ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δύο διλήμματα ο Δώνης

Ντέρμπι Νο3 στη σειρά για το «τριφύλλι»
Δύο διλήμματα ο Δώνης

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι Νο3 στη σειρά για το «τριφύλλι» (9/2, 19:30 – Novasports 1), έπειτα από εκείνα κόντρα στον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, εν αναμονή της ρεβάνς με τον ίδιο αντίπαλο.

Ακόμα ένας «δικέφαλος» απέναντι στο «τριφύλλι», αυτή τη φορά «κιτρινόμαυρης» απόχρωσης. Η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Δώνης δεν είχε καταστρώσει πλάνο μόνο για το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά συνολικά για το πρόγραμμα-φωτιά των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Προφανώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ούτε πόσοι παίκτες θα ήταν διαθέσιμοι ούτε ποιοι εξ αυτών θα επηρεάζονταν ιδιαίτερα από την κόπωση.

Στο αποψινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, μοναδικός δεδομένος απών λόγω τιμωρίας θα ήταν ο Εμάνουελ Ινσούα. Επομένως, το νέο πρόσωπο στην αμυντική πεντάδα (αν συνυπολογιστεί και ο Σωκράτης Διούδης), θα είναι ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Αχιλλέας Πούγγουρας θα αγωνιστούν στο κέντρο της άμυνας, ενώ δεξιός μπακ θα είναι ο Ματίας Γιόχανσον.

Από εκεί και πέρα, ο Δώνης σκέφτεται σοβαρά να αγωνιστεί με τριάδα στα χαφ (Δημήτρης Κουρμπέλης, Ανουάρ Τουχαμί, Χρήστος Δώνης) και μπροστά (Γιάννης Μπουζούκης, Ντόμινικ Νάγκι, Φεντερίκο Μακέντα).

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Χωρίς Κολοβό οι «πράσινοι»

Τα βασικά διλήμματα του προπονητή των «πρασίνων» είναι δύο και συνδέονται (και) με τη διάταξη. Συγκεκριμένα, σκέφτεται να αφήσει στον πάγκο τους Γκίας Ζαχίντ και Τάσο Χατζηγιοβάνη, δεδομένου ότι ο Νορβηγός έδειξε σημάδια κόπωσης στην Τούμπα και ο Έλληνας αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Υπάρχει και ένα ακόμη σενάριο που στριφογυρίζει στο μυαλό του, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες: Να βάλει βασικό τον Αργύρη Καμπετσή αντί του Φεντερίκο Μακέντα. Μόνο και μόνο επειδή ο Ιταλός φορ αγωνίζεται ανελλιπώς και έχει κουραστεί.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ματς που ο Παναθηναϊκός προτίθεται να παραταχθεί συντηρητικά και να εκμεταλλευθεί τα διαστήματα που θα πάρει μπάλα στα πόδια του.

Είναι, όμως, κι ένα ντέρμπι που ορισμένοι παίκτες του rotation (Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Χουάν Χοσέ Περέα) καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα.

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ατρόμητος Αθηνών – Παναθηναϊκός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ατρόμητος Αθηνών – Παναθηναϊκός 25/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Ατρόμητος Αθηνών - Παναθηναϊκός στη Super League, ματς με ένταση και βαθμολογικό βάρος, όπου η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Sportime BET: Η αυλαία της Κυριακής στην Super League με ειδικά στοιχήματα!

Η αυλαία της Κυριακής στην Super League με ειδικά στοιχήματα!

Ειδικά στοιχήματα από τη Novibet στα τρία παιχνίδια της Super League της Κυριακής, με τα οποία πέφτει και η αυλαία της αγωνιστικής.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Από τη λύτρωση της Ευρώπης στο must win του Περιστερίου

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: Από τη λύτρωση της Ευρώπης στο must win του Περιστερίου

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το σοκ της Νέας Φιλαδέλφειας με την εικόνα και το αποτέλεσμα στη Βουδαπέστη, όμως δεν έχει χρόνο για ανάσες. Το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι έρχεται ως νέο crash test.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η αδικία για τον Ταμπόρδα

Παναθηναϊκός: Η αδικία για τον Ταμπόρδα

Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως πάει φέτος, χρειάζεται κι άλλες σημαντικές αλλαγές, είναι μια απορία γιατί δεν παίζει ο Ταμπόρδα

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 24/1/2026: Σε ποιο κανάλι θα δείτε απόψε τον αγώνα

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ματς έντασης και ισορροπίας, όπου το σερβίς, η υποδοχή και οι λεπτομέρειες θα κρίνουν αποτέλεσμα.

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: Υπογράφει εκεί που ήθελε ο Νίκας

Υπογράφει εκεί που ήθελε ο Νίκας

Δεν «έδεσε» ποτέ στον Παναθηναϊκό και το ήξερε. Ο Γιώργος Νίκας επιστρέφει εκεί όπου νιώθει ότι μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του, υπογράφοντας στον Λεβαδειακό, την ομάδα που είχε εξαρχής στο μυαλό του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα πέσουν σε μεγαθήρια;

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα πέσουν σε μεγαθήρια;

Οι προσομοιώσεις του Europa League δείχνουν ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν μπροστά τους απαιτητικές αλλά όχι απαγορευτικές διαδρομές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Στην κορυφή της τηλεθέασης το Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός στον ΑΝΤ1

Στην κορυφή της τηλεθέασης το Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός στον ΑΝΤ1

Η αναμέτρηση Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός για το UEFA Europa League όχι μόνο έδωσε την πρόκριση στους «πράσινους», αλλά κυριάρχησε και στους πίνακες τηλεθέασης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Σωστό πέναλτι, λάθος διαδικασία – Η ανάλυση Κουτσιαύτη για τη φάση με τον Πάλμερ Μπράουν

Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Σωστό πέναλτι, λάθος διαδικασία – Η ανάλυση Κουτσιαύτη για τη φάση με τον Πάλμερ Μπράουν

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης ανέλυσε τη φάση του πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος του Παναθηναϊκού απέναντι στη Φερεντσβάρος, εξηγώντας γιατί η τελική απόφαση ήταν σωστή, αλλά η διαιτητική διαδικασία γεμάτη λάθη.

Ποδόσφαιρο