ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τμήματα υποδομών: Γιατί πρέπει να αρχίσουν άμεσα προπονήσεις

Οι λόγοι που πρέπει τα τμήματα υποδομών ποδοσφαίρου να αρχίσουν τις προπονήσεις τους...
Τμήματα υποδομών: Γιατί πρέπει να αρχίσουν άμεσα προπονήσεις

Εδώ και αρκετούς μήνες τα τμήματα υποδομών των ομάδων της Super League 1, έχουν μπει σε αδράνεια.

Τέλη Οκτωβρίου ήταν τα τελευταία ματς που έδωσαν τα τμήματα υποδομών των ομάδων, στα πρωταθλήματα της Super League 1. Από εκεί και πέρα τα κρούσματα στην Ελλάδα, όπως και οι νεκροί, αυξήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Έτσι αποφασίστηκε η διακοπή όλων των δραστηριοτήτων, αναφορικά με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Σταμάτησαν όχι μόνο οι αγώνες, αλλά και οι προπονήσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών στις ακαδημίες όλων των συλλόγων. Είτε μιλάμε για ομάδες της Super League 1, είτε μικρότερων κατηγοριών, ή σχολών ποδοσφαίρου.

Όλο αυτό έχει φέρει μεγάλα προβλήματα στις ομάδες, ιδιαίτερα σε αυτές που βρίσκονται στις μικρότερες κατηγορίες, αλλά και τις σχολές. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα αυτό το οποίο χωρά μεγάλη συζήτηση παράλληλα.

Δεν μπορούν να καλυφτούν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σωματεία μικρότερων κατηγοριών, τα οποία πραγματικά ζουν από τα έσοδα των ακαδημιών τους. Για αυτό άλλωστε και δεν θα έχει κανένα νόημα να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Αθήνας-Πειραιά σε περίπτωση που έμεναν ακόμη σε αδράνεια οι ακαδημίες. Διότι δεν θα υπήρχαν ποτέ έσοδα στις ομάδες, άρα δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν και θα έμεναν εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας…

Προβλήματα όμως υπάρχουν και στις ομάδες της Super League 1. Όχι οικονομικής φύσεως, αλλά περισσότερο λειτουργικότητας.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πριν από λίγες ημέρες έμαθαν τους αντιπάλους τους για τη φάση των «64» στο Youth League. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο ΠΑΟΚ από την άλλη την πολωνική Γκόρνικ Ζάμπρζε.

Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν 2 ή 3 Μαρτίου.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει εντός έδρας με τους Άγγλους. Μία ομάδα όπως καταλαβαίνει κανείς, αρκετά δυνατή αφού προέρχεται από μία χώρα η οποία διαθέτει ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Σε ακριβώς έναν μήνα θα διεξαχθεί το νοκ άουτ ματς του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Σίτι. Απέναντι σε μία ομάδα η οποία αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα της Premier League U23, μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπλάκμπερν και έναν αγώνα λιγότερο. Ομάδα στην οποία αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι κάτω των 20, άρα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και στο Youth League της UEFA.

Ο Ολυμπιακός έχει να δώσει επίσημο ματς από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν είχε αντιμετωπίσει για τη Super League Κ19 τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα οι αγώνες σταμάτησαν, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία ομάδα η οποία δεν έχει σταματήσει καθόλου τις υποχρεώσεις της.

Ούτε καν φιλικά ματς δεν έχει δώσει ο Ολυμπιακός από τότε, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται εδώ στην Ελλάδα.

Θα έχει… θέματα και η Εθνική Κ19

Δεν είναι μόνο οι σύλλογοι οι οποίοι έχουν τα δικά τους θέματα με τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων στις ακαδημίες. Τα δικά της προβλήματα θα έχει να αντιμετωπίσει και η Εθνική Κ19 με το συγκεκριμένο θέμα.

