ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Ολυμπιακός- Ζαλγκίρις 83-74: Επιτέλους, ήταν καλός!

Με ηγέτη τον Σπανούλη, κυρίαρχο τον Μιλουτίνοφ κι εξαιρετικούς τους Πολ και πρίντεζη ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-74 της Ζαλγκίρις. Εφτασε έτσι στην 3η του νίκη στην Euroleague. Στο 3-5 το ρεκόρ των Πειραιωτών, όσο έχουν και οι Λιθουανοί. Ομως τα ευχάριστα νέα ήρθαν από το ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος κι αποφασισμένος.  Εκανε μια...
Ολυμπιακός- Ζαλγκίρις 83-74: Επιτέλους, ήταν καλός!

Με ηγέτη τον Σπανούλη, κυρίαρχο τον Μιλουτίνοφ κι εξαιρετικούς τους Πολ και πρίντεζη ο Ολυμπιακός επικράτησε 83-74 της Ζαλγκίρις. Εφτασε έτσι στην 3η του νίκη στην Euroleague. Στο 3-5 το ρεκόρ των Πειραιωτών, όσο έχουν και οι Λιθουανοί.

Ομως τα ευχάριστα νέα ήρθαν από το ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος κι αποφασισμένος.  Εκανε μια καλή εμφάνιση και δίκαια έφτασε στη νίκη. Ο Κεμζούρα έκανε καλό rotation και δούλεψε καλά για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ελληνική πεντάδα

Ο Κεστούτις Κεμζούρα προτίμησε μια ελληνική- στα 4/5- πεντάδα για να αρχίσει τον αγώνα. Με Σπανούλη, Κόνιαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Γενικά η διάθεση και η προσήλωση των Πειραιωτών ήταν σε καλό επίπεδο αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις έκαναν ζημιά. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 19-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου αλλά είχε να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα.

Το ένα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις. Τέσσερα στην πρώτη περίοδο τα οποία της έδωσαν τους 7 από τους 18 της πόντους.

Το άλλο πρόβλημα ήταν το περιφερειακό του σουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πετύχει όλους τους πόντους τους μέσα από το… ζωγραφιστό και είχαν 0/4 τρίποντα.

Το θέμα με τα επιθετικά ριμπάουντ περιορίστηκε στην δεύτερη περίοδο. Όχι όμως κι αυτό με το περιφερειακό σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε 1/9 τρίποντα στο τέλος του ημιχρόνου απέναντι σε μια ομάδα που προτιμούσε το σετ παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να βάζει τρίποντα

Η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 39-37 στο ημίχρονο αλλά ο Ολυμπιακός άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το δεύτερο εικοσάλεπτο. Τρομερές άμυνες από τον Μιλουτίνοφ που κυριαρχούσε στις ρακέτες, και δύο τρίποντα (το περιφερειακό σουτ που έλειπε) από Πρίντεζη και Κόνιαρη έφερε το σκορ στο 45-39 για τον Ολυμπιακό.

Με σερί 8-0 οι Πειραιώτες είχαν κρατήσει για 3’11’’ την Ζαλγκίρις χωρίς πόντο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Ένα ακόμα τρίποντο του Σπανούλη έφερε τον Ολυμπιακό στο 48-43. Και στα 3/5 τρίποντα στο δεύτερο μέρος. Μεγάλη η διαφορά με τα 1/9 του πρώτου.

Παρά τα προβληματάκια που εμφανίστηκαν στην άμυνα (οι Λιθουανοί σημάδευαν διαρκώς τον Ρότσεστι) ο Ολυμπιακός συνέχισε να βρίσκει λύσεις. Και μάλιστα μέσω ενός τομέα στον οποίο υστερούσε. Ο Μπράντον Πολ με σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα έφερε τον Ολυμπιακό στο 55-49. Τα καλά νέα συνεχίζονταν με τους Πειραιώτες να φτάνουν τα 5/8 τρίποντα στην 3η περίοδο.

Τα άλλα καλά νέα έρχονταν από τον Γουίλι Ριντ ο οποίος έκανε σπουδαίο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός, έτσι, βρήκε λύσεις από έναν παίκτη που καλύπτει τον Μιλουτίνοφ όταν ο Σέρβος χρειάζεται ανάσες. Με το σκορ στο 58-51, ο Ριντ είχε ήδη 10 πόντους- 2 ριμπάουντ και 2 κοψίματα και είχε παίξει σχεδόν ίδιο χρόνο με τον Μιλουτίνοφ. Ένα λεπτό λιγότερο για την ακρίβεια. Μεγάλο κέρδος…

Ο Σπανούλης έδωσε σιγουριά

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 60-55 υπέρ του. Ηταν το πιο παραγωγικό δεκάλεπτο με 23 πόντους και 5/9 τρίποντα.

