ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Απόστολος Νικολαΐδης: Ο «Πατριάρχης» του Παναθηναϊκού! (pics)

Ο εμβληματικός ηγέτης του «τριφυλλιοού»
Απόστολος Νικολαΐδης: Ο «Πατριάρχης» του Παναθηναϊκού! (pics)

Σαν σήμερα, 39 χρόνια πριν και πιο συγκεκριμένα στις 15 Οκτωβρίου του 1980, έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ένας από τους πιο εμβληματικούς παράγοντες στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Απόστολος Νικολαΐδης.

Χαρακτηριστικό δείγμα της τεράστιας προσφοράς του είναι το γεγονός πως το όνομά του φέρει η ιστορική έδρα των «πράσινους» επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, από το 1981 και μετά.

Ο «Πατριάρχης» του συλλόγου, όπως τον αποκαλούσαν, συγκαταλέγεται στο πάνθεον της Παναθηναϊκής ιστορίας, μαζί με ονόματα όπως αυτά του Γεωργίου Καλαφάτη, του Παύλου Γιαννακόπουλου και του Γιώργου Βαρδινογιάννη, ανθρώπων δηλαδή που ευεργέτησαν το «τριφύλλι» από την ίδρυσή του το 1908, μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθλητικές μεταδόσεις για την Τρίτη (15/10)

Ο Απόστολος Νικολαΐδης ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστική ρόλο στη μετονομασία του σωματείου από Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό & Αγωνιστικό Όμιλο σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, ενώ χάρη στις δικές του προσπάθειες ο Παναθηναϊκός μεταβλήθηκε από ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό σωματείο, σ’ έναν πολυαθλητικό όμιλο με πλείστα τμήματα.

Απόστολος Νικολαΐδης

Απόστολος Νικολαΐδης: «Πολεμήθηκε» από τη Δικτατορία

Το διάστημα της Δικτατορίας ο ιστορικός παράγοντας του «τριφυλλιού» πολεμήθηκε από το καθεστώς και μάλιστα το 1968, είχε παραπεμφθεί και σε δίκη!

Με την πτώση της χούντας το 1974, εκλέχθηκε πρόεδρος του συλλόγου και παρέμεινε στη εν λόγω θέση μέχρι το 1979. Με τις ενέργειές του, έβγαλε τον Παναθηναϊκό από την κρίση του 1979 και ήταν ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όταν η νεοσύστατη τότε ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του «Καπετάνιου», Γιώργου Βαρδινογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βοτανικός: Τελική απόφαση για το project

Ο Νικολαΐδης υπηρέτησε πιστά τον Παναθηναϊκό και την ιδέα του για συνολικά 40 και πλέον χρόνια, υπό το ρόλο του προέδρου, του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα, καθώς επίσης κι ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός αρχηγός.

Πριν αναλάβει τα παραπάνω αξιώματα, ο «Πατριάρχης» των «πράσινων» είχε υπηρετήσει το σύλλογο ως αθλητής του δεκάθλου και ποδοσφαιριστής. Με τα πράσινα χρώματα, συγκεκριμένα, ο Απόστολος Νικολαΐδης κατέκτησε 1 πρωτάθλημα του ΣΕΓΑΣ (1915), 2 πρωταθλήματα ΕΠΣ Ελλάδος (1920-21, 1921-22), 3 πρωταθλήματα ΕΠΣ Αθηνών (1924-25, 1925-26, 1926-27), ενώ τον Απρίλιο του 1924 πήρε το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Όχι από τον Ερυθρό Αστέρα στον Παναθηναϊκό για τον Ντουάρτε

Όχι από τον Ερυθρό Αστέρα στον Παναθηναϊκό για τον Ντουάρτε

Ο Μπρούνο Ντουάρτε δεν φεύγει από το Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σκέψεις επιστροφής στην Ιταλία για τον Καλάμπρια στον Παναθηναϊκό

Σκέψεις επιστροφής στην Ιταλία για τον Καλάμπρια στον Παναθηναϊκό

Έξι μήνες μετά την άφιξή του στην Αθήνα ο Νταβίντε Καλάμπρια εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ιταλία.

Ποδόσφαιρο
Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Αταμάν: Κρίσιμο το ματς με τη Ρεάλ για το μέλλον του

Παναθηναϊκός – Αταμάν: Κρίσιμο το ματς με τη Ρεάλ για το μέλλον του

Η ήττα από τον Άρη έβαλε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά εσωστρέφειας και άνοιξε για πρώτη φορά σοβαρά τη συζήτηση γύρω από το μέλλον του Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της ομάδας.

Μπάσκετ
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

ΠΑΟΚ – Κωνσταντέλιας: Χάνει τον Παναθηναϊκό, δύσκολα προλαβαίνει το ντέρμπι με Άρη

Χωρίς τον Γιάννη Κωνσταντέλια θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό άσο να δίνει πλέον αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με τον Άρη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χάβι Ερνάντεθ στον Παναθηναϊκό: Τι παίκτης είναι και πώς ταιριάζει στον Μπενίτεθ

Χάβι Ερνάντεθ στον Παναθηναϊκό: Τι παίκτης είναι και πώς ταιριάζει στον Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός με τον Χάβι Ερνάντεθ, προσθέτει στο ρόστερ του έναν παίκτη με συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ, που ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία ισορροπίας και ασφάλειας του Ράφα Μπενίτεθ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Super League : Τότε θα γίνουν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και Κηφισιά – ΠΑΟΚ, αλλαγή μέρας στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

Η Super League προχώρησε σε αλλαγές και ορισμούς αγώνων στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, γνωστοποιώντας πότε θα διεξαχθούν τα Παναθηναϊκός – ΟΦΗ και ΠΑΟΚ – Κηφισιά, αλλά και τροποποίηση στο Λεβαδειακός – Ολυμπιακός.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Παναθηναϊκός: Πρόταση για Πελίστρι!

Ο Παναθηναϊκός απέρριψε μεγάλη πρόταση για τον Πελίστρι!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με Φρουκ, πιέζει η πλευρά του Κροάτη

Ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει με τον Τόνι Φρουκ! Πιέζει ο Κροάτης να ρίξει τις απαιτήσεις της η Ριέκα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Παναθηναϊκός: Ο Κοτσόλης αποφασίζει!

Ο Κοτσόλης φαίνεται πως έχει το γενικό… πρόσταγμα για τις μεταγραφές.

Ποδόσφαιρο