ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκιλιέρμε: «Όλοι οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι με Μαρτίνς»

Ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε στην Πορτογαλία και την «A Bola»...
Γκιλιέρμε: «Όλοι οι παίκτες είναι ευχαριστημένοι με Μαρτίνς»

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα της Πορτογαλίας «A Bola», έδωσε ο Γκιλιέρμε μιλώντας για την πορεία του στον Ολυμπιακό και άλλα πολλά ζητήματα. Ο Βραζιλιάνος μέσος κλήθηκε να σχολιάσει τους Πέδρο Μαρτίνς, Ρούμπεν Σεμέδο, Ντανιέλ Ποντένσε.

Όπως και για την παρουσία της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη και τα ματς με την Άρσεναλ στο Europa League.

Η διαφορά του φετινού Γκιλιέρμε, με τον περσινό: «Υπάρχει η εμπειρία που σε αλλάζει και σε κάνει να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως ξέρω πιο καλά τα γήπεδα και τους αντιπάλους. Σήμερα καταλαβαίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ καλύτερα και νιώθω πιο καλά και πιο έτοιμος.

Ξέρω τις ομάδες, τους αντιπάλους παίκτες, τα γήπεδα, τις συνθήκες και άλλα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο που πήρα. Είχαμε κάνει ένα καλό πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τον τίτλο. Φέτος είμαστε πιο δυνατοί και θεωρώ ότι έχουμε περισσότερες και πολύ πιο καλές πιθανότητες για τον τίτλο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός: Θα κληθούν να καλύψουν τον Σουντανί με Άρσεναλ

Αναφορικά με το γεγονός πως στην Ευρώπη μέχρι τώρα έχει κάτσει σε κάθε ομάδα για 2 χρόνια, σχολίασε: «Ναι μάλλον είναι σύμπτωση (γελάει) που είχα δύο χρονιές σε κάθε σύλλογο στην Ευρώπη. Υπήρξαν λόγοι που αποχώρησα από τις Ουντινέζε και Κορούνια. Έχω ακόμα 1,5 χρόνο συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να εκτιμήσω το μέλλον.

Θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει πάντα να ανταποκρίνομαι. Στην Ελλάδα είμαι πολύ καλά και πολύ χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό.

Εξαρτάται από την ομάδα και τις συνθήκες. Στην Ουντινέζε την πρώτη χρονιά όλα ήταν πολύ δύσκολα. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα και είχα και πρόβλημα με τον γιατρό.

Εν τέλει έφυγα για αυτόν τον λόγο από εκεί. Δεν είχα πια το focus και το μυαλό μου εκεί. Αντίθετα τα κατάφερα στην Λα Κορούνια. Η πρώτη μου σεζόν ήταν πολύ καλή. Δυστυχώς πέσαμε κατηγορία».

Αν του έχει λείψει κάτι όσο καιρό είναι στην Ελλάδα, ο Γκιλιέρμε είπε: «Όχι δεν μου λείπει τίποτα. Έχω ακόμα όνειρα να εκπληρώσω αλλά είμαι χαρούμενος εδώ και η ομάδα του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική».

Μίλησε και για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Στη Βραζιλία έπαιζα πάντα ως οκτάρι με δυνατή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή.

Στην Ευρώπη με έβλεπαν αλλιώς. Θεωρώ πως έχω την ποιότητα να κρατάω και να μεταφέρω μπροστά την μπάλα. Δεν θα πω ότι είμαι τόσο δυνατός σαν ένα πίτμπουλ για την θέση του εξαριού αλλά πάντα προσπαθώ. Μου αρέσει να κλέβω ή να ανακτώ την μπάλα και να δημιουργώ».

Σχετικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του τίτλου που έχει ως στόχο ο Ολυμπιακός, δήλωσε ο Βραζιλιάνος: «Ελπίζω πραγματικά και θέλω πολύ να τα καταφέρουμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε κανένα από τα επόμενά μας παιχνίδια και να είμαστε όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που έχασαν αγώνες.

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει και εκείνη ένα αξιόμαχο σύνολο αλλά δεν μας προλαβαίνει θεωρώ».

Αναφέρθηκε και στην ατυχία του Ολυμπιακού στις κληρώσεις της Ευρώπης: «Ναι κάναμε ακόμα και πλάκα με αυτό. Με το πόσο τυχεροί ήμασταν. Όμως σε κάθε φάση πιστέψαμε πως η πρόκριση θα ήταν εφικτή. Εάν δεν το πιστεύεις δεν πετυχαίνεις. Ευτυχώς είμαστε στο Europa.

