MUST READ

Το γαλλικό κολλέγιο που σπουδάζουν Έλληνες και παίρνουν πτυχίο Σορβόννης – Τι λέει ο οικονομικός διευθυντής του Ατζούν στην Ελλάδα

«Προτείνω σε όποιον θέλει ουσιαστικά αποτελέσματα, χωρίς να χάνει τον χρόνο του, να ρίξει μια ματιά στις δυνατότητες που του παρέχει το Idef. Θα γλυτώσει και χρόνο και... χρήμα»
Το γαλλικό κολλέγιο που σπουδάζουν Έλληνες και παίρνουν πτυχίο Σορβόννης – Τι λέει ο οικονομικός διευθυντής του Ατζούν στην Ελλάδα

Το Γαλλικό Κολλέγιο Institution d’Etudes Francophones, γνωστό ως Κολλέγιο IdEF, λειτουργεί στην Αθήνα εδώ και 30 χρόνια και προσφέρει κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αποκλειστική συνεργασία από το 1995 με το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, παρέχει στους Έλληνες φοιτητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε αναγνωρισμένα πτυχία και επιτρέπουν τη συνέχιση των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο.

Με πλήρη και δομημένα προγράμματα σπουδών Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης επιχειρήσεων, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, καλύπτει τα βασικά επιστημονικά πεδία που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας και προσφέρει στους φοιτητές του ακαδημαϊκή εκπαίδευση υψηλού επιπέδου με τη σφραγίδα της Σορβόννης.

Η ιδιαιτερότητα του IdEF είναι ότι οι φοιτητές του είναι ταυτόχρονα εγγεγραμμένοι και στο Sorbonne Paris Nord, απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις με όσους σπουδάζουν στο Παρίσι. Τα πτυχία που λαμβάνουν απονέμονται απευθείας από τη Γαλλία και φέρουν την υπογραφή του Προέδρου του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord ενώ αναγνωρίζονται πλήρως σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το Sorbonne Paris Nord, ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με περισσότερους από 25.000 φοιτητές και πέντε πανεπιστημιουπόλεις, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γαλλικά ιδρύματα. Διακρίνεται για τη συνδυαστική του προσέγγιση ανάμεσα στην υψηλή επιστημονική κατάρτιση και την επαγγελματική εξειδίκευση.

Ανάμεσα στους φοιτητές του IdEF στο τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, βρίσκουμε και το Νίκο Ραμαντάνη, πρόεδρο του Αθηναϊκού που επανέφερε ξανά το γυναικείο τμήμα μπάσκετ στην κορυφή της Ελλάδος και έτοιμο να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρώπη.  Οι στρατηγικές συνεργασίες που έχει επισυνάψει στον Αθηναϊκό τον καθιστούν ένα παράγοντα που έχει αφήσει το στίγμα του στον γυναικείο αθλητισμό.

Μεταξύ άλλων, στενός συνεργάτης του Ατζούν σήμερα, με συμμετοχή σε όλα τα μεγάλα Projects του Τούρκου παραγωγού, όπως το Exathlon, το Survivor και το The Voice στον ΣΚΑΪ. Ο επί χρόνια στέλεχος επιχειρήσεων, λοιπόν, Νίκος Ραμαντάνης επέλεξε να σπουδάσει στο IdEF, επιβεβαιώνοντας το κύρος και τη διεθνή αξία του πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord.

«Δε θεωρώ ότι πρέπει να σταματά ποτέ η εκπαίδευση και το Κολλέγιο IdEF με την καταξίωση και τη σοβαρότητα που το διακρίνει, μου έδειξε πως αξίζει να επενδύσω σε περαιτέρω γνώση και επιστημονική εκπαίδευση, στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σπουδάζοντας στο γαλλικό κολλέγιο της Ελλάδας», σημειώνει.

Ως άνθρωπος της αγοράς, με προϋπηρεσία σε κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα (Vivartia, Asics Tiger, Prince Oliver, Creta Farm) και σε ελληνικά ΜΜΕ, ο Νίκος Ραμαντάνης βάζει τον πήχη ψηλά και δηλώνει βέβαιος πως το IdEF περνά με άνεση τα υψηλά του στάνταρ.