Με τον Βασίλη Σπανούλη μπροστάρη (12 πόντοι και 7 ασίστ μέχρι εκείνο το σημείο) ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 66-59 ενώ απέμεναν 6’47’’ για το τέλος. Ο Κεμζούρα δούλευε εξαιρετικά το rotation της ομάδας του με έντεκα παίκτες ουσιαστικά να είναι ενεργοί στην προσπάθεια.

Μετά από τρίποντο του Μπράντον Πολ, ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο (71-61, απέμεναν 5’45’’ για το τέλος) και κυριαρχούσε πλήρως στο παρκέ. Είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, σούταρε καλά (6/13 τρίποντα), είχε καλή δημιουργία (16 ασίστ) και είχε βγάλει ενέργεια στην άμυνα. Ένα ακόμα τρίποντο του Ρότσεστι πήγε τη διαφορά στο +13 (σκορ 74-61) στα μισά της τελευταίας περιόδου. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα πεντάλεπτο με μυαλό και λογική ώστε να φτάσει στη νίκη.

Η κλάση και η εμπειρία του Σπανούλη έδωσαν σιγουριά στον Ολυμπιακό προκειμένου να φτάσει στη νίκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κεμζούρα): Πάντερ (0/3 τρίποντα), Ρότσεστι 8 (2/4 τρίποντα), Μπάλντγουίν (0/2 τρίποντα), Πολ 14 (2/5 τρίποντα, 3/3 δίποντα), Κόνιαρης 3 (1/4 τρίποντα), Σπανούλης 16 (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοφ 14 (6/9 βολές, 4/5 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 10 (1/1 τρίποντο), Παπανικολάου 2 (4 ριμπάουντ), Ρούμπιτ 4, Ριντ 10 (4/5 δίποντα, 2/3 βολές).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασιβείτσιους): Γουόλκαπ 10 (5 ασίστ), Πέρεζ 5 (4 ασίστ), Λεκαβίτσιους 14 (1/2 τρίποντα, 4 ασίστ), Χέις 3, Γιανκούνας 2, Μιλάκνις 1, Γκέμπεν 5, Γιοκουμπάιτις, Λεντέι 4, Λαντέιλ 23 (7/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6/6 βολές), Γκριγκόνις 5 (1/3 τρίποντα), Ουλανόβας 2.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ολυμπιακός μπάσκετ: Τελικά πόσο καλύτερος είναι ο Μόρις από τον Λι;

Ο Μόρις είναι πιο ώριμος οργανωτής από τον Λι και πιο σταθερός αμυντικά, όμως το κενό στο σκοράρισμα από τον άσο δεν εξαφανίζεται από μόνο του.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Ολυμπιακός: Ο Μιλουτίνοφ και ο άσος που λείπει στα δύσκολα

Η κουβέντα για τον Μιλουτίνοφ είναι λογική, όμως ο Ολυμπιακός μοιάζει να κρύβει το βασικό πρόβλημά του, την ανάγκη για γκαρντ που να τελειώνει φάσεις όταν το σκορ κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά ήταν μέσα στη νίκη στην Πόλη αλλά στο τελος λύγισε από τις απουσίες και το μικρό rotation

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να αλλάζει τη συνήθη διαδικασία ένταξης νέων παικτών και ο Τζόουνς μπορεί να κάνει ντεμπούτο την Παρασκευή απέναντι στη Μπάγερν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ο Τάιρικ Τζόουνς δυναμώνει τη ρακέτα και ο Μόντε Μόρις φέρνει σταθερότητα, όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να χρειάζεται πόιντ γκαρντ που να σκοράρει όταν το παιχνίδι κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Δημοσιεύματα μίλησαν για «δύσκολες σχέσεις» Μπαρτζώκα με παίκτες και για άρνηση ταλαντούχων Αμερικανών να έρθουν στον Ολυμπιακό, όμως η εικόνα στο παρκέ δείχνει άλλα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

Απουσιάζουν επτά παίκτες, δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη για Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι κοιτούσε ζεστά τον Τάιρικ Τζόουνς αλλά τα λεφτά στην Παρτιζάν άνοιξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