ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Alana Project – Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο όπως παλιά!

Το νέο πρότζεκτ που «τρέχει» ο Ολυμπιακός στην ακαδημία του...
Alana Project – Ολυμπιακός: Το ποδόσφαιρο όπως παλιά!

Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στην πιο αγνή του μορφή στις αλάνες και στα σχολικά προαύλια του Πειραιά. Η Ακαδημία και οι Σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. πραγματοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Alana Project».

Το «Alana Project» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν μέσω της διαδραστικότητας του παιχνιδιού και να έρθουν πιο κοντά το ένα στο άλλο, αναπτύσσοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Άλλωστε η εποχή της πανδημίας και οι επιπτώσεις της, καθιστούν προτεραιότητά την ψυχική υγεία των παιδιών μέσα από την εκτόνωση, τη σωματική άσκηση και την ψυχαγωγία που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε την Τρίτη 25/5 και την Τετάρτη 26/5 στα σχολεία 28ο Δημοτικό Πειραιά, 13ο Γυμνάσιο Πειραιά, Γυμνάσιο Καμινίων, έλαβαν μέρος παιδιά από την Ακαδημία και τις Σχολές του Ολυμπιακού ηλικίας 9-13 ετών, με όραμα να συμμετάσχουν στο άμεσο μέλλον παιδιά από όλον τον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δήμος Πειραιά έχει τη χαρά να διοργανώνει σε συνεργασία με την Ακαδημία του Ολυμπιακού και τις Σχολές ποδοσφαίρου του συλλόγου, το πιλοτικό πρόγραμμα «Alana Project». Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά, στα οποία είχαν περιοριστεί οι δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, να αθληθούν με το δημοφιλέστερο άθλημα στην πιο αγνή του μορφή: με παιχνίδι σε αλάνες και σε σχολικά προαύλια της πόλης μας. Πρόκειται για μια όμορφη αθλητική δράση για τα παιδιά από την Ακαδημία και τις Σχολές του Ολυμπιακού, με όραμα να συμμετάσχουν στο άμεσο μέλλον παιδιά από όλον τον Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Ολυμπιακό που για ακόμα μια φορά είναι δίπλα στους δημότες του Πειραιά και στη Δημοτική Αρχή, συμβάλλοντας καθοριστικά στο πρωτότυπο αυτό πρόγραμμα. Είναι μια αισιόδοξη ενέργεια και χαίρομαι που δίνουμε την ευκαιρία για άθληση στα παιδιά. Aξίζουν να ζουν όμορφες στιγμές».

O Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού και εμπνευστής του προγράμματος, κ. Θοδωρής Ελευθεριάδης, αναφέρει:

«Ο Ολυμπιακός και δη η Ακαδημία μαζί με τις Σχολές, αντιλαμβάνονται τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας προκειμένου ο εγκλεισμός ως αποτέλεσμα της πανδημίας, να αφήσει τα λιγότερα δυνατά σημάδια στον ψυχισμό τους.

Με το πρόγραμμα «Alana Project» που προφανώς δεν πρόκειται για project με τη στενή έννοια του όρου αφού ο χαρακτήρας της αλάνας είναι από μόνος του εκτός κανόνων, θέλουμε να θυμίσουμε με ποιον τρόπο παίζεται το ποδόσφαιρο στην πιο αγνή του μορφή, αυτή που κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, τη γυμναστική και την ευγενή άμιλλα. Όραμά μας να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά από όλον τον Πειραιά».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Ακόμα θυμάμαι εκείνα τα ξένοιαστα απογεύματα με φίλους στις αλάνες του Πειραιά που ως παιδιά τότε βγαίνανε για μπάλα μετά το σχολείο. Με χτυπημένα γόνατα από το παιχνίδι στο χώμα, αλλά γεμάτοι από αγνές εμπειρίες με την παρέα με φίλους και το παιχνίδι, αναμνήσεις που ακόμη μοιραζόμαστε. Αυτές τις μοναδικές εμπειρίες θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουν ξανά τα παιδιά μέσα από το πολιτικό πρόγραμμα «Alana», μέσα από την σωματική άσκηση, την ομαδικότητα και το άθλημα του ποδοσφαίρου στην πιο αγνή του μορφή».

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Τελείωσε του Αντρέ Λουίζ – Δικός του!

Ολυμπιακός μεταγραφές : Τελείωσε του Αντρέ Λουίζ – Δικός του!

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Αντρέ Λουίζ, μιας και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν μαζί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Καρπετόπουλος : «Φώναξε ο Ποντένσε στον Μεντιλίμπαρ…»

Ολυμπιακός – Καρπετόπουλος : «Φώναξε ο Ποντένσε στον Μεντιλίμπαρ…»

Για την απόδοση του Ντάνιελ Ποντένσε κόντρα στον Βόλο είχε αρκετά να πει ο Αντώνης Καρπετόπουλος…

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ: Η Ρίο Άβε έφαγε τέσσερα γκολ, βγήκε αλλαγή και έρχεται (όλα δείχνουν) στον Ολυμπιακό

Αντρέ Λουίζ: Η Ρίο Άβε έφαγε τέσσερα γκολ, βγήκε αλλαγή και έρχεται (όλα δείχνουν) στον Ολυμπιακό

Εξαιρετικά κακή η τελευταία εμπειρία του Αντρέ Λουίζ με τη Ρίο Άβε, συντριβή 4-0 από τη Νασιονάλ, έγινε και αλλαγή

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός Κ19 άφησε βαθμούς με Βόλο

Ο Ολυμπιακός Κ19 άφησε βαθμούς με Βόλο

Έξι γκολ πολλές εναλλαγές και τελικό 3-3 για τον Ολυμπιακό Κ19 απέναντι στον Βόλο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Ο μάνατζερ του Αντρέ Λουίζ πόσταρε Ελλάδα

Ολυμπιακός: Ο μάνατζερ του Αντρέ Λουίζ πόσταρε Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντρέ Λουίζ της Ρίο Άβε, το ποστάρισμα του ατζέντη του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Επική ανατροπή του Ολυμπιακού Β’ με το Αιγάλεω και playoffs

Επική ανατροπή του Ολυμπιακού Β’ με το Αιγάλεω και playoffs

Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα playoffs ως τέταρτη ομάδα με το δραματικό 2-1.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντρέ Λουίζ, Ολυμπιακός, Μουρίνιο και Μπενφίκα στο ίδιο… έργο

Αντρέ Λουίζ, Ολυμπιακός, Μουρίνιο και Μπενφίκα στο ίδιο… έργο

Ο Αντρέ Λουίζ έχει μπει εδώ και καιρό στο ραντάρ κορυφαίων συλλόγων, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Κοστίνια ο μπακ όμως ο Ροντινέι με Άγιαξ παίζει;

Ολυμπιακός νέα: Κοστίνια ο μπακ όμως ο Ροντινέι με Άγιαξ παίζει;

Ο Ροντινέι δεν είναι λύση ανάγκης μόνο λόγω εξτρέμ αλλά ένας παίκτης που ο Μεντιλίμπαρ τον έχει κλειδώσει στην ενδεκάδα.

Ποδόσφαιρο