Όμως όταν ήρθε η κλήρωση και είδαμε λιγότερο παραδοσιακές δυνάμεις πάλι πέσαμε στην Άρσεναλ. Είναι όμως και καλό. Είναι πρόκληση για εμάς και θα επιδιώξουμε να τα δώσουμε όλα και να διασκεδάσουμε και το ποδόσφαιρο».

Σχετικά με το γεγονός ότι στην Ελλάδα εμπιστεύονται τους Πορτογάλους προπονητής και τον Πέδρο Μαρτίνς, απάντησε: «Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στην Ελλάδα για τους Πορτογάλους και βλέπουμε και πορτογαλικές σημαίες σε γήπεδα. Ξέρουν πως το πορτογαλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι.

Η νέα γενιά των Πορτογάλων τεχνικών είναι πολύ καλή. Αναμφίβολα ο Μαρτίνς είναι τοπ σε αυτήν τη λίστα. Δουλεύω μαζί του εδώ και 1,5 χρόνο και έχω μόνο καλά λόγια. Είναι πολύ έξυπνος και καλός προπονητής.

Καταλαβαίνει καλά τους παίκτες του και ξέρει το πως να διαχειρίζεται μία μεγάλη ομάδα και ένα ρόστερ σχεδόν 30 παικτών σε μία δύσκολη και επίπονη χρονιά. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του».

Αναφορικά με το σερί νικών του Πέδρο Μαρτίνς: «Ποτέ δεν έχει αξία εάν δεν κερδίζεις παιχνίδια. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός από κάθε άποψη».

Ρωτήθηκε και για τον Ρούμπεν Σεμέδο: «Είμαι σίγουρος πως έμαθε από τα λάθη του. Έχει μεγάλη ποιότητα. Είναι παίκτης επιπέδου Εθνικής Πορτογαλίας, συγκεντρωμένος και δουλεύει σκληρά.

Θα προχωρήσει στην καριέρα του γιατί είναι πολύ καλός αμυντικός. Έχει το επίπεδο να παίξει σε τοπ ομάδα σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Αναφορικά με τη μεταγραφή που πήρε ο Ποντένσε και πόσο θα λείψει από τον Ολυμπιακό, ο Γκιλιέρμε είπε: «Έχουμε καλές εναλλακτικές στην ομάδα, όμως αυτός ο μικρόσωμος τύπος, σίγουρα θα μας λείψει. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δυνατός και γρήγορος, που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα σε κάθε άμυνα. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην Αγγλία».

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: «Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

«Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

… ο Διονύσης Βερβελές ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού με το οποίο ήρθε η πρόκριση στο Champions League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ο Αντρέ Λουίζ στο MEGA, αμέσως μετά την πρόκριση στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος ανοίγει έναν κύκλο αγώνων που μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη σεζόν του Ολυμπιακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα playoffs, όμως το όφελος από το 2-1 στο Άμστερνταμ είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Δεν κρατιέται ο Αντρέ Λουίζ και βλέπει ΑΕΚ!

Ολυμπιακός μεταγραφές : Δεν κρατιέται ο Αντρέ Λουίζ και βλέπει ΑΕΚ!

Στην Ολλανδία για λογαριασμό του Ολυμπιακού ο Αντρέ Λουίζ που ενδεχομένως να είναι στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός απέναντι σε Αταλάντα ή Λεβερκούζεν στα νοκ άουτ του Champions League και μετά Άρσεναλ ή Μπάγερν

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε Αταλάντα ή Λεβερκούζεν στα νοκ άουτ του Champions League και μετά Άρσεναλ ή Μπάγερν

Οι Ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν Αταλάντα ή... Λεβερκούζεν στα νοκ άουτ του Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Champions League: Η ώρα και η ημερομηνία της κλήρωσης του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί του Άγιαξ στρέφει πλέον το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα του Champions League, καθώς την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs της διοργάνωσης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ολυμπιακός: Νίκη-χρυσάφι στο Άμστερνταμ – Πάνω από 40 εκατ. ευρώ εγγυημένα από την UEFA

Ο Ολυμπιακός δεν έγραψε απλώς άλλη μία ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά είδε και το ταμείο του να γεμίζει, καθώς το 2-1 επί του Άγιαξ εκτόξευσε τα εγγυημένα έσοδα από την UEFA πάνω από τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ποδόσφαιρο