ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπαρτζώκας: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν ευχαριστημένος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παρκέ κόντρα στην Βιλερμπάν και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν υπεροπτικά το παιχνίδι.
Μπαρτζώκας: «Πήραμε αυτό που αξίζαμε»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν ήταν ευχαριστημένος με την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο παρκέ κόντρα στην Βιλερμπάν και τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν υπεροπτικά το παιχνίδι.

Αρχικά είπε ο Μπαρτζώκας: «Συγχαρητήρια στην Βιλερμπάν έπαιξε πολύ καλά ως ομάδα. Για εμάς έπειτα από τρεις νίκες στη σειρά, είχαμε ένα δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι και να έχουμε μαχητικό πνεύμα, να μην είμαστε εγωιστές, αναγνωρίζοντας τη σημασία του αγώνα. Ειδικά όταν έχουμε εκτός παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Μάρτιν και ο Λαρεντζάκης. Έπρεπε να ήμασταν τουλάχιστον μαχητές. Το ποσοστό στο σουτ δεν ήταν καλό και αντί γι αυτό όλες οι 50-50 μπάλες που είναι πολύ σημαντικές αυτές τις χάσαμε όλες. Αυτό δείχνει κάτι. Δείχνει ότι η διάθεση και το κίνητρο ήταν ερωτηματικό. Ήταν μια υπεροπτική προσέγγιση στο παιχνίδι. Πήραμε αυτό που αξίζαμε».

Για την αντίδραση στο πνευματικό κομμάτι: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω συγκεκριμένα για παίκτες. Η προσέγγιση που είχαμε δεν ήταν η σωστή. Ξέρουμε ότι έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν μπορεί τουλάχιστον να μην έχουμε την απαραίτητη θεώρηση γι αυτό το παιχνίδι. Οι κατοχές που όχι μόνο δεν πήραμε, δεχόμασταν κάρφωμα, ή καλάθι-φάουλ, ή δύο βολές. Οταν βλέπεις παίκτες να μην πηγαίνουν στη μπάλα κάτι δείχνει. Και εγώ έχω ευθύνη γι αυτό. Είχαμε λάθος θεώρηση στο παιχνίδι. Ο Σλούκας έκανε 2 φάουλ και δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα».

Για το σχήμα με τους τρεις ψηλούς και τη «μάχη» της οκτάδας: «Είχαμε στο ροτέισιον -1 παίκτη στο 5 τα λεπτά συμμετοχής θα ήτνα συγκεκριμένα. Έπρεπε να παίξει ο Ζαν Σαρλ μόνο στο 5. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε αλλιώς. Γι αυτό παίξαμε με αυτόν τον τρόπο. Το πόσες νίκες θα χρειαστούμε, 18, 19 ή άλλες είναι εντελώς λάθος. Αυτό προσπαθώ να περάσω στην ομάδα. Από μια ομάδα σήμερα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν υπερέχει σε ταλέντο. Είναι καθαρά το πόσο συγκεντρωμένος είσαι. Οι ελλείψεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Μετά από νίκη πρέπει να δείχνεις χαρακτήρα. Αν ο Ολυμπιακός μετά από νίκες δεν δείχνει συγκεντρωμένος τον καθιστά ομάδα χαμηλότερου επιπέδου απ’ ότι είναι».

Για το αν ήταν χειρότερη η σημερινή αντίδραση ή το παιχνίδι με την Βαλένθια: «Κόντρα στην Βαλένθια προερχόμασταν από νίκη. Δείχνεις τον χαρακτήρα σου μετά από νίκες και το πόσο συσπειρωμένος είσαι. Αυτό με ανησυχεί. Δεν παίξαμε για να κερδίσουμε, παίξαμε με λάθος τρόπο και αυτό είναι πρόβλημα. Όλοι είναι ίδιο, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν παραπάνω, όλοι είναι παίκτες του Ολυμπιακού».

