ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι «επιλογές» του Μπεργκ και ο παράγοντας οικογένεια

Η ατάκα του Σουηδού επιθετικού που περιλαμβάνει και την ελληνική ομάδα
Οι «επιλογές» του Μπεργκ και ο παράγοντας οικογένεια

Το καλοκαίρι του 2019, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να υπερβεί τα όριά του και να επαναφέρει τον Μάρκους Μπεργκ στο «Γ. Καλαφάτης», όμως εκείνος επέλεξε τελικά τα 1.900.000 ευρώ (σχεδόν διπλάσιο ποσό) που του προσέφερε η Κράσνονταρ για έναν χρόνο.

Το όνομα του Σουηδού φορ συνδέθηκε ουκ ολίγες φορές με το «τριφύλλι» (ακόμα και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο), εντούτοις η ΠΑΕ φρόντιζε σχεδόν πάντα να προβαίνει σε σχετική διάψευση.

Ως γνωστόν, οι σχέσεις μεταξύ του Μπεργκ και του Γιάννη Αλαφούζου έχουν αποκατασταθεί πλήρως, μετά το εξώδικο του παίκτη το 2017 για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων του.

Ο ατζέντης του Στάιναρ Ντίετς έχει υπογραμμίσει ότι από το καλοκαίρι του 2020 δεν θα παίζει μεγάλο ρόλο το οικονομικό ζήτημα, επομένως οι πιθανότητες επιστροφής του παίκτη στην Ελλάδα είναι εμφανώς περισσότερες εφέτος εν συγκρίσει με πέρυσι.

Τούτο σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προσφέρει ούτε 1.000.000 ούτε, προφανώς, 1.900.000 ευρώ, αλλά ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ (θεωρητικά μιλώντας), σε περίπτωση που κινηθεί για την απόκτησή του.

 

«Έχω επιλογές»

Οι παραπάνω αράδες είναι λίγο-πολύ γνωστές και το Sportime είχε αναφερθεί σχετικά από τις 17 Μαΐου, όμως μία συνέντευξη του Σουηδού έρχεται να δώσει επιπλέον ενδιαφέρον.

Ο 34χρονος (τα κλείνει στις 17 Αυγούστου) φορ μίλησε στη ρωσική ιστοσελίδα sport-express.ru και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Καταρχήν ρωτήθηκε για την Κράσνονταρ και το συμβόλαιό του, το οποίο δεν αποκλείεται να επεκταθεί για έναν μήνα εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

«Δεν έχω υπογράψει ακόμη, αλλά θα δούμε. Υπάρχει ακόμα χρόνος. Ολα εξαρτώνται από την Κρασνονταρ. Είμαι επαγγελματίας. Οσο υπάρχει συμβόλαιο, θα συμμορφώνομαι με όλους τους όρους του.

Μου αρέσει εδώ. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, αλλά επαναλαμβάνω όλα εξαρτώνται από την διοίκηση. Αν μη τι άλλο, έχω επιλογές, δεν αγχώνομαι. Νομίζω ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες».

Στις περίφημες «επιλογές» θα πρέπει να σταθεί ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, που θα επιθυμούσε διακαώς να ξαναδεί στα πράσινα έναν παίκτη με τόσο ξεχωριστή αίσθηση του γκολ, ασχέτως αν δεν θα προορίζεται για τη βασική θέση του φορ λόγω Καρλίτος.

Ακόμα και στα 34 του, ο Μπεργκ θα αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στο «κουτί», ασχέτως αν  τρέχουσα σεζόν στην Κράσνονταρ δεν είχε την απαιτούμενη απόδοση. Στο «τριφύλλι» ο Σουηδός έχει μεγάλη άνεση, έχει γνώριμα πρόσωπα που θα τον καθοδηγήσουν, έχει την αγάπη του κόσμου…

Φυσικά, η λέξη «επιλογές» είναι πληθυντικού αριθμού, όπερ σημαίνει ότι κι άλλες ομάδες θα ήθελαν τον έμπειρο φορ στο ρόστερ τους. Σίγουρα ο επαναπατρισμός στριφογυρίζει στο μυαλό του, ωστόσο ένας καταλυτικός παράγοντας που λέγεται οικογένεια, δεν βλέπει με κακό μάτι το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Στον αέρα ο Ρενάτο Σάντσες

Παναθηναϊκός: Στον αέρα ο Ρενάτο Σάντσες

Ο Παναθηναϊκός προχωρά σε λίφτινγκ δύο μεταγραφικών περιόδων, ο Ρενάτο Σάντσες είναι για άμεση αποχώρηση πάντως

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έχει μεγαλύτερο ζήτημα από αυτό που φαντάστηκε

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ έχει μεγαλύτερο ζήτημα από αυτό που φαντάστηκε

Ο Παναθηναϊκός μετά την πρώτη φούρια δείχνει και πάλι εγκλωβισμένος και ο Μπενίτεθ μάλλον έχει μεγαλύτερο ζήτημα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

Παναθηναϊκός: Όταν αυτός που έφερνε τη μπάλα έπρεπε να παίξει!

MVP της ...ΑΕΛ ο Μλαντένοβιτς στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην AEL FC Arena.

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025

Media
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

UEFA Ranking Ελλάδα: Ναι, έγινε βήμα μπροστά – αλλά το 3/3 ήταν εφικτό και χάθηκε ευκαιρία

Η Ελλάδα κέρδισε έδαφος στο UEFA Ranking, όμως το βράδυ δεν ήταν… ονειρικό. Με καλύτερη διαχείριση, ειδικά στο Παναθηναϊκός–Πλζεν, η χώρα θα μπορούσε να κάνει άλμα.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Πρωτοσέλιδο Sportime (12/12): Για την Ελλάδα μόνο η ΑΕΚ στη Σαμψούντα…

Η ΑΕΚ πέτυχε τεράστια νίκη στη Σαμψούντα. Απώλειες για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, προβληματισμός στο μπασκετικό τμήμα των «πράσινων».

Πρωτοσέλιδο Sportime
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη βαθμολογία του Europa League: Πού βρίσκονται, τι κυνηγούν και ποιο είναι το πρόγραμμα φωτιά του Ιανουαρίου

Ο Παναθηναϊκός με 10 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με 9 παραμένουν γερά στο κυνήγι της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Παναθηναϊκός – Europa League: Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλίσει και πόσα μπορεί ακόμη να κερδίσει

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα 8,5 εκατ. ευρώ σε έσοδα από το Europa League. Πόσα έχει πάρει και πόσα μπορεί ακόμη να διεκδικήσει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Παναθηναϊκός – Βικτόρια Πλζεν 0-0: Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις «πετάς»

Με παίκτη παραπάνω για περισσότερη από μια ώρα, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την Βικτόρια Πλζεν ο Παναθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο