ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βόλος – Ολυμπιακός 1-2: Ο Εμβιλά ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό στον Βόλο (vids)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Βόλο με το γκολ του Εμβιλά στο 83’ και μεγάλωσε την διαφορά από τους διώκτες του
Βόλος – Ολυμπιακός 1-2: Ο Εμβιλά ξεκόλλησε τον Ολυμπιακό στον Βόλο (vids)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Βόλο με το γκολ του Εμβιλά στο 83’ και μεγάλωσε την διαφορά από τους διώκτες του. Ήταν το ματς που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ, ο Γκρίλο ισοφάρισε και ο Εμβιλά στο 83’ χάρισε τη νίκη. Σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, πίεσε και βρήκε το γκολ της νίκης προς το τέλος απέναντι στον μαχητικό Βόλο.

Τακτικά ο Άνχελ Λόπεθ χρησιμοποίησε ό,τι καλύτερο διαθέτει με τους Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκα να συνθέτουν μια καλή τριάδα στην επίθεση. Στην αντίπερα όχθη ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε ροτέισον. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έβαλε τους δέκα από τους ένδεκα που αγωνίστηκαν με την Αϊντχόφεν. Μοναδικός που έμεινε εκτός ήταν ο Μπουχαλάκης με τον Φορτούνη να παίρνει την θέση του. Έτσι ο σχηματισμός από 4-3-3 άλλαξε σε 4-2-3-1.

Βόλος – Ολυμπιακός: Δύο γρήγορα γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ματς. Στο 4’ ο Καμαρά έβγαλε μπαλιά στον Μπρούμα, στην πλάτη της άμυνας του Βόλου. Ο Πορτογάλος κράτησε την μπάλα, πάσαρε στον Φορτούνη, που από το ύψος του πέναλτι, σκόραρε με δυνατό σουτ.

Αλλά ο Βόλος είχε απάντηση. Στο 10’ ο Μπαρτόλο εκτέλσε κόρνερ, με τον Γκρίλο να εκθέτει την άμυνα των φιλοξενούμενων, αφού τον έχασαν και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σεμέδο

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνοτ ήθελε τον Ολυμπιακό να έχει κατοχή μπάλας. Ο Βόλος περίμενε και αναζητούσε κλεψίματα, που θα μπορούσαν να του αποφέρουν ευκαιρίες. Και οι δύο ομάδες όμως δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλό.

Σε πρώτο 45λεπτο όπου στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Ρούμπεν Σεμέδο. Έτσι έγινε αναγκαστική ασλλαγή με τον Παπασταθόπουλο στο 39’.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει κατοχή μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει καλή φάση. Στο 54’, ωστόσο ο Εμβιλά έκανε δυνατό σουτ με τον Κλέιμαν να μπλοκάρει δύσκολα με δεύτερη προσπάθεια.

Στο 61’ ο Ελ Αραμπί βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο που έγινε με το VAR. Ο Φορτούνης ήταν όντως μπροστά από την άμυνα του Βόλου.

Το 4-4-2 του Μαρτίνς

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έριξε στην μάχη τον Χασάν. Στην θέση του Βαλμπουενά. Κι έτσι ο Ολυμπιακός πήγε απέναντι στον Βόλο με σχηματισμό 4-4-2 από το 4-2-3-1, όπου ξεκίνησε.

Στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης η στατιστική κατέγραφε δύο τελικές για τον Βόλο κι ένα γκολ. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε 7 τελικές, με τις 4 στην εστία κι επίσης ένα γκολ.

Χαρακτηριστικό για το πως κυλούσε η αναμέτρηση.

Λύτρωση από τον Εμβιλά

Στο 77΄ο Φορτούνης έβγαλε ασίστ στον Χασάν, που στο τετ α τετ με τον Κλέιμαν, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Βόλου. Παράλληλα ήταν και οφσάιντ, που υποδείχθηκε από τον βοηθό.

Για να έρθει το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός στο 83’. Σε φάση διαρκείας ο Μπρούμα μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον Εμβιλά που από το ύψος της μικρής περιοχής και διαγώνια και έκανε το σουτ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής τσέκαρε την φάση μέσω του VAR, μίλησε με τους συνεργάτες του και πήρε την απόφαση να δώσει το γκολ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

ΒΟΛΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

ΓΚΟΛ: 4’ Φορτούνης, 10’ Γκρίλο, 83’ Εμβιλά

MVP

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Για ένα ακόμα ματς πρωταθλήματος ο διεθνής άσος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην πήρε τη νίκη αλλά ο «Φόρτου» ήταν από τους κινητήριους μοχλούς και προσπάθησε να βγάλει πολλές φάσεις.

