ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός στην ΚΕΔ: «Να τιμωρηθούν οι διαιτητές για το σκάνδαλο»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ, αναφορικά με το θέμα με τα δελτία ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός τονίζει ότι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος, ενώ ζητάει την τιμωρία των διαιτητών του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Διότι δεν είδαν την παρανομία του ΠΑΟΚ, δικαιώνοντας έτσι τους Πειραιώτες οι οποίοι επέμεναν για ξένους διαιτητές...
Ολυμπιακός στην ΚΕΔ: «Να τιμωρηθούν οι διαιτητές για το σκάνδαλο»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ, αναφορικά με το θέμα με τα δελτία ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός τονίζει ότι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος, ενώ ζητάει την τιμωρία των διαιτητών του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Διότι δεν είδαν την παρανομία του ΠΑΟΚ, δικαιώνοντας έτσι τους Πειραιώτες οι οποίοι επέμεναν για ξένους διαιτητές στην αναμέτρηση.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΚΕΔ:

«Από χθες το βράδυ το πρωτάθλημα της Super League 1 βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 1 υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή πριν την έναρξη των αγώνων τους μεταξύ άλλων και τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών οι οποίες πρέπει να είναι κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα εν ισχύ. Λόγω του χαρακτήρα των πληροφοριών που περιέχονται στις κάρτες υγείας και οι οποίες καλύπτονται από τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οι μόνοι που έχουν πρόσβαση και που ελέγχουν την πληρότητα και νομιμότητα των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών εκάστης διαγωνιζόμενης ομάδας είναι οι Διαιτητές της αναμέτρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – ΠΑΟΚ: Τι γίνεται με τα δελτία υγείας των 12 ποδοσφαιριστών

Σύμφωνα με τον Κανονισμό απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την εν ισχύ ύπαρξη της Κάρτας Υγείας που τον συνοδεύει, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις ενώ οι Διαιτητές που επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή τιμωρούνται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες (αρ. 18 παρ. 3.γ Κ.Α.Π.).

Όπως αποκαλύφθηκε μετά το χθεσινοβραδινό παιχνίδι (15.07.2020) μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και επιβεβαιώνεται από τα αναγραφόμενα στο Φ.Α., η ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δώδεκα (12) ποδοσφαιριστές των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.

Τούτο σημαίνει πως εφόσον οι συγκεκριμένες Κάρτες Υγείας έληξαν είτε πριν την έναρξη είτε και κατά την διάρκεια των play off όλοι οι αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που τελέστηκαν μετά τον χρόνο λήξης πάσχουν καθώς είναι βέβαιο ότι αγωνίστηκαν σε αυτούς αντικανονικά οι περισσότεροι εκ των δώδεκα (12) ποδοσφαιριστών των οποίων οι Κάρτες Υγείας έχουν απωλέσει την ισχύ τους.
Παρ’ όλα αυτά οι Διαιτητές των αγώνων αυτών ουδέν ανέφεραν για την συγκεκριμένη παράβαση στα Φ.Α. των οικείων αναμετρήσεων και επέτρεψαν στους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αγωνιστούν αντικανονικά, αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό τους όρους των παιχνιδιών.

Όπως αντιλαμβάνεστε το συγκεκριμένο γεγονός συνιστά αλλοίωση του Πρωταθλήματος η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη εάν αυτό δεν είχε κριθεί και βαθμολογικά ως προς την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Συγκεκριμένα για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η προφανέστατα δόλια συμπεριφορά των Διαιτητών κ.κ. Μανούχου και Φωτιάδη εναντίον μας κατά τον από 12.07.2020 αγώνα μας με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου ουδέν ανέγραψαν στο Φ.Α. για την συγκεκριμένη παράβαση από πλευράς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. συνημμένο Φ.Α. της αναμέτρησης) και επέτρεψαν την αντικανονική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στο παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση δικαιώνει την απαίτησή μας προ της διεξαγωγής του αγώνα για την τοποθέτηση ξένου διαιτητή στο παιχνίδι, η οποία αγνοήθηκε πλήρως από την ΚΕΔ κατά παράβαση των συμπεφωνημένων σχετικά με την διεξαγωγή όλων των αγώνων μεταξύ των “Big -4” του πρωταθλήματος με ξένους διαιτητές, ιδίως δε όταν αυτοί κρίνουν την 2η θέση του πρωταθλήματος και το ποια ομάδα θα συμμετάσχει στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Πλέον μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την έκταση αυτού (καθώς μιλάμε για δώδεκα -12- ποδοσφαιριστές συνολικά) θα πρέπει τόσο οι συγκεκριμένοι διαιτητές του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ, όσο και οι Διαιτητές των αγώνων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που διεξήχθησαν μετά το χρόνο λήξης των Καρτών Υγείας των εμπλεκόμενων ποδοσφαιριστών να παραπεμφθούν πειθαρχικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και όχι απλά να τιμωρηθούν Παραδειγματικά, αλλά να αποκλειστούν και από τους Πίνακες Διαιτησίας της επόμενης περιόδου.

Με βάση όλα τα ανωτέρω σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων διαιτητών που αλλοίωσαν τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης μιας προφανούς παρανομίας, έναντι της οποίας επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Έτσι επιβράβευσε τους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ για την κατάκτηση του Betsson Super Cup

Ολυμπιακός : Έτσι επιβράβευσε τους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ για την κατάκτηση του Betsson Super Cup

Αρκετά χαρούμενος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με την κατάκτηση του Betsson Super Cup επιβράβευσε τους παίκτες του Ολυμπιακού...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Το νέο City Ground των 50.000 θέσεων και το μήνυμα για το Καραϊσκάκη

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το νέο City Ground των 50.000 θέσεων και το μήνυμα για το Καραϊσκάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρά σε ένα φιλόδοξο έργο ανακαίνισης για το City Ground της Νότιγχαμ Φόρεστ, ανεβάζοντας τη χωρητικότητα του γηπέδου πάνω από τις 50.000 θέσεις, σε ένα project που δείχνει ξεκάθαρα και τις προθέσεις του για το μέλλον του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: To blog της Novibet παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία.

To blog της Novibet παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία.

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνιοα όπως τις κατέγραψε το blog της Novibet...

Ποδόσφαιρο
Media: MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Το MEGA κυριάρχησε στην τηλεθέαση με τη ζωντανή μετάδοση του Betsson Super Cup και τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Οι δύο ποδοσφαιριστές που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ κάποια στιγμή να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει διαχρονική καψούρα

Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει διαχρονική καψούρα

Σε κάθε συζήτηση για αριστερό μπακ και μεταγραφές στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννούλης θα είναι στο κάδρο…

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Σίγουρα εκτός ο Ελ Κααμπί με Ατρόμητο, αμφίβολος για Αστέρα

Ολυμπιακός νέα: Σίγουρα εκτός ο Ελ Κααμπί με Ατρόμητο, αμφίβολος για Αστέρα

Η πορεία του Μαρόκου στο Κόπα Άφρικα φέρνει απουσία Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα παιχνίδια χωρίς τον πρώτο του σκόρερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Από τον Οκτώβριο είχε υπογράψει ο Βαρσάμης!

Ολυμπιακός: Από τον Οκτώβριο είχε υπογράψει ο Βαρσάμης!

Από τα μέσα Οκτωβρίου είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό ο 18χρονος μέσος της ΑΕΛ, Βασίλης Βαρσάμης!

Ποδόσφαιρο