ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χορός «ερυθρόλευκων» εκατομμυρίων!

Η εκτόξευση των «ερυθρόλευκων» παικτών στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και ο ρόλος του Πέδρο Μαρτίνς...
Χορός «ερυθρόλευκων» εκατομμυρίων!

Ο Ολυμπιακός από μόνος του είναι brand name που ανεβάζει τις μετοχές των παικτών. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, καθώς χρειάζονται και οι κατάλληλες εμφανίσεις. Που για να γίνουν πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο τεχνικό. Ο Πέδρο Μαρτίνς, στην προκειμένη περίπτωση βοηθάει τα μέγιστα στο να εκτοξευθούν τιμές, ποδοσφαιριστές, που στην ποδοσφαιρική αγορά έχουν αξία πώλησης.

Δηλαδή βάζει το χεράκι του, για να τους βελτιώσει και να τους δώσει αξία. Γιατί η εμπορικότητα μιας ομάδας κρίνεται και από τις πωλήσεις της. Που είναι αναγκαίες και για την οικονομική της ευρωστία. Το Sportime διεισδύει στο χρηματιστήριο του Ολυμπιακού και υπογραμμίζει τους παίκτες, που δίνει την μεγαλύτερη βάση, ο Πέδρο Μαρτίνς, εκτοξεύοντας την τιμή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ποντένσε – Τσιμίκας: Έτοιμοι για ΟΦΗ, Μπάγερν

Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Φορτούνης, που μπορεί να είναι τραυματίας, αλλά η τιμή του, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» βρίσκεται στα 10 εκ. ευρώ. Σε αυτούς τους 14 μήνες του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, ανέβηκε κοντά στα 3,5 εκατ.

Φυσικά και είναι αυτός με την μεγαλύτερη αξία. Τρομερό αυτό που έχει συμβεί με τους Καμαρά, Σισέ. Ο πρώτος ήρθε πέρσι με αξία 800.000 ευρώ και σε περίπου 13 μήνες έχει πάει στα 8 εκατ. ευρώ. Ο Σισέ τον Δεκέμβριο του 2017 είχε τιμή 800.000, ένα χρόνο μετά πήγε στα 3,5 εκατ. ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ. Μεγάλη η άνοδος και για τον Κούτρη.

Το Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 2 εκατ. ευρώ και τον Μάιο του 2019 έφτασε τα 6 εκατ.

Τον φετινό Σεπτέμβριο έπεσε στα 5 εκατ. ευρώ. Ο Τσιμίκας τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 1,75 εκατ. ευρώ και τώρα έφτασε τα 3,5 εκατ,. ευρώ, με την άνοδο να συνεχίζεται! Ο Γιώργος Μασούρας, πουλέν του Πέδρο Μαρτίνς, ήρθε από τον Πανιώνιο με τιμή 1 εκατ. ευρώ. Μέσα σε 6 μήνες διπλασίασε την τιμή του και συνεχίζεται η άνοδος, αφού πλέον είναι και διεθνής.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε πριν 1,5 χρόνο μια ομάδα που ήταν πραγματικά καμένη. Και κατάφερε να φτιάξει κορμό, να δημιουργήσει αξίες στους παίκτες και να βάλει βάσεις για επιστροφή στις κατακτήσεις εγχώριων τίτλων. Όπως και να «φέρει» σκάουτ, που παρακολουθούν πολλούς «ερυθρόλευκους».

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ – ΟΜΑΡ

Η επιμονή και η αλλαγή

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιμένει στον Ανδρέα Μπουχαλάκη, αν κι εκείνος δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερό ρυθμό. Ωστόσο ο Κρητικός άσος, έχει βελτιωθεί με αποτέλεσμα να βρει θέση και στην Εθνική Ελλάδας. Παράλληλα τον Σεπτέμβριο του 2017, που ήταν στη Νότιγχαμ, η αξία του ήταν στις 800.000 ευρώ. Τον Δεκέμβριο του 2018, στον Ολυμπιακό πια, πήγε στο 1,25 εκατ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 2 εκατ. ευρώ.

Αλλαγμένος κατά πολύ και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, με τον Πέδρο Μαρτίνς. Κάτι ανάλογο έγινε και στην αξία του. Τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν στα 4 εκατ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ, ισοφαρίζοντας την τιμή που είχε το 2016.

