Το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι γεννήθηκε στην Πάτρα
Μια ομάδα φίλων από την Πάτρα παρουσίασε το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι, αποτέλεσμα πενταετούς προσπάθειας και αγάπης για το απόσταγμα.
Το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι είναι πλέον γεγονός και έχει τη σφραγίδα της Πάτρας. Οι «The Whisky Friends», μια παρέα εννέα φίλων με κοινό πάθος για το ουίσκι, παρουσίασαν το δημιούργημά τους σε ειδική εκδήλωση, περιγράφοντας μια πενταετή διαδρομή γεμάτη εμπόδια και επιμονή.
Ο Στέλιος Περιστέρης, πρόεδρος του συλλόγου, εξήγησε πως η ιδέα γεννήθηκε το 2019 και χρειάστηκαν τρία χρόνια παλαίωσης για να αποκτήσει το προϊόν τον επίσημο τίτλο του ουίσκι. Η απόσταξη έγινε στο αποστακτήριο CHRIS στην Πάτρα το 2021 ενώ η εμφιάλωση ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2025 με μόλις 311 φιάλες.
Το ουίσκι δημιουργήθηκε με ελληνικό κριθάρι από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας και νερό από την πηγή «Θεοτόκος» στον Ταΰγετο. «Δεν είναι εμπορικό προϊόν, αλλά κάτι που φτιάξαμε από φίλους για φίλους» είπε ο Περιστέρης, εκφράζοντας τη φιλοσοφία πίσω από την προσπάθεια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.