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Απίθανη κίνηση της Παρτιζάν για τον αγώνα με Ολυμπιακό

Απίθανη κίνηση της Παρτιζάν για τον αγώνα με Ολυμπιακό

Η Παρτιζάν παίρνει μια σπάνια απόφαση, μεταφέροντας τα χρήματα από τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να περάσει τον έλεγχο UEFA January monitoring και να εξασφαλίσει άδεια.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Εκνευρισμός για Ντιλικίνα, εκτός και με Καρδίτσα, μόνος «πόιντ» γκαρντ ο Ουόκαπ

Εκνευρισμός για Ντιλικίνα, εκτός και με Καρδίτσα, μόνος «πόιντ» γκαρντ ο Ουόκαπ

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον Ντιλικίνα, ξανά εκτός ο Γάλλος και ο Ολυμπιακός μένει προσωρινά με έναν μόνο πόιντ γκαρντ, κάτι που ανοίγει θέμα διαχείρισης για Ουόκαπ και Μπαρτζώκα

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η κρίσιμη τριάδα αγώνων στη Euroleague

Ολυμπιακός: Η κρίσιμη τριάδα αγώνων στη Euroleague

Ο Ολυμπιακός έχει κρίσιμη τριάδα αγώνων, η έκβαση των οποίων θα κρίνει αρκετά για τη συνέχεια και τη βαθμολογία

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Λι λάμπει στην Εφές και από 3,4 πόντους στον Ολυμπιακό στους 18

Ο Λι λάμπει στην Εφές και από 3,4 πόντους στον Ολυμπιακό στους 18

Ο Σέιμπεν Λι έχει ξεκινήσει στην Εφές με 17 και 19 πόντους σε δύο παιχνίδια, την ώρα που στον Ολυμπιακό είχε 3,4 μέσο όρο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Μπάγερν 95-80: Σε ένα υποτονικό βράδυ είχε Γουόρντ – Βεζένκοφ – Μιλουτίνοφ και στο τέλος Ντόρσεϊ

Ολυμπιακός – Μπάγερν 95-80: Σε ένα υποτονικό βράδυ είχε Γουόρντ – Βεζένκοφ – Μιλουτίνοφ και στο τέλος Ντόρσεϊ

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης γύρισε ο αριστερός αστράγαλος του Μόντε Μόρις και η κακοτυχία ενός τραυματισμού χτύπησε ακόμα μια φορά την πόρτα του Ολυμπιακού.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Μπλέξιμο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με παίκτη της Βίρτους Μπολόνια βλέπουν στην Ισπανία

Μπλέξιμο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με παίκτη της Βίρτους Μπολόνια βλέπουν στην Ισπανία

Ισπανικά ρεπορτάζ συνδέουν τη Ρεάλ με τον Ντιούφ, αλλά βάζουν στο παιχνίδι και Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Η Μπάγερν του Πέσιτς είναι άλλη ομάδα

Ολυμπιακός: Η Μπάγερν του Πέσιτς είναι άλλη ομάδα

Ο Μπαρτζώκας περιμένει πιο επιθετική άμυνα και μεγαλύτερη σταθερότητα από τη νέα Μπάγερν, ζητώντας συγκέντρωση σαν να είναι εκτός έδρας παιχνίδι.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Έτοιμος για ντεμπούτο ο Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός: Έτοιμος για ντεμπούτο ο Τάιρικ Τζόουνς

Ο Αμερικανός σέντερ μπαίνει στο rotation κόντρα στην Μπάγερν, με τον Ολυμπιακό να παίρνει λύσεις και από επιστροφές παικτών.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το πρώτο μεγάλο τεστ του Ταϊρίκ Τζόουνς

Ολυμπιακός: Το πρώτο μεγάλο τεστ του Ταϊρίκ Τζόουνς

Ο Ολυμπιακός ρίχνει στα βαθιά από την αρχή τον Ταϊρικ Τζόουνς αν και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διαχείρισή του

Μπάσκετ