ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Μακάμπι- Ολυμπιακός 87-89: Άλμα για την οχτάδα με Σλούκα και «Λάρι»

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Τελ Αβίβ στην παράταση (89-87, κανονικός αγώνας 73-73) και έκανε καθοριστικό βήμα για την οχτάδα. Ηγέτης με τα όλα του ο Σλούκας, μεγάλη εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, καθοριστική η συμβολή του Βεζένκοφ και του Πρίντεζη (όσο αγωνίστηκε). Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο 10-8 και «πατάει» στην οχτάδα, παίρνοντας...
Μακάμπι- Ολυμπιακός 87-89: Άλμα για την οχτάδα με Σλούκα και «Λάρι»

Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Τελ Αβίβ στην παράταση (89-87, κανονικός αγώνας 73-73) και έκανε καθοριστικό βήμα για την οχτάδα. Ηγέτης με τα όλα του ο Σλούκας, μεγάλη εμφάνιση από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, καθοριστική η συμβολή του Βεζένκοφ και του Πρίντεζη (όσο αγωνίστηκε).

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στο 10-8 και «πατάει» στην οχτάδα, παίρνοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Παρά τις ελλείψεις (Παπανικολάου και Χάρισον) οι Πειραιώτες τα κατάφεραν. Απίστευτο σφύριγμα στο τέλος της παράτασης για τρεις βολές υπέρ του Γουίλμπεκιν που ευτυχώς δε στοίχισε.

Η «φτωχή» απόδοση του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο απεικονίζεται πλήρως από τα 4 λάθη που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Πολύ δε περισσότερο ότι στο ίδιο διάστημα σκόραραν μόλις δύο παίκτες (Πρίντεζης 9 και Χαραλαμπόπουλος 4) καθώς η Μακάμπι προηγήθηκε με 18-13.

O Μπαρτζώκας προσπάθησε με ψηλό σχήμα (Βεζένκοφ στο «3» με Ζαν Σαρλ και Μάρτιν) και τον ΜακΚίσικ στο «2» (είτε με Σπανούλη είτε με Σλούκα στο «1») να κερδίσει κάποια πράγματα.

Ο ΜακΚίσικ έδινε λύσεις και με 8 δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός μείωσε σε 27-22. Όμως και πάλι δεν υπήρχε έτερος πόλος στην επίθεση καθώς ο Αμερικανός απλώς προστέθηκε στους πόντους των Πρίντεζη και Χαραλαμπόπουλου. Με 1/8 τρίποντα οι Πειραιώτες και με τον Σλούκα άποντο βρέθηκαν στο -8 (σκορ 32-24) στο 16’

Κι όταν άρχισε ο Σλούκας να δίνει πόντους, τα ποσοστά στα τρίποντα εξακολουθούσαν να είναι άσχημα: Ο Ολυμπιακός είχε 1/9, η Μακάμπι είχε 5/10 και προηγήθηκε 40-33 στο τέλος του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες εκτός της αστοχίας στα τρίποντα είχαν και 9 λάθη… Πολύ μεγάλος αριθμός.

Με τον Σλούκα να… παίρνει φωτιά, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 40-40 στο 23’ βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες και λίγο αργότερα (πάλι με τρίποντο του Σλούκα) έτρεξε σερί 7-0 και πέρασε 49-48 στο 27’.

Σ’ εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ολυμπιακού έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στα τελευταία 1’29’’ της περιόδου δέχθηκαν 7 πόντους. Η Μακάμπι ήταν μπροστά με 55-52 στο 30’.

Με την άμυνά του να αποδίδει και τον Σλούκα να συνεχίζει το… βιολί του ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 58-55 στο 32’. Με 3’25’’ για το τέλος ο Βεζένκοφ με τρίποντο (μετά από 5 σουτ) έδωσε αέρα με 65-61 στον Ολυμπιακό που άρχισε να ελέγχει καλά τον αγώνα.

Με 2’12’’ για το τέλος οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά με 67-66 αλλά ο Ζαν Σαρλ έκανε επιθετικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο Γουίλμπεκιν (1’45’’) να ευστοχήσει σε τρίποντο.

