ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ BC

Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός 81-74: Χρήσιμα συμπεράσματα

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι της σεζόν γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 81-74 στην Zalgirio Arena.  Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του. Είδε τις αδυναμίες του απέναντι στην Ζαλγκίρις, καθώς έχασε με 81-74 από τους Λιθουανούς στην πρώτη μέρα του τουρνουά της Euroleague στο Κάουνας, αλλά δεν το βάζει κάτω....
Ζαλγκίρις- Παναθηναϊκός 81-74: Χρήσιμα συμπεράσματα

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δυνατό φιλικό παιχνίδι της σεζόν γνώρισε την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας με 81-74 στην Zalgirio Arena. 

Ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημά του. Είδε τις αδυναμίες του απέναντι στην Ζαλγκίρις, καθώς έχασε με 81-74 από τους Λιθουανούς στην πρώτη μέρα του τουρνουά της Euroleague στο Κάουνας, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ηττήθηκε, έμαθε, είδε το σημείο που βρίσκεται η ομάδα σε αυτό το στάδιο και συνεχίζει για να είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν.

Από την άλλη, όμως, η ομάδα «κέρδισε» τους Νέντοβιτς (22π. με 3/3βολ., 5/10διπ, και 3/9τριπ., 4ριμπ., 3ασ., 1κλεψ.) Τζάκσον (18π., 5ασ.), που έδειξαν ότι μπορούν να είναι οι ηγέτες του νέου Παναθηναϊκού.

Ο «πράσινοι» ελπίζουν σήμερα (16:00, NS3) απέναντι στην Αλμπα (ηττήθηκε από την Αρμάνι με 79-57 στον πρώτο ημιτελικό) στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, να δείξουν ότι το πάθημα, έγινε μάθημα και να φανούν βελτιωμένοι.

Το τριφύλλι είχε… θέματα στο ματς. Σε πολλά σημεία η άμυνά του (ειδικά στην περιφέρεια έμπαζε πανεύκολα, η ρακέτα του ήταν ευάλωτη). Στην επίθεση οι «πράσινοι» έπαιζαν μπάσκετ… ατομικής πρωτοβουλίας. Η ομάδα έδειξε επίσης άστοχη από τα 6,75μ. (8/27 – 29,6%), έχασε τα ριμπάουντ (30 έναντι 34 με 8 επιθετικά), έκανε 15 λάθη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, που ξεκίνησε το ματς με τους Τζάκσον, Φόστερ, Παπαπέτρου, Ουάιτ και Παπαγιάννη, είχε θέμα σε επίθεση (η «συνεργασία» ήταν άγνωστη λέξη, ενώ η ομάδα ήταν άστοχη ) και άμυνα (κακές αντιδράσεις… χαλαρή πρώτη γραμμή άμυνας) και η Ζαλγκίρις προηγήθηκε 15-9 και 19-10 στο 7΄.30΄΄. Το σχήμα με Σαντ-Ρος (έπαιξε τελικά δείχνοντας ότι ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε υποστεί) στο «1» και Μπέντιλ, Μήτογλου στους ψηλούς, όμως, συμμάζεψε την ομάδα (23-17 στο 10΄).

Στην 2η περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει διάτρητη άμυνα (ειδικά με το δίδυμο Τζάκσον, Νέντοβιτς στα γκαρντ), να είναι ευάλωτος στο πικ ‘εν ρολ και κοντά στο καλάθι (ο Λοβέρν έκανε πάρτι) και το σκορ πήγε στο +10 (37-27 στο 15΄.06΄΄).

Ο Τζάκσον με… ηρωικά καλάθια πάντως, συμμάζεψε τη κατάσταση (43-38 στο 20΄), σε ένα πρώτο μέρος, όπου ο Παναθηναϊκός είχε πολλά θέματα ειδικά στην άμυνα, ήταν άστοχος από τα 6.75μ. (5/15τριπ., 33,3%), έχασε τα ριμπάουντ (18-15) και έκανε 7 λάθη.

Στην 3η περίοδο ο Ουόλκαπ έδειχνε ασταμάτητος και οι Λιθουανοί έκαναν ένα 7-0 και πήγαν την διαφορά στους 12 πόντους (50-38 στο 22΄.36΄΄), ενώ στο 26΄.27΄΄ έφτασαν και στο +13 (59-46).

Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε όμως, και με ηγέτη τον Νέντοβιτς έκανε ένα σερί 10-0 και γύρισε το ματς (59-56 στο 30΄.20΄΄).