Διότι σε λίγο καιρό θα πρέπει να μαζευτούν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές για να μπουν στις υποχρεώσεις τους για τα προκριματικά του Euro U19. Θα αρχίσουν οι αγώνες και οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα έχουν να μπουν στο γήπεδο για προπόνησεις σχεδόν έξι μήνες!

Όπως καταλαβαίνει κανείς η έναρξη των προπονήσεων στα τμήματα υποδομών αποτελεί μονόδρομος, με τις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους οι ομάδες. Από τη στιγμή άλλωστε που έχει αποδειχτεί πως το σύστημα της Super League 1 με τις πρώτες ομάδες αποδίδει και δεν υπάρχουν περαιτέρω προβλήματα λόγω κορονοϊού.

Διότι αν είναι να αρχίσουν και πάλι τις υποχρεώσεις τους οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αυτό θα γίνει σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που υπάρχουν και μόνο.

Λαλά: «Έρχομαι σε μια ομάδα πρωταθλητών, όπως ο Ολυμπιακός»!

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Έτσι επιβράβευσε τους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ για την κατάκτηση του Betsson Super Cup

Ολυμπιακός : Έτσι επιβράβευσε τους παίκτες του ο Μεντιλίμπαρ για την κατάκτηση του Betsson Super Cup

Αρκετά χαρούμενος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με την κατάκτηση του Betsson Super Cup επιβράβευσε τους παίκτες του Ολυμπιακού...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Το νέο City Ground των 50.000 θέσεων και το μήνυμα για το Καραϊσκάκη

Νότιγχαμ Φόρεστ: Το νέο City Ground των 50.000 θέσεων και το μήνυμα για το Καραϊσκάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχωρά σε ένα φιλόδοξο έργο ανακαίνισης για το City Ground της Νότιγχαμ Φόρεστ, ανεβάζοντας τη χωρητικότητα του γηπέδου πάνω από τις 50.000 θέσεις, σε ένα project που δείχνει ξεκάθαρα και τις προθέσεις του για το μέλλον του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: To blog της Novibet παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία.

To blog της Novibet παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία.

Οι δέκα καλύτερες μεταγραφές του Ολυμπιακού τα τελευταία δέκα χρόνιοα όπως τις κατέγραψε το blog της Novibet...

Ποδόσφαιρο
Media: MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

MEGA: Πρωτιά τηλεθέασης με το Betsson Super Cup και το Ολυμπιακός – ΟΦΗ

Το MEGA κυριάρχησε στην τηλεθέαση με τη ζωντανή μετάδοση του Betsson Super Cup και τον αγώνα Ολυμπιακός – ΟΦΗ.

Media
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Οι δύο «μεταγραφές» που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ

Οι δύο ποδοσφαιριστές που περιμένει ο Μεντιλίμπαρ κάποια στιγμή να δώσουν πράγματα στον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει διαχρονική καψούρα

Ολυμπιακός μεταγραφές : Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει διαχρονική καψούρα

Σε κάθε συζήτηση για αριστερό μπακ και μεταγραφές στον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννούλης θα είναι στο κάδρο…

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Σίγουρα εκτός ο Ελ Κααμπί με Ατρόμητο, αμφίβολος για Αστέρα

Ολυμπιακός νέα: Σίγουρα εκτός ο Ελ Κααμπί με Ατρόμητο, αμφίβολος για Αστέρα

Η πορεία του Μαρόκου στο Κόπα Άφρικα φέρνει απουσία Ελ Κααμπί και ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί κρίσιμα παιχνίδια χωρίς τον πρώτο του σκόρερ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Από τον Οκτώβριο είχε υπογράψει ο Βαρσάμης!

Ολυμπιακός: Από τον Οκτώβριο είχε υπογράψει ο Βαρσάμης!

Από τα μέσα Οκτωβρίου είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό ο 18χρονος μέσος της ΑΕΛ, Βασίλης Βαρσάμης!

Ποδόσφαιρο