ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαλιαρίτσης στο Sportime: «Άλλος τερματοφύλακας ο Κότσαρης»

Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης μίλησε στο Sportime για τη βελτίωση του Κωνσταντίνου Κότσαρη και τη σταθερή αγωνιστική κατάσταση του Σωκράτη Διούδη.
Μαλιαρίτσης στο Sportime: «Άλλος τερματοφύλακας ο Κότσαρης»

Ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης μίλησε στο Sportime για τη βελτίωση του Κωνσταντίνου Κότσαρη και τη σταθερή αγωνιστική κατάσταση του Σωκράτη Διούδη.

Μέσα σε 14 μήνες το ισχυρό δίδυμο τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού, πράγματι, αποτελούν εγγύηση για τη θέση… Είναι άλλοι παίκτες. Αμφότεροι δούλεψαν πολύ για να βελτιωθούν. Να τονώσουν την ψυχολογία τους. Να βρουν πατήματα. Πλέον είναι οι «φύλακες άγγελοι» της «πράσινης» εστίας.

Η δουλειά του Παναγιώτη Μαλιαρίτση αποτυπώνεται στο χορτάρι. Με ιδέες, ποικιλία ασκήσεων και αποτελεσματικότητα έχει συμβάλλει στα μέγιστα στη βελτίωση των πρώτων γκολκίπερ του «τριφυλλιού». Το Sportime βρέθηκε στην Ολλανδία, στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, και συνομίλησε με τον προπονητή τερματοφυλάκων που μεταμόρφωσε τους αθλητές του και έδωσε ποιότητα στη θέση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μαλιαρίτση στο Όστερμπεϊκ…

Διούδης και Κότσαρης έχουν αρχίσει εξαιρετικά τη φετινή προετοιμασία. Η εξήγηση;

«Αυτό που θέλω να πω είμαι ότι φτάσαμε στο τέλος της προετοιμασίας και πήγαν όλα καλά. Δόξα τω Θεώ πήγαν καλά, γιατί το βασικό είναι να φύγουμε όλοι υγιείς από το γήπεδο. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την περσινή προετοιμασία αναφορικά με τους παίκτες. Ήρθαν φέτος κοντά μας πιο έτοιμοι, εξαιτίας των προγραμμάτων που ακολούθησαν και για αυτό βλέπετε ότι κάποια πράγματα ήταν σε προχωρημένο στάδιο. Φυσικά ο καθρέπτης είναι το γήπεδο.

Όσο καλή προπόνηση και αν κάνεις, στο γήπεδο κρινόμαστε όλοι. Και για την απόδοσή τους, αλλά και για όλα όσα δουλεύουμε. Εμείς ως προπονητές, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους αθλητές μας. Προσπαθώ οι προπονήσεις μου να έχουν κάποια ποικιλία, με στόχο βέβαια κάποιες αξίες που δουλεύουμε. Όμως αυτό που θέλουμε είναι να ξεφύγουμε από τη μονοτονία. Να προπονούνται και να τους ευχαριστεί αυτό που κάνουμε. Είναι μεγάλο κέρδος για μένα και τους υπόλοιπους προπονητές, να φεύγει ευχαριστημένος ο παίκτης από το γήπεδο».

Μαλιαρίτσης: «Ο Σωκράτης συνεχίζει από πέρυσι»

Η βελτίωση του Κότσαρη είναι εντυπωσιακή και ο Διούδης, πλέον, σταθερή αξία στον Παναθηναϊκό. Ο σύλλογος έχει το κεφάλι του ήσυχο στη θέση του τερματοφύλακα;

«Δεν θα μιλήσω για τον Διούδη τόσο. Φέτος θα μιλήσουμε ειδικά για τον Κότσαρη, ο οποίος σε σχέση με πέρυσι έχει έρθει άλλος άνθρωπος και προπονητικά και ως χαρακτήρας, αλλά και στην όρεξη που έχει για δουλειά. Αυτό φαίνεται σε όλους, αλλά θα το ξαναπώ. Δεν μπορεί να κριθεί ένας τερματοφύλακας από μια μονάχα φάση ή το γκολ που έχει δεχθεί.

Σε όλη την Ευρώπη, οι καλοί τερματοφύλακες σε μια περίοδο 30-40 αγώνων, σίγουρα ευθύνονται σε 6 γκολ με βάση την στατιστική. Αυτό που κάνουμε, είναι να κρίνουμε την πορεία κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Σωκράτης συνεχίζει από πέρυσι και κατά την προσωπική μου άποψη και τα δύο παιδιά που ακολουθούν, Χριστογεώργος και Μπότσαρης, δίνουν την πίεση. Βοηθούν στην προπόνηση και κερδίζουν πολλά από την εμπειρία και τις παραστάσεις που βλέπουν από τους μεγαλύτερους».