Η Ζαλγκίρις απάντησε με βομβαρδισμό από τα 6.75μ. και πήγε στο +10 (70-60 στο 34΄.38΄΄), ο Παναθηναϊκός έδειξε σημεία ανάκαμψης (73-68 στο 37΄.05΄΄).

 

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 43-38, 59-54, 81-74.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Σίλερ): Γουόκαπ 13 (8 ας., 3 κλεψ., 3 λάθη), Λεκαβίτσιους 6, Χέιζ 2 ( 5 ριμπάουντ), Γιανκούνας, Μιλάκνις 9 (3), Γκέμπεν 2, Ρούμπιτ, Γιοκουμπάιτις 16 (6/8 διπ., 4/4 βολ.), Βαστούρια 4, Γκριγκόνις 14 (2/6 τρίποντα), Λοβέρν 15 (7/10 διπ., 1/2 βολ., 13 ριμπ.).

Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 8 (3 ριμπ.), Μποχωρίδης, Όγκαστ, Παπαπέτρου 4 (0/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Κασελάκης, Φόστερ 6 (3/3 διπ, 3 λάθη), Νέντοβιτς 22 (5/10 διπ., 3/9 τριπ., 3/3 βολ., 4 ριμπ., 3 ας.), Γουάιτ 3, Μήτογλου 5 (1/3 διπ., 1/3 τριπ., 3/4 βολές, 4 ριμπ.), Μπεντίλ 6 (1 τριπ., 6 ριμπ.), Τζάκσον 18 (4/5 διπ., 3/6 τριπ., 1/2 βολ., 5 ας.), Σαντ Ρος 2 (2 ριμπ,, 3 ας., 3 κλεψ)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Okay @paobcgr we see you, two Alley-Oops 💥 @neda1624 ➡️ @g_p_06 is quite the combo 😳 #7DAYSMagicMoment

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) στις

Σε λίγο περισσότερα…

 

Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μπάσκετ: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στην προπόνηση και μίλησε στους παίκτες

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για επαγγελματισμό, πειθαρχία και αντίδραση.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Αναλυτής λέει ότι αδικήθηκε ο ΠΑΟ στο πρώτο μέρος και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο

Ο Τοντ Γουόρνικ αναλύει τις φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός Ολυμπιακός και εξηγεί ότι τα λάθη μοιράστηκαν ανά ημίχρονο με διαφορετικό τρόπο.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Όλα λάθος από τον Αταμάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε απλώς από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Έχασε γιατί παρουσιάστηκε πνευματικά απροετοίμαστος, χωρίς καθαρό πλάνο και με σοβαρά λάθη από τον πάγκο. Ο Εργκίν Αταμάν την ευθύνη.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Παναθηναϊκός: Ο Αταμάν άφησε τα 2,3 εκατ. του Χολμς στον πάγκο και ο Μιλουτίνοφ έκανε πάρτι

Γιατί ο Ρισόν Χολμς έμεινε εκτός στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός; Η επιλογή Αταμάν, ο Μιλουτίνοφ και η αντίδραση του Αμερικανού σέντερ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Παναθηναϊκός μπάσκετ: Γιατί ο Αταμάν «χτύπησε» Χουάντσο – Μήτογλου και τι δείχνει για μεταγραφή στο «4»

Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαίες. Η δημόσια σύγκριση με τον Βεζένκοφ, η μηδενική παραγωγή των Χουάντσο και Μήτογλου και η αναφορά στο Final Four

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα επόμενα ντέρμπι των «αιωνίων» – Οι ημερομηνίες

Ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά νικηφόρα από το ΟΑΚΑ, έκανε το 2/2 στα φετινά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στα επόμενα μεγάλα ραντεβού των δύο «αιωνίων»

Μπάσκετ
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Πρωτοσέλιδο Sportime (3/1) : Το κόκκινο σερί στην Euroleague και μία κερδισμένη μάχη του Μπαρτζώκα κόντρα στον Αταμάν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, έφτασε τις 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του στη Euroleague και έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυριαρχίας

Πρωτοσέλιδο Sportime
Μπάσκετ: Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Πυρ και μανία ο Αταμάν: Επίθεση στους διαιτητές και αποθέωση Βεζένκοφ

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε έξαλλος με τη διαιτησία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, όμως δεν δίστασε να αποθεώσει τον Σάσα Βεζένκοφ, αναγνωρίζοντας ανοιχτά ότι έκανε τη διαφορά στο παρκέ.

Μπάσκετ
Μπάσκετ: Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Ολυμπιακός: Το ήθελε περισσότερο και άλωσε ξανά το ΟΑΚΑ (82-87) – 10 σερί επί του Παναθηναϊκού

Με κορυφαίους Ντόρσεϊ, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του στη Euroleague.

Μπάσκετ