ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάρκους Μπεργκ, ο… κράχτης

Ο Παναθηναϊκός έχει φορ, αλλά ο Σουηδός διαθέτει άλλη... ιδιότητα
Μάρκους Μπεργκ, ο… κράχτης

Το καλοκαίρι του 2017, o διάδοχος του Τζιμπρίλ Σισέ στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Μάρκους Μπεργκ, αποτέλεσε παρελθόν.

Ήταν μία επεισοδιακή περίοδος για το «τριφύλλι», το οποίο άλλαξε τεχνικό διευθυντή επειδή ο Νίκος Λυμπερόπουλος διαφώνησε ανοικτά με τον Γιάννη Αλαφούζο για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Ο Σουηδός φορ δεν έφυγε για την Αλ Αΐν με τα 5.000.000 ευρώ που αξίωνε ο «Λύμπε», αλλά με ένα ποσό αρκετά χαμηλότερο της αξίας του.

Εντούτοις, ο Μπεργκ δεν παύει να αποτελεί τον ποδοσφαιριστή με το μεγαλύτερο «γκελ» στον κόσμο της ομάδας, κατά την οκταετία Αλαφούζου.

Δεινός γκολτζής, «δυνατό» όνομα, πολλώ δε μάλλον για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού που ήδη είχε αρχίσει να ζορίζεται ιδιαίτερα στο οικονομικό σκέλος.

Συνδέθηκε κατά βάση με τη σεζόν 2013-14, όταν η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο (4-1 τον ΠΑΟΚ στον τελικό με χατ-τρικ του Μπεργκ) και επιβλήθηκε 3-0 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το καλοκαίρι του 2019, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να υπερβεί τα όριά του και να επαναφέρει τον Σουηδό στο «Γ. Καλαφάτης», όμως εκείνος επέλεξε τελικά τα 1.900.000 ευρώ (σχεδόν διπλάσιο ποσό) που του προσέφερε η Κράσνονταρ για έναν χρόνο.

Το όνομα του Μπεργκ συνδέθηκε ουκ ολίγες φορές με το «τριφύλλι» (ακόμα και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο), εντούτοις η ΠΑΕ φρόντιζε σχεδόν πάντα να προβαίνει σε σχετική διάψευση.

Σε αυτό το σημείο, όμως, αξίζει να γίνει υπενθύμιση των λεγομένων του ατζέντη Στάιναρ Ντίετς, στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον περασμένο Ιούλιο στο «Εθνοσπόρ»: «Πριν από λίγες εβδομάδες επικοινώνησε μαζί μου ο Νίκος Νταμπίζας, έχοντας το ok και από τον Αλαφούζο. Πιο πολύ για να δει τις σκέψεις του Μάρκους για την επόμενη χρονιά, αν θα τον ενδιέφερε, δηλαδή, να γυρίσει στην Ελλάδα.

Σαν μια προετοιμασία το κατάλαβα όλο αυτό. Νομίζω ότι σε έναν χρόνο ο Μάρκους Μπεργκ θα είναι πια πολύ πιο έτοιμος και ίσως να είναι και η κατάλληλη στιγμή για μια ενδεχόμενη επιστροφή. Θεωρώ πως είναι πιθανό να γυρίσει στον Παναθηναϊκό, αν και είναι νωρίς για να συζητάμε κάτι τέτοιο. Του χρόνου δεν θα είναι πλέον θέμα χρημάτων».

Καταρχήν, από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις μεταξύ του Σουηδού και του Γιάννη Αλαφούζου έχουν αποκατασταθεί πλήρως, μετά το εξώδικο του παίκτη το 2017 για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων του.

«Του χρόνου δεν θα είναι πλέον θέμα χρημάτων», είχε πει ο Ντίετς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προσφέρει ούτε 1.000.000 ούτε, προφανώς, 1.900.000 ευρώ, αλλά ένα ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, σε περίπτωση που κινηθεί για την απόκτηση του Μπεργκ.

Η ομάδα έχει βασικό φορ, τον Καρλίτος, ενώ ο Σουηδός είναι πλέον 34 ετών. Παρ’ όλα αυτά θεωρείται «κράχτης» και, βέβαια, ο Μακέντα θα πωληθεί. Αν δεν επιλέξει ξεκάθαρα την Γκέτεμποργκ, τότε θα έχει ψωμί η υπόθεση…

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ηλίας Σπάθας : «Υπάρχει φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ…»

Ηλίας Σπάθας : «Υπάρχει φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ…»

Τι είπε και πως εξήγησε ο Ηλίας Σπάθας πως παρά το φάουλ πριν το 1ο γκολ της ΑΕΚ, το τέρμα ορθά μέτρησε…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Καρπετόπουλος : «Έχει κάποια ιδέα ο Μπενίτεθ από την αρχή που ήρθε;»

Καρπετόπουλος : «Έχει κάποια ιδέα ο Μπενίτεθ από την αρχή που ήρθε;»

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξήγησε απλά πως ήρθε το 4-0 της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό και εξέφρασε απορίες για τον Ράφα Μπενίτεθ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας : Κι όμως βρήκε φάσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (vid)

Παναγιώτης Βαρούχας : Κι όμως βρήκε φάσεις στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (vid)

Έκανε την καθιερωμένη κριτική του ο Παναγιώτης Βαρούχας στο παιχνίδι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη διαιτησία και όσα έγιναν.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιόβιτς: Κυνηγάει τον Ελ Κααμπί

Γιόβιτς: Κυνηγάει τον Ελ Κααμπί

Ο Γιόβιτς με τα 4 γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 11 στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται μόλις ένα πίσω από τον Ελ Κααμπί

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ πήρε πίσω το ρεπό μετά το σοκ της OPAP Arena

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ πήρε πίσω το ρεπό μετά το σοκ της OPAP Arena

Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ έφερε άμεσες αποφάσεις στον Παναθηναϊκό, με τον Ράφα Μπενίτεθ να ακυρώνει το ρεπό των παικτών και να στέλνει μήνυμα αντίδρασης.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός : Κατάφερε ο Μπενίτεθ να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο των ευθυνών τόσο γρήγορα

Παναθηναϊκός : Κατάφερε ο Μπενίτεθ να βάλει τον εαυτό του στο κάδρο των ευθυνών τόσο γρήγορα

Ντροπιαστική εικόνα ο Παναθηναϊκός με τον Ράφα Μπενίτεθ να μην είναι άμοιρος ευθυνών με όσα έγιναν κόντρα στην ΑΕΚ…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 4-0: Το θωρηκτό Γιόβιτς κατάπιε με 4 γκολ τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ έστησε πάρτι στο ντέρμπι

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 4-0: Το θωρηκτό Γιόβιτς κατάπιε με 4 γκολ τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ έστησε πάρτι στο ντέρμπι

Το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ήταν παράσταση για ένα ρόλο, τον ένα και μοναδικό Λούκα Γιόβιτς που με 4 γκολ καθάρισε το ντέρμπι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αντίνο και Αλαφούζος μαζί στη σουίτα στην OPAP Arena

Αντίνο και Αλαφούζος μαζί στη σουίτα στην OPAP Arena

Ο Αντίνο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με πράσινο φόντο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Με σούπερ εκπλήξεις οι 11άδες από Νίκολιτς και Μπενίτεθ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Με σούπερ εκπλήξεις οι 11άδες από Νίκολιτς και Μπενίτεθ

Μεγάλο ντέρμπι το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός και οι δύο θέλουν τη νίκη οπωσδήποτε και μάλιστα όχι απλά για το γόητρο

Ποδόσφαιρο