ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ BC

Βαλένθια- Ολυμπιακός 91-93 : Ήταν κανονική ομάδα

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος και έφυγε νικητής από την Βαλένθια λίγες μέρες πριν αναλάβει την ομάδα ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Βαλένθια- Ολυμπιακός 91-93 : Ήταν κανονική ομάδα

Ο Ολυμπιακός έδειξε σημάδια… κανονικής ομάδας (μετά από καιρό). Παρά τις απουσίες του κατάφερε να περάσει από την έδρα της φορμαρισμένης Βαλένθια με 93-91 .Κάπως έτσι, παρέμεινε κοντά στην οχτάδα και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται πλέον να αναλάβει την ομάδα από τον αγώνα με την Άλμπα (Τρίτη 14/1 στο ΣΕΦ).

Ο Ολυμπιακός ντουμπλάρισε τις νίκες του επί των Ισπανών και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 7-11. Η Βαλένθια υποχώρησε στο 8-10 καθώς μετρούσε τρεις συνεχείς νίκες.

O Ολυμπιακός, με περιορισμένο rotation προσπάθησε να πάει τον αγώνα σε χαμηλό ρυθμό και σε set παιχνίδι. Προσπάθησε να εμποδίσει την  Βαλένθια να τρέξει (καθώς το κάνει καλά στο γήπεδό της) και ταυτόχρονα να ελέγξει τα ριμπάουντ. Με την καλή του άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να έχει το ρυθμό. Να έχει λίγα λάθη και εξαιρετική δημιουργία.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού

Με το σκορ ισόπαλο στο δεκάλεπτο (16-16) ο Ολυμπιακός άρχισε να βάζει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του. Για πρώτη φορά πήρε μια διαφορά (35-29) ενώ απέμεναν 2’40’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Η άμυνά του έκανε τη διαφορά. Στο τέλος του 20λεπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 39-36 έχοντας περιορίσει την επιθετική δράση της Βαλένθια.

Κυρίως είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να τρέξουν (είχαν μόνο 2 πόντους από αιφνιδιασμό). Τους οδήγησε σε λάθη (7 στο σύνολο για μόλις 4 ασίστ). Γενικά ο αγώνας πήγαινε καλά.

Ο ρυθμός ανέβηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, αν αναλογιστούμε ότι το επιμέρους σκορ ήταν 31-27 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα πήραν και σημαντικές διαφορές (50-42 ενώ απέμεναν 6’22’’ ως το 30’). Με τον Κόνιαρη πρωταγωνιστή ο Ολυμπιακός ξέφυγε και με 10 πόντους διαφορά (53-43 στο 25’) και απαντούσε στα διλλήματα των Ισπανών.

Το τρίτο δεκάλεπτο σε up tempo

Με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και τον Ολυμπιακό στο 70-63 κάποιοι αριθμοί είχαν τεράστιο ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα οι 20 ασίστ για μόλις 5 λάθη της ελληνικής ομάδας. Στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον υψηλό ρυθμό (31-27 το επιμέρους σκορ) οι Πειραιώτες έκαναν μόλις 1 λάθος ενώ είχαν 9 ασίστ. Επίσης σούταραν πολύ καλά (5/11 τρίποντα).

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έδειξε τις επιθετικές του αρετές, ως μεγάλος πρωταγωνιστής στο σημείο όπου ο Ολυμπιακός με 8-0 απάντησε στο… 7-0 της Βαλένθια. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν πάλι με 78-70 ενώ απέμεναν 6’42’’ για το τέλος του αγώνα. Ο Βεζένκοφ είχε ήδη φτάσει τους 15 πόντους.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με το προφίλ του ασυμβίβαστου, αναλαμβάνει και πάλι τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, είχαν κακές επιλογές. Η Βαλένθια αντέδρασε στο black out του Ολυμπιακού και με σερί 9-0 πέρασε 79-78 ενώ απέμεναν 4’20’’ για το φινάλε.

Ολυμπιακός, Βεζένκοφ και Παπανικολάου

O Παπανικολάου… πήρε τα πάνω του και με δύο συνεχόμενα καλάθια έφερε τον Ολυμπιακό στο 82-80. To τρίποντο του Πρίντεζη (2’41” πριν το τέλος) έφερε την ελληνική ομάδα στο 85-80. Λίγο αργότερα (1’42” πριν το τέλος) ο Βεζένκοφ με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά στη νίκη (87-82).

