ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Παναθηναϊκός: Ανακοινώνει και Μποχωρίδη

Ανακοινώνει άμεσα και την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός: Ανακοινώνει και Μποχωρίδη

Ανακοινώνει άμεσα και την απόκτηση του Λευτέρη Μποχωρίδη ο Παναθηναϊκός.

Στις 4 Μαΐου το Sportime είχε γράψει ότι ο 26χρονος γκαρντ είχε «τελειώσει» από τον Άρη και ο Παναθηναϊκός τον είχε βάλει στο μάτι. Η ώρα της επιβεβαίωσης είναι πια κοντά.

Οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη στο «τριφύλλι» σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί κι άλλο το ελληνικό στοιχείο και να αποκτήσει η ομάδα βάθος στον πάγκο.

Οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα εδώ και καιρό, αλλά η ανακοίνωση πήγε πιο πίσω, καθώς προτεραιότητα ήταν τα άλλα πιο σημαντικά μεταγραφικά θέματα της ομάδας.

Η πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ

Ο «Μπόχω» ήρθε για πρώτη στον Παναθηναϊκό τον Ιούλιο του 2014 στο πλαίσιο της συλλογής μεγάλων ελληνικών ταλέντων που έκανε το «τριφύλλι». Ο 26χρονος γκαρντ βέβαια, ήταν ήδη 20 ετών και είχε δείξει την κλάση του παίζοντας με τον Άρη από το 2010 ως το 2014 (μάλιστα στις 23/10/2010 είχε κάνει το ντεμπούτο του με τους «κίτρινους» στην Basket League σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο).

Ο τραυματισμός και ο… επαναπατρισμός

Ο Μποχωρίδης άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά στον Παναθηναϊκό. Το 2015 όμως, η μοίρα τον χτύπησε για τα καλά. Υπέστη κάταγμα περόνης! Μάλιστα όχι σε κάποιο επίσημο ματς.

Το κακό τον είχε βρει σε ένα φιλικό του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο 25χρονος γκαρντ έπεσε άτσαλα με το πόδι στο παρκέ του ΟΑΚΑ σε μια προσπάθειά του για ντράιβ και το κακό έγινε!

Το πάλεψε και γύρισε στα γήπεδα μετά από 4 μήνες. Δεν στέριωσε πάντως, στο τριφύλλι, καθώς το 2017 έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε πάλι στον Αρη.

Στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε 31 φορές την περίοδο 2014-2015 και είχε 3,3 πόντους και 2 ασίστ. Την επόμενη σεζόν (2015-2016) είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς με αποτέλεσμα να παίξει σε 14 αγώνες με μέσο όρο 3,2 πόντους και 0,7 ασίστ αλλά και 59% στα τρίποντα (10/17).

Την περίοδο 2016-2017 είχε παρουσία σε 25 αγώνες παίζοντας κατά μέσο όρο 11’.11’’ αλλά έπαιζε μόλις 5’.08’’ στα πλέι οφ. Εκείνη την σεζόν είχε 3,4 πόντους και 1,3 ασίστ.

Ο Μποχωρίδης άρχισε στον Παναθηναϊκό την περίοδο 2017-2018 και σε δύο αγώνες είχε συνολικά πέντε πόντους. Ακολούθως επέστρεψε στον Άρη όπου και ολοκλήρωσε τη σεζόν με μέσο όρο 11,6 πόντους σε 26’.48’’ συμμετοχής!

Νέα επέμβαση φέτος

Φέτος η μοίρα του την… φύλαξε και πάλι και μάλιστα στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν τον χτύπησε όμως, με την σφοδρότητα που τον είχε χτυπήσει όταν ήταν στον Παναθηναϊκό. Ο Μποχωρίδης υπέστη κατάγματος σκαφοειδούς στον αριστερό καρπό και έτσι έκανε επέμβαση στις 10/10/2019. Έμεινε για σχεδόν 2μήνες εκτός δράσης, αλλά επανήλθε δείχνοντας ότι είναι «σιδερένιος».