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα όταν ο Σλούκας έκανε λάθος το οποίο διόρθωσε καθώς στην άμυνα έκλεψε τη μπάλα. Όμως ο ΜακΚίσικ είχε κακή και βιαστική επιλογή στην επίθεση, ο Χάντερ πήρε και επιθετικό ριμπάουντ (59’’ για τη λήξη) και με 2/2 βολές έδωσε προβάδισμα 71-67 στην Μακάμπι.

Ο Μάρτιν μείωσε γρήγορα (71-69) και ο Βεζένκοφ (24’’ πριν το τέλος) ισοφάρισε 71-71 με 2/2  βολές μετά το φάουλ που κέρδισε από το άστοχο σουτ του Καλοϊάρο.

 

Η επιλογή του Μπαρτζώκα ήταν για φάουλ (στα 19’’) και ο Ντόρσεϊ είχε 1/2 βολές αλλά χάθηκε το αμυντικό ριμπάουντ! Με 15,6’’ πλέον για τη λήξη ο Γουίλμπεκιν είχε 1/2 βολές (73-71) και με 2,9’’ ο Σλούκας κέρδισε φάουλ με τη σειρά του. Με 2/2 βολές ισοφάρισε σε 73-73 και μετά το άστοχο σουτ απελπισίας του Γουίλμπεκιν ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Με 2 λεπτά για το τέλος της ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 80-79 αλλά ο Χάντερ με επιθετικό ριμπάουντ (πάλι) έδωσε προβάδισμα στη Μακάμπι πριν ο Λαρεντζάκης με τρίποντο βάλει μπροστά εκ νέου τον Ολυμπιακό 73-71.

Στη συνέχεια κέρδισε και φάουλ και 52’’ πριν το τέλος, με νέο τρίποντο ο Βεζένκοφ έφερε τον Ολυμπιακό μια ανάσα πριν τη νίκη. Όμως οι Ισραηλινοί αντέδρασαν και 20’’ πριν το τέλος μείωσαν σε 86-85.

Ο Λαρεντζάκης με 2/2 βολές (11’’ για το τέλος) πήγε το σκορ στο 88-85 αλλά οι διαιτητές έπεσαν στην… παγίδα του Γουίλμπεκιν ο οποίος «εκμαίευσε» τρεις βολές μετά το φάουλ του Σλούκα στο κέντρο του γηπέδου.

Ευτυχώς ο Αμερικανός αστόχησε στην τελευταία (88-87) και ο Λαρεντζάκης με 1/2 έγραψε το τελικό 89-87 αν και… καρδιοχτύπησαν οι «ερυθρόλευκοι» από το σουτ του Μπράιαντ

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά ήταν μέσα στη νίκη στην Πόλη αλλά στο τελος λύγισε από τις απουσίες και το μικρό rotation

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να αλλάζει τη συνήθη διαδικασία ένταξης νέων παικτών και ο Τζόουνς μπορεί να κάνει ντεμπούτο την Παρασκευή απέναντι στη Μπάγερν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ο Τάιρικ Τζόουνς δυναμώνει τη ρακέτα και ο Μόντε Μόρις φέρνει σταθερότητα, όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να χρειάζεται πόιντ γκαρντ που να σκοράρει όταν το παιχνίδι κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Δημοσιεύματα μίλησαν για «δύσκολες σχέσεις» Μπαρτζώκα με παίκτες και για άρνηση ταλαντούχων Αμερικανών να έρθουν στον Ολυμπιακό, όμως η εικόνα στο παρκέ δείχνει άλλα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

Απουσιάζουν επτά παίκτες, δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη για Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι κοιτούσε ζεστά τον Τάιρικ Τζόουνς αλλά τα λεφτά στην Παρτιζάν άνοιξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Σερβικό ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία για τον Τάιρικ Τζόουνς πληρώνοντας buyout 500.000 ευρώ, προλαβαίνοντας τη Μακάμπι πριν από το κρίσιμο deadline.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Ο Τάιρικ Τζόουνς εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή για τον Ολυμπιακό, ένας σέντερ με ένταση, ριμπάουντ και τελειώματα πάνω από το στεφάνι που δείχνει να κουμπώνει στο πλάνο του Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