ΖΟΣΕ ΣΑ

Τα 3,5 εκατομμύρια και η Εθνική

Τον Αύγουστο του 2018 ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε την απόκτηση τερματοφύλακα, έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη στον Ανδρέα Γιαννιώτη. Υπέδειξε τον Ζοσέ Σα, κάτι βολικό, αφού ήταν και στο πελατολόγιο του Ζόρζε Μέντες. Η τιμή του στο χρηματιστήριο ήταν στα 2 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 3,5 εκατ. ευρώ, με θέση στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας και φουλ ανοδική τάση στις μετοχές του.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Μέσα σε 3 μήνες!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν ήδη ένα δυνατό χαρτί, αλλά δεν είχε και μόνιμη θέση στην ενδεκάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ήρθε στον Ολυμπιακό, βρήκε ρυθμό και τον Μάιο του 2019 η τιμή του ήταν στα 4,5 εκατ. ευρώ και μέσα σε 3 μήνες πήγε στα 6, εκατ. ευρώ. Και με κλήσεις από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας.

 

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Πάει για limit up

Ο Γκιλιέρμε, μια ακόμα επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς, τον Δεκέμβριο του 2018, η τιμή του στο «transfermarkt» ήταν στα 3 εκατ. ευρώ. Τον Σεπτέμβριο του 2019 έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ, με ψηλότερη τιμή του να ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 με 4,5 εκατ. ευρώ, στην Λα Κορούνια. Ο Ολυμπιακός έχει απορρίψει ήδη πρόταση 10 εκατ. ευρώ για τον Βραζιλιάνο μέσο, που θα ανεβάσει κι άλλο την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SPORTIME.GR ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι μεταγραφών

Ολυμπιακός μεταγραφές: Άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι μεταγραφών

Ο Βάσκος ήταν ξεκάθαρος τι ήθελε το καλοκαίρι. Τον Μίγια ήθελε στο κέντρο, πρώτος τώρα σε ασίστ στην Ισπανία και τον Χιλ (τρεις ασίστ φέτος) και οι δύο ποδοσφαιριστές της Χετάφε.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Διαιτησία: «Καβάλα στ’ άλογο» ο Γκαγκάτσης – Το πλάνο της ΚΕΔ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Δικαιωμένοι αισθάνονται Γκαγκάτσης και Λανουά για την επιλογή Ελλήνων διαιτητών στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Αποθέωσε Τσακαλίδη ο Κουτσιαύτης – Αναλυτικά όσα είπε για τους Έλληνες διαιτητές (vid)

Θετικά αξιολόγησε τη διαιτησία των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ο Κουτσιαύτης, ξεχωρίζοντας τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη και μιλώντας για εμφανίσεις υψηλού επιπέδου από Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Ολυμπιακός : Ευθύνες ο Μεντιλίμπαρ, αλλά να είχε και Μίγια, Βιθέντε ή Χιλ…

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό για τις ευθύνες του Μεντιλίμπαρ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν, αλλά να είχε και κάποια μεταγραφή που ζήτησε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μουζακίτης: Οι ντρίπλες που άναψαν… φωτιά στους σκάουτερ

Μουζακίτης: Οι ντρίπλες που άναψαν… φωτιά στους σκάουτερ

Στο κέντρο του Ολυμπιακού, ο Μουζακίτης έβγαλε ξανά ποιότητα με την μπάλα και κέρδισε βλέμματα από σκάουτερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ομπρένοβιτς στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Όλοι οι ορισμοί της 17ης αγωνιστικής

Ο Σλοβένος Elite διαιτητής της UEFA, Ράντε Ομπρένοβιτς, ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός στην OPAP Arena, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Καντέ φέρνει πιο κοντά στον Ολυμπιακό τον Φρεντ

Ο Καντέ φέρνει πιο κοντά στον Ολυμπιακό τον Φρεντ

Η άφιξη του Καντέ στη Φενέρ αλλάζει τις ισορροπίες και φέρνει τον Φρεντ πιο κοντά στην έξοδο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τσιμίκας: Ανοικτό παράθυρο επιστροφής και Ολυμπιακός

Τσιμίκας: Ανοικτό παράθυρο επιστροφής και Ολυμπιακός

Ο Κώστας Τσιμίκας μπαίνει ξανά στο μεταγραφικό κάδρο με φόντο τη Ρόμα και τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026

Media