«Προτείνω σε όποιον θέλει ουσιαστικά αποτελέσματα, χωρίς να χάνει τον χρόνο του, να ρίξει μια ματιά στις δυνατότητες σπουδών (προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά) που του παρέχει το Κολλέγιο IdEF. Θα γλυτώσει και χρόνο και… χρήμα», συμπληρώνει.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών και τις διαθέσιμες υποτροφίες κάνοντας την αίτησή σας online στο www.idef.gr

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Βαρβάκειος Αγορά: Ποιος την έφτιαξε, γιατί δημιουργήθηκε και πώς έγινε η κεντρική αγορά της Αθήνας

Βαρβάκειος Αγορά: Ποιος την έφτιαξε, γιατί δημιουργήθηκε και πώς έγινε η κεντρική αγορά της Αθήνας

Από τις παράγκες της παλιάς αγοράς μέχρι το δημοτικό έργο που ολοκληρώθηκε το 1886, η Βαρβάκειος έγινε ο σταθερός κόμβος τροφίμων στο κέντρο της Αθήνας.

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου: Άνοιξαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί του Βανκούβερ, μια βραδιά που άλλαξε τόνο πριν καν ξεκινήσει

Σαν σήμερα 12 Φεβρουαρίου: Άνοιξαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί του Βανκούβερ, μια βραδιά που άλλαξε τόνο πριν καν ξεκινήσει

Οι Χειμερινοί Αγώνες του Βανκούβερ άνοιξαν με συγκίνηση, μνήμη και σιωπή, θυμίζοντας ότι πίσω από τη γιορτή υπάρχει πάντα ανθρώπινο κόστος.

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου: Η μέρα που ο Τζόρνταν επέστρεψε και άλλαξε ξανά το παιχνίδι

Σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου: Η μέρα που ο Τζόρνταν επέστρεψε και άλλαξε ξανά το παιχνίδι

Η επιστροφή του Τζόρνταν άλλαξε ξανά το παιχνίδι, με μια ανακοίνωση που έγραψε ιστορία και γύρισε ολόκληρο το ΝΒΑ ανάποδα.

Must Read
Must Read: Τριζόνια : που βρίσκεται το νησί που παραλίγο να αγοράσει ο Ωνάσης. Πως θα πάτε εκεί απο Αθήνα και απο Θεσσαλονίκη

Τριζόνια : που βρίσκεται το νησί που παραλίγο να αγοράσει ο Ωνάσης. Πως θα πάτε εκεί απο Αθήνα και απο Θεσσαλονίκη

Πού βρίσκεται το νησί Τριζόνια και πώς θα πάτε εκεί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με απλές οδηγίες

Must Read
Must Read: Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: Η βραδιά που άναψε η φλόγα στο Τορίνο και η Ελλάδα μπήκε ξανά στο χειμερινό κάδρο

Σαν σήμερα 10 Φεβρουαρίου: Η βραδιά που άναψε η φλόγα στο Τορίνο και η Ελλάδα μπήκε ξανά στο χειμερινό κάδρο

Σαν σήμερα το Τορίνο άνοιξε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, με την Ελλάδα παρούσα στην παρέλαση και τη φλόγα να δίνει το σύνθημα.

Must Read
Must Read: Τον έβαλαν στα 26 του στις ίδιες εκθέσεις με τον Πόλοκ. Ο Έλληνας που έγινε κομμάτι της αμερικανικής ζωγραφικής πριν τον μάθει η Ελλάδα

Τον έβαλαν στα 26 του στις ίδιες εκθέσεις με τον Πόλοκ. Ο Έλληνας που έγινε κομμάτι της αμερικανικής ζωγραφικής πριν τον μάθει η Ελλάδα

Στα 26 του ο Θεόδωρος Στάμος εκθέτει δίπλα στον Τζάκσον Πόλοκ και μπαίνει στον πυρήνα της αμερικανικής ζωγραφικής, χρόνια πριν αναγνωριστεί στην Ελλάδα.

Must Read
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός – Άρης ο τελικός που έμεινε αξέχαστος!

Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός – Άρης ο τελικός που έμεινε αξέχαστος!

Σαν σήμερα 9 Φεβρουαρίου ο τελικός Κυπέλλου στο Ηράκλειο έγραψε ιστορία, με καθαρό μήνυμα ισχύος και τρόπαιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Must Read: Βγήκε όπλο στο γήπεδο του Αιγάλεω

Βγήκε όπλο στο γήπεδο του Αιγάλεω

Και ξαφνικά στους πανηγυρισμούς φαίνεται ξεκάθαρα το όπλο και ακούγονται οι πυροβολισμοί στον αέρα.

Must Read
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου: Η Θύρα 7 που άλλαξε για πάντα το ελληνικό γήπεδο

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου: Η Θύρα 7 που άλλαξε για πάντα το ελληνικό γήπεδο

Σαν σήμερα 8 Φεβρουαρίου 1981: Η χαρά ενός αγώνα έγινε εθνικό πένθος, αφήνοντας 21 ζωές και μνήμη που δεν σβήνει σε κάθε γήπεδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