.). Όμως, ο Τέσλα, ως μηχανικός και εφευρέτης, ενδιαφερόταν περισσότερο για πρακτικά αποτελέσματα, και η σχετικότητα δεν του φαινόταν χρήσιμη στον τομέα του.

Έτσι, παρόλο που ήταν μια ιδιοφυΐα, οι απόψεις του για τον Αϊνστάιν και τη σχετικότητα θεωρούνται σήμερα λανθασμένες.

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου: Το «wide right» που άλλαξε για πάντα το Super Bowl

Σαν σήμερα 27 Ιανουαρίου: Το «wide right» που άλλαξε για πάντα το Super Bowl

Στις 27 Ιανουαρίου 1991 το wide right πάγωσε την Αμερική, οι Τζάιαντς λύγισαν τους Μπιλς και η ιστορία γράφτηκε σε φινάλε χωρίς ανάσα.

Must Read
Must Read: Η Ελληνική ταινία που ήθελε να πρωτοτυπήσει με τεχνολογία και τελικά έφερε την καταστροφή

Η Ελληνική ταινία που ήθελε να πρωτοτυπήσει με τεχνολογία και τελικά έφερε την καταστροφή

Η ιστορία της ταινίας Καλώς ήλθε το δολλάριο και πώς το μεγάλο ρίσκο με το χρώμα και την τεχνολογία οδήγησε την Ανζερβό σε οικονομικό αδιέξοδο

Must Read
Ποδόσφαιρο: Δόξα Πηγαδακίων: Η απάντηση στην χλεύη για τον Remi Moses δόθηκε στο γήπεδο.. (vid)

Δόξα Πηγαδακίων: Η απάντηση στην χλεύη για τον Remi Moses δόθηκε στο γήπεδο.. (vid)

Η Δόξα Πηγαδακίων απάντησε στο γήπεδο, ο Σπύρος Μοίρας σκόραρε δύο φορές απέναντι στην Α.Ε. Άγιος Λέων με εντυπωσιακή γκολάρα!

Ποδόσφαιρο
Must Read: Μαρμαράς – Ιερισσός: Απίστευτο! Δύο γκολ με ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 ετών και η Ιερισσός έφυγε με διπλό και αέρα πρωταθλητή.

Μαρμαράς – Ιερισσός: Απίστευτο! Δύο γκολ με ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 ετών και η Ιερισσός έφυγε με διπλό και αέρα πρωταθλητή.

Μαρμαράς - Ιερισσός το ματς που έγραψε ιστορία με δύο ψαλιδάκια από παίκτες άνω των 40 και διπλό το οποίο δίνει αέρα πρωταθλητή στην Ιερισσό!

Must Read
Must Read: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων που ανεβαίνουν ουρανοξύστες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και κόβουν την ανάσα

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων που ανεβαίνουν ουρανοξύστες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και κόβουν την ανάσα

Τι αλλάζει στον εγκέφαλο ανθρώπων που ανεβαίνουν ουρανοξύστες χωρίς προστασία και πώς καταφέρνουν να ελέγχουν τον φόβο σε συνθήκες μηδενικού λάθους

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Η μέρα που το μπάσκετ άλλαξε για πάντα με τον Μάικλ Τζόρνταν

Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Η μέρα που το μπάσκετ άλλαξε για πάντα με τον Μάικλ Τζόρνταν

Στις 25 Ιανουαρίου ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα βράδια στην ιστορία του NBA και του παγκόσμιου αθλητισμού.

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Η βολή που έσπασε την ιστορία στη σφαιροβολία

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Η βολή που έσπασε την ιστορία στη σφαιροβολία

Η βολή των 22,82 μέτρων στο κλειστό έσπασε ρεκόρ δεκαετιών, άλλαξε τα δεδομένα στη σφαιροβολία και έγραψε μια παγκόσμια στιγμή ιστορίας.

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 23 Ιανουαρίου: Η μέρα που ξεκίνησε επίσημα ο δρόμος για το «Αθήνα 2004»

Σαν σήμερα 23 Ιανουαρίου: Η μέρα που ξεκίνησε επίσημα ο δρόμος για το «Αθήνα 2004»

Σαν σήμερα η Ελλάδα κατέθεσε στη ΔΟΕ τον φάκελο για το «Αθήνα 2004», ξεκινώντας επίσημα τη διαδρομή προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Must Read
Must Read: Ο Μαρινάκης πουλά και άλλο πλοίο για 120 εκατ. σε Γερμανό εφοπλιστή

Ο Μαρινάκης πουλά και άλλο πλοίο για 120 εκατ. σε Γερμανό εφοπλιστή

Συνεχίζονται οι πωλήσεις πλοίων από το χαρτοφυλάκιο του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τη γερμανική αγορά.

Must Read