Ρίξτε πάλι μια ματιά στο απίθανο καλάθι του Βεζένκοφ λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου

Ο Σπανούλης (στα 59”) έστειλε πάλι τον Ολυμπιακό στο 89-84 αλλά απάντησε αμέσως ο Μαρίνκοβιτς (89-86). Ο Παπανικολάου αστόχησε σε λέι απ, αλλά ακολούθως οι Ισπανοί  πρώτα με τον Φαν Ρόσομ και μετά με τον Ντούμπλιεβιτς αστόχησαν επίσης.

Ενώ απέμεναν 10” για το τέλος ο Παπανικολάου είχε 0/2 βολές αλλά ο Πρίντεζης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και μαζί το φάουλ. Ο έμπειρος φόργουορντ του Ολυμπιακού με 2/2 βολές ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 88-80: Πάλεψε σα θηρίο ο Ολυμπιακός αλλά λύγισε από τις απουσίες

Ο Ολυμπιακός για 35 λεπτά ήταν μέσα στη νίκη στην Πόλη αλλά στο τελος λύγισε από τις απουσίες και το μικρό rotation

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Τάιρικ Τζόουνς: Πότε υπολογίζεται το πρώτο του ματς στον Ολυμπιακό

Ο Μπαρτζώκας φαίνεται να αλλάζει τη συνήθη διαδικασία ένταξης νέων παικτών και ο Τζόουνς μπορεί να κάνει ντεμπούτο την Παρασκευή απέναντι στη Μπάγερν.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ολυμπιακός μπάσκετ: Η ανάγκη για πόιντ γκαρντ που σκοράρει

Ο Τάιρικ Τζόουνς δυναμώνει τη ρακέτα και ο Μόντε Μόρις φέρνει σταθερότητα, όμως ο Ολυμπιακός συνεχίζει να χρειάζεται πόιντ γκαρντ που να σκοράρει όταν το παιχνίδι κολλά.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Μπαρτζώκας και οι φήμες για κλίμα

Δημοσιεύματα μίλησαν για «δύσκολες σχέσεις» Μπαρτζώκα με παίκτες και για άρνηση ταλαντούχων Αμερικανών να έρθουν στον Ολυμπιακό, όμως η εικόνα στο παρκέ δείχνει άλλα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

O Ολυμπιακός με Φενέρ χωρίς επτά

Απουσιάζουν επτά παίκτες, δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη για Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ολυμπιακός μπάσκετ: Ο Ταϊρίκ Τζόουνς ήταν το κομμάτι που έλειπε

Ο Ολυμπιακός έκανε τελικά δικό του τον Ταϊρίκ Τζόουνς από την Παρτιζάν και έκλεισε μια από τις πιο κρίσιμες εκκρεμότητες της σεζόν. Μια μεταγραφή ουσίας, που αλλάζει τις ισορροπίες στη γραμμή ψηλών και λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Πώς χάλασε του Τάιρικ Τζόουνς στη Μακάμπι πριν τον Ολυμπιακό

Η Μακάμπι κοιτούσε ζεστά τον Τάιρικ Τζόουνς αλλά τα λεφτά στην Παρτιζάν άνοιξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Πλήρωσε τον Τάιρικ Τζόουνς, στο παρά πέντε πρόλαβε τη Μακάμπι ο Ολυμπιακός

Σερβικό ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έφτασε σε συμφωνία για τον Τάιρικ Τζόουνς πληρώνοντας buyout 500.000 ευρώ, προλαβαίνοντας τη Μακάμπι πριν από το κρίσιμο deadline.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Τάιρικ Τζόουνς και Ολυμπιακός, το προφίλ παίκτη που λείπει από τη ρακέτα

Ο Τάιρικ Τζόουνς εμφανίζεται στην πρώτη γραμμή για τον Ολυμπιακό, ένας σέντερ με ένταση, ριμπάουντ και τελειώματα πάνω από το στεφάνι που δείχνει να κουμπώνει στο πλάνο του Μπαρτζώκα.

Μπάσκετ