Ο «Μπόχω» έπαιξε φέτος 14 παιχνίδια με τον Άρη στην κατηγορία και είχε μέσο 14,6 πόντους, με 60% στα δίποντα, 30,8% στα τρίποντα, 5,1 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ, 1,07 κλεψίματα.

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Στέφανος Σύριγγας

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Σήκωσε πυρετό ο Γιουρτσέβεν ούτε 12αδα δεν συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι

Σήκωσε πυρετό ο Γιουρτσέβεν ούτε 12αδα δεν συμπληρώνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στο Μαρούσι

Η ατυχία συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Γιουρτσέβεν ανέβασε πυρετό και οι πράσινοι πάνε στο Μαρούσι με σημαντικές ελλείψεις.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Μαρούσι 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Μαρούσι με έδρα, ένταση και ξεκάθαρο πλάνο, σε ματς όπου ο ρυθμός και η συγκέντρωση παίζουν καθοριστικό ρόλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Μακάμπι – Παναθηναϊκός 75-71: Δράμα στο Τελ Αβίβ – Μοιραίοι Σλούκας και Γκραντ

Μακάμπι – Παναθηναϊκός 75-71: Δράμα στο Τελ Αβίβ – Μοιραίοι Σλούκας και Γκραντ

Προσπάθησε στο Τελ Αβίβ, μέσα σε ατμόσφαιρα που έβραζε, να νικήσει την σκληρή έδρα, τους διαιτητές και τις σημαντικές απουσίες.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Το δομικό λάθος του Αταμάν: Γιατί ο Σορτς δεν θα ταιριάξει ποτέ στον Παναθηναϊκό

Το δομικό λάθος του Αταμάν: Γιατί ο Σορτς δεν θα ταιριάξει ποτέ στον Παναθηναϊκό

Το θέμα Σορτς δείχνει πως το πραγματικό ζήτημα στον φετινό Παναθηναϊκό είναι ο τρόπος που ο Αταμάν συνεχίζει να «χτίζει» ομάδες αγνοώντας τη βασική ισορροπία του παιχνιδιού.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC: Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 22/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός αναμέτρηση Euroleague με ένταση, ρυθμό και βάρος στις λεπτομέρειες που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 93-74: Πάρτι του Παναθηναϊκού με σούπερ Τολιόπουλο

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 93-74: Πάρτι του Παναθηναϊκού με σούπερ Τολιόπουλο

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια από τις πιο εύκολες νίκες στην ιστορία του στη Euroleague, μια και κυριάρχησε της Μπασκόνια

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Οπαδός του Παναθηναϊκού είπε πως θα πάει στην Αυστραλία αν ο Ολυμπιακός…

Οπαδός του Παναθηναϊκού είπε πως θα πάει στην Αυστραλία αν ο Ολυμπιακός…

Έγινε viral το τηλεφώνημα οπαδού του Παναθηναϊκού στην εκπομπή του Φρουρού στους Betarades…

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Τολιόπουλος – Παναθηναϊκός: Η Euroleague, το στάτους και το δίλημμα της Θεσσαλονίκης με Άρη και ΠΑΟΚ

Τολιόπουλος – Παναθηναϊκός: Η Euroleague, το στάτους και το δίλημμα της Θεσσαλονίκης με Άρη και ΠΑΟΚ

Η επιλογή του Βασίλη Τολιόπουλου να παίξει στον Παναθηναϊκό άναψε κουβέντα στη Θεσσαλονίκη. Όχι γιατί υπήρχε άμεση επιστροφή, αλλά γιατί έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα: τι ψάχνει πραγματικά ο παίκτης.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 20/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια για τη Euroleague με ένταση, ρυθμό και μεγάλες μονομαχίες, σε βραδιά που κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Μπάσκετ