Τερματοφύλακας: «Άθλημα στο ίδιο το άθλημα»

Σε ποιους τομείς εργάζεστε με τους τερματοφύλακές σας;

«Η προπόνηση του τερματοφύλακα είμαι ιδιαίτερη προπόνηση. Είναι ένα άθλημα μέσα στο ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου. Οι αξίες που έχει είναι πάρα πολλές. Θα πρέπει τακτικά να είναι ενημερωμένοι στο πλάνο του προπονητή μας. Θα πρέπει να δουλεύουν στην ταχυδύναμη, στην αλτικότητα, στη σέντρα, στα πόδια. Βλέπετε ότι το ποδόσφαιρο προχωράει και πρέπει να το ακολουθούμε και εμείς.

Από εκεί και πέρα, το βασικότερο κομμάτι για ένα προπονητή τερματοφυλάκων και έναν προπονητή, γιατί πάντα από πάνω μου έχω τον πρώτο προπονητή, είναι το κομμάτι της ψυχολογίας. Ο βασικός τερματοφύλακας που παίζει, δεν χρειάζεται ψυχολογία. Την έχει από μόνος του. Το βασικό είναι πως θα κρατήσεις ζεστούς τους επόμενους. Η διαχείριση, γιατί αν θυμάστε είχαμε κάποιες εκπλήξεις την περυσινή χρονιά και ίσως χρειάζονταν όλοι οι τερματοφύλακες μάχιμοι. Άρα η ψυχολογία είναι το βασικό».

Αξίζει ο Διούδης κλήση στην Εθνική ομάδα; Ο Κότσαρης είναι έτοιμος να σηκώσει το βάρος του βασικού;

«Για το πρώτο κομμάτι. Ο Σωκράτης έχει ως όνειρο την εθνική ομάδα. Δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές του κάθε προπονητή. Τα παιδιά που κλήθηκαν πέρυσι ήταν αξιόλογα, αλλά πιστεύω ότι αν συνεχίσει έτσι θα έχει θέση στην 3άδα – 4άδα των τερματοφυλάκων της Εθνικής. Αναφορικά με τον Κώστα από πέρυσι έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάθος και σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε μέχρι να τραυματιστεί ήταν πολύ καλός. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε στα τελευταία παιχνίδια, μετά από αποχή 3-4 μηνών. Πιστεύω ότι με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή, μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό».

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ τρελάθηκε με τον Αντίνο

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ τρελάθηκε με τον Αντίνο

Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του περιμένουν πως και πως το ντερμπούτο του Αντίνο, φοβερή ατάκα από Μπενίτεθ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η αποστολή της Ρόμα για Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ – Μέσα ο Τσιμίκας

Η Ρόμα ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με Σβιλάρ, Γκολίνι, Ντιμπάλα, Σουλέ, και Τσιμίκα στις επιλογές.

Ποδόσφαιρο
VIRAL: Τι απάντησε ο Good Job Nicky στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου για το βίντεο της με το Dark Side of the Moon

Τι απάντησε ο Good Job Nicky στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου για το βίντεο της με το Dark Side of the Moon

Ο Good Job Nicky απάντησε με λογοπαίγνιο στη Δέσποινα Γιαννακοπούλου κάτω από TikTok βίντεο με το Dark Side of the Moon.

VIRAL
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Προσέχει για να έχει για Σαντίνο Αντίνο

Παναθηναϊκός: Προσέχει για να έχει για Σαντίνο Αντίνο

Ο Παναθηναϊκός μετά τη μεγάλη μεταγραφή του Σαντίνο Αντίνο θα πρέπει να κάνει και τη διαχείριση για το πότε θα μπει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός – Ρόμα: Ζωντανά στον ΑΝΤ1 η τελευταία αγωνιστική του Europa League

Παναθηναϊκός – Ρόμα: Ζωντανά στον ΑΝΤ1 η τελευταία αγωνιστική του Europa League

Μπροστά σε ένα ματς υψηλού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της League Phase του UEFA Europa League, σε μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Παναθηναϊκός: Τέλος ο Καμπίνι και ο Κραλ, πάει για άλλους

Ο Παναθηναϊκός στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για αριστερό μπακ και χαφ, δεν έρχονται ο Καμπίνι και ο Κραλ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο