ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μπαρτζώκας: «Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για την εμφάνιση της ομάδας του στο παρκέ.  Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ήταν ένα τυπικό ματς από τα πρώτα της σεζόν, χωρίς τόση ποιότητα. Είναι φυσιολογικό, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το επίπεδο και...
Μπαρτζώκας: «Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του ντέρμπι για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού για την εμφάνιση της ομάδας του στο παρκέ. 

Αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Ήταν ένα τυπικό ματς από τα πρώτα της σεζόν, χωρίς τόση ποιότητα. Είναι φυσιολογικό, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στο σκοράρισμα. Το επίπεδο και η ποιότητα δεν είναι αντίστοιχο των δυνατοτήτων των ομάδων. Ήταν ένα ξεχωριστό ματς, ένα ντέρμπι. Μπορείτε να δείτε τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα. Παρά το ποσοστό μας στα τρίποντα κερδίσαμε και ήταν σημαντικό. Δίνω τα εύσημα στους παίκτες για μια σημαντική νίκη.

Πήραμε έξι περισσότερα ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό, που είναι δυνατός στα ριμπάουντ. Τους δίνω τα εύσημα, γιατί είχαμε δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Αυτό ήταν το κλειδί. Στην τελευταία περίοδο κάναμε κάποια τακτικά λάθη, όμως κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 14π. και κάναμε μόνο 1λ. κι αυτό στο φινάλε.

Όταν θες να κοντρολάρεις το ματς δεν μπορείς να κάνεις λάθη και πρέπει να βρίσκεις τις αμυντικές αδυναμίες. Καλή τύχη στον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, έχουμε μια διπλή αγωνιστική μπροστά μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν λείπουν τα πολλά ντέρμπι «αιωνίων» από το ελληνικό μπάσκετ: «Φυσικά, δεν χωρά αμφιβολία. Βλέπω τη σημασία που έχουν και για τους φιλάθλους. Φυσικά, ειδικά τώρα που δεν έχουμε πολλές επιλογές στη ζωή μας και βλέπουμε αθλητικές δραστηριότητες στην τηλεόραση.

Μακάρι να γίνονταν περισσότερα, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα. Μου έλειψαν αυτά τα ματς. Έχω έρθει ως αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα, τη Χίμκι και την Λοκομοτίβ. Όμως, αυτό που λείπει είναι ο κόσμος από τα γήπεδα, ακόμα κι αν ο κόσμος είναι εχθρικός απέναντί σου».

Για το αν οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωσή τους, επηρεαζόμενοι και από την απουσία του κόσμου: «Δεν έχω απάντηση σε αυτό, πρέπει να μπεις στο μυαλό των παικτών. Το επίπεδο του παιχνιδιού ήταν χαμηλό, αλλά δεν φταίει μόνο ο κόσμος. Έχουμε καλύτερη επικοινωνία τώρα. Όμως, τα συναισθήματα που δημιουργεί ο κόσμος σε παίκτες και διαιτητές πάντα παίζουν ρόλο. Για να μην κάνω υποθέσεις, μένω στο ότι το μπάσκετ είναι φτιαγμένο για να έχει κόσμο. Είτε είναι εχθρικός, είτε είναι μαζί σου».

Για τα ελευθέρα σουτ που έβγαλε ο Ολυμπιακός και το χαμηλό ποσοστό: «Είναι νωρίς στη σεζόν ακόμα. Στην 1η αγωνιστική μόνο μια ομάδα έβαλε 80π. Οι ομάδες που έχουν ομοιογένεια με κορμό παικτών και τον ίδιο προπονητή είναι πιο έτοιμες. Υπάρχουν ομάδες που έπαιζαν και πιο πρόσφατα, τελείωσαν πιο αργά τα πρωταθλήματά τους. Να σημειώσω κάτι: οι ομάδες που έχουν προπονητή που έχει δουλέψει στην Αμερική είναι πιο νωρίς έτοιμες. Δηλαδή η Φενέρ και η Ζαλγκίρις. Γιατί στην Αμερική έχουν μικρή preseason και είναι πιο γρήγορα έτοιμες».