UP

ΓΙΑΝ ΕΜΒΙΛΑ

Ο Γάλλος ήταν δραστήριος και επιθετικά και αμυντικά. Είχε απειλήσει και νωρίτερα τον Βόλο με σουτ. Αλλά στο 83’ τα έκανε όλα σωστά για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό που συνεχίζει την πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου. Πήρε τον τίτλο από τον Μπρούμα που μετά την Αϊντχόφεν, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και στον Βόλο.

DOWN

Ο Βόλος άφησε πίσω την δημιουργία για να περιμένει τον Ολυμπιακό. Αλλά δεν τα κατάφερε και πάλι αφού οι φιλοξενούμενοι έκαναν αρκετές φάσεις για να βάλουν το γκολ, της νίκης και το κατάφεραν στο φινάλε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΦΑΜΠΙΟ ΒΕΡΙΣΙΜΟ (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)

Ο Πορτογάλος διαιτητής είχε μερικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο που τις έχασε, αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στο 61’ το VAR ενήργησε σωστά στην φάση του Φορτούνη. Παράλληλα με το VAR ο Πορτογάλος πήρε την απόφαση να ανάψει το πράσινο φως για το γκολ του Εμβιλά.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαριέντος, Μήτογλου, Νίνης, Φεράρι –  Εμβιλά, Καμαρά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Τέκιο (58’ Μαρτίνες), Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριέντστρα, Τσοκάνης (85’ Μπουένο), Νίνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Μπα, Σεμέδο (39’ Παπασταθόπουλος), Ρεάμπτσουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (86’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (63’ Χασάν), Μπρούμα (86’ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (86’ Μασούρας).

 

Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Τέλος ο Γιάρεμτσουκ – Δεν γυρίζει στον Πειραιά

Ολυμπιακός μεταγραφές: Τέλος ο Γιάρεμτσουκ – Δεν γυρίζει στον Πειραιά

Επίσημα ο Γιάρεμτσουκ ήταν τραυματίας, όμως και... και άλλοι παίκτες που είχαν στον παρελθόν τραυματισμό βρέθηκαν στην αποστολή.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο χειρότερο σημείο ο τραυματισμός του Πιρόλα

Ολυμπιακός μεταγραφές: Στο χειρότερο σημείο ο τραυματισμός του Πιρόλα

Στον Ολυμπιακό ξέρουν πως το κορμί του Πιρόλα θέλει διαχείριση, μην μπορώντας να αντέξει συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Το… παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Ρέτσος αλλά αυτό είναι κανονικότητα

Ολυμπιακός νέα: Το… παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Ρέτσος αλλά αυτό είναι κανονικότητα

Στα 27 του πλέον, ο Παναγιώτης Ρέτσος κάνει αυτό που από... πάντα ήταν αναμενόμενο πως θα κάνει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έκανε το απίστευτο ο Ολυμπιακός – Μάζεψε 3.750 βαθμούς σε μία μέρα

Έκανε το απίστευτο ο Ολυμπιακός – Μάζεψε 3.750 βαθμούς σε μία μέρα

Ολυμπιακός κέρδισε κρίσιμους βαθμούς συντελεστή, ανέβηκε πάνω από τους Ρέιντζερς και κρατά στα χέρια του ένα σενάριο απευθείας εισόδου στο Champions League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: «Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

«Και τα παπούτσια του Έσε μέσα!» – Ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού ο…

… ο Διονύσης Βερβελές ξέφυγε στην περιγραφή του γκολ του Ολυμπιακού με το οποίο ήρθε η πρόκριση στο Champions League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Ολυμπιακός : Με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά ο Αντέ Λουίζ στο MEGA (vid)

Δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ο Αντρέ Λουίζ στο MEGA, αμέσως μετά την πρόκριση στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος θα κρίνει τα πάντα για τον Ολυμπιακό φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Φεβρουάριος ανοίγει έναν κύκλο αγώνων που μπορεί να καθορίσει ολόκληρη τη σεζόν του Ολυμπιακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ολυμπιακός: Πρόκριση που «κλειδώνει» και το Champions League του αύριο

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη επί του Άγιαξ και την πρόκριση στα playoffs, όμως το όφελος από το 2-1 στο Άμστερνταμ είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ποδόσφαιρο