Για τον Κώστα Σλούκα και αν χρησιμοποιήθηκε λιγότερο στην επανάληψη λόγω του χτυπήματος που δέχτηκε στο πρώτο μέρος ο Μπαρτζώκας είπε: «Ήταν θέμα τακτικής η χρησιμοποίησή του. Ανάλογα το παιχνίδι και τον αντίπαλο κάνουμε επιλογές. Σωστές και λάθος».

 

View this post on Instagram

 

#𝗧𝗼𝗴𝗲𝘁𝗵𝗲𝗿𝗪𝗲𝗙𝗶𝗴𝗵𝘁 🔴⚪

A post shared by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) on

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 85-98: Ο Γουόρντ τριπλ νταμπλ και διπλό στη Ρόδο

Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός 85-98: Ο Γουόρντ τριπλ νταμπλ και διπλό στη Ρόδο

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Καλλιθέα Ρόδου, με οδηγό τον Γουόρντ που έκανε τριπλ νταμπλ σε ματς με νεύρα και διακυμάνσεις.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η κατάρα των τραυματισμών χτύπησε και τον Τάιρικ Τζόουνς

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η κατάρα των τραυματισμών χτύπησε και τον Τάιρικ Τζόουνς

Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αποβολή για τον Βεζένκοφ που πήγε να χτυπήσει τον Πετρόπουλο που τον έσπρωξε

Αποβολή για τον Βεζένκοφ που πήγε να χτυπήσει τον Πετρόπουλο που τον έσπρωξε

Κολοσσός Ρόδου - Ολυμπιακός: Στην αρχή της 4ης περιόδου, ο Σάσα Βεζένκοφ αντέδρασε σε σπρώξιμο του Ανδρέα Πετρόπουλου.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ο Σπανούλης βρήκε πόιντ γκαρντ του Μπαρτζώκα

Ο Σπανούλης βρήκε πόιντ γκαρντ του Μπαρτζώκα

Ο Κόρι Τζόζεφ υπέγραψε στον Ολυμπιακό και το deal έχει και μια μικρή ειρωνεία αφού στη Μονακό ήταν επιλογή που ταίριαζε στο πλάνο Σπανούλη.

Μπάσκετ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC: Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολοσσός H Hotels – Ολυμπιακός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Κολοσσός H Hotels - Ολυμπιακός με φαβορί, πίεση έδρας και ανάγκη συγκέντρωσης, σε παιχνίδι ρυθμού και αντοχών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τέλος ο Νιλικίνα;

Ολυμπιακός: Τέλος ο Νιλικίνα;

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε όλη την Ευρώπη με την απόκτηση του Τζόσεφ αλλά το θέμα είναι μήπως τίθεται θέμα Νιλικίνα

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Τι αλλάζει με την προσθήκη του Κόρι Τζόσεφ

Ολυμπιακός: Τι αλλάζει με την προσθήκη του Κόρι Τζόσεφ

Η απόκτηση του Κόρι Τζόσεφ δεν είναι απλώς μια ακόμα μεταγραφή βάθους για τον Ολυμπιακό. Είναι μια κίνηση που αλλάζει ισορροπίες, ρόλους και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να διαχειριστούν τα κρίσιμα παιχνίδια της Euroleague.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τζόζεφ: Στατιστικά και ρόλος πριν τον Ολυμπιακό

Τζόζεφ: Στατιστικά και ρόλος πριν τον Ολυμπιακό

Ο Τζόζεφ είναι point guard με πλούσια εμπειρία NBA και σταθερή δημιουργία παρά το πέρασμα του από πολλές ομάδες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Γιατί ο Κόρι Τζόζεφ δεν έπαιξε στη Μονακό αλλά μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό

Γιατί ο Κόρι Τζόζεφ δεν έπαιξε στη Μονακό αλλά μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό

Δεν ήταν θέμα φόρμας ή ρόλου. Ο Κόρι Τζόζεφ μπλοκαρίστηκε στη Μονακό αλλά στον Ολυμπιακό το τοπίο είναι καθαρό.

Μπάσκετ