ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Focus στο γκολ

Ένας από τους, πολλούς, λόγους που η ομάδα δεν προσεγγίζει τους στόχους των τελευταίων ετών αφορά στη χαμηλή παραγωγικότητα.
Παναθηναϊκός: Focus στο γκολ

Παναθηναϊκός: Ένας από τους, πολλούς, λόγους που η ομάδα δεν προσεγγίζει τους στόχους των τελευταίων ετών αφορά στη χαμηλή παραγωγικότητα.

Ο Παναθηναϊκός αποτελεί σκιά του εαυτού του την τελευταία δεκαετία, με μοναδική έκλαμψη το φινάλε της σεζόν 2013-14, όταν μεταξύ άλλων υπήρχε ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος διέθετε μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα.

Τέτοιον παίκτη ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπροστά, παρά τις ανά περιόδους φιλότιμες προσπάθειες του Φεντερίκο Μακέντα.

Αρχής γενομένης από την καταστροφική σεζόν 2017-18 και φτάνοντας σε αυτή που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι κάκιστος στην επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα.

Την περίοδο που ο Γιάννης Αλαφούζος τράβηξε επισήμως την πρίζα και το κλαμπ επί της ουσίας υποβιβάστηκε, μόλις 30 φορές πανηγύρισαν οι ποδοσφαιριστές του.

Τριάντα γκολ σε 30 ματς και… 10η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, πίσω από ομάδες όπως ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, ο Πανιώνιος, ο Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα.

Την επόμενη χρονιά υπήρξε μια βελτίωση εξαιτίας κυρίως του πολύ καλού ξεκινήματος, με το τελικό αποτέλεσμα να λέει 38 γκολ σε 30 αναμετρήσεις.

Τη σεζόν 2019-20 η κανονική διάρκεια επεφύλασσε 26 αγώνες, στις οποίες ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε 35 φορές (+8 αν προστεθούν τα τέρματα στα πλέι οφ).

Και φτάνοντας στην περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι το κλαμπ πήρε την… κάτω βόλτα, ασχέτως αν εκτός του Μακέντα στο ρόστερ υπήρχε και ο Καρλίτος.

Μόλις 30 γκολ σε 26 ματς στην κανονική διάρκεια, τα οποία μετατράπηκαν σε 41/36 αντίστοιχα, αν προστεθούν και οι αγώνες των πλέι οφ.

Εν ολίγοις, την τελευταία τετραετία ο Παναθηναϊκός δεν φτάνει τα 40 γκολ στην κανονική διάρκεια, όταν ο Ολυμπιακός ξεπερνά ακόμα και τα 60…

Εύκολα, λοιπόν, συμπεραίνει κανείς ότι η ομάδα πρέπει πάση θυσία να βρει έναν ποδοσφαιριστή-killer, ο οποίος θα ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και θα σκοράρει με ευχέρεια.

Το κλαμπ χρειάζεται έναν νέο… Μπεργκ. Κι ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2013, όταν δηλαδή είχε έρθει ο Σουηδός, ο Παναθηναϊκός ήταν υποψήφιος για… υποβιβασμό, αλλά τελικά πήρε το Κύπελλο και τη 2η θέση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Σωστός ο πρόεδρος

Παναθηναϊκός: Να αποφύγει τα περσινά λάθη

Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ποιον θυμήθηκαν πάλι στον Παναθηναϊκό!

Ποιον θυμήθηκαν πάλι στον Παναθηναϊκό!

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που έφυγε και δεν αντικαταστάθηκε, αν και δαπανήθηκαν χρήματα περισσότερα από εκείνα που ζητούσε ο ίδιος και η ομάδα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού…

Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο συγκεκριμένος παίκτης του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλο κέρδος για το τριφύλλι.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός ευτυχώς δεν πλήρωσε άλλο ένα… λάθος του Μπενίτεθ

Ο Παναθηναϊκός ευτυχώς δεν πλήρωσε άλλο ένα… λάθος του Μπενίτεθ

Η επιλογή Τζούρισιτς αντί Αντίνο και η ταυτόχρονη παρουσία δύο αργών εξτρέμ κόστισε στον Παναθηναϊκό σε ρυθμό και ένταση.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Εξέλιξη με την έδρα του Παναθηναϊκός – Μπέτις

Εξέλιξη με την έδρα του Παναθηναϊκός – Μπέτις

Το ΟΑΚΑ επανέρχεται ως επικρατέστερη έδρα για το Παναθηναϊκός Μπέτις μετά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για μετατόπιση των έργων.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή συνέχεια

Παναθηναϊκός: Οι λεπτομέρειες για την ευρωπαϊκή συνέχεια

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη Ρεάλ Μπέτις στους «16» με πρώτο ματς στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου και ρεβάνς στη Σεβίλλη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα

Παναθηναϊκός: Η επόμενη μέρα

Ο Παναθηναϊκός χώρισε την προπόνηση σε δύο γκρουπ με Σισοκό να ανεβάζει ρυθμούς και Τσιριβέγια να ξεκινά ατομικό πρόγραμμα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άρης: Νέο πρόβλημα με Γένσεν – Δύσκολα και ο Μορόν με Παναθηναϊκό

Άρης: Νέο πρόβλημα με Γένσεν – Δύσκολα και ο Μορόν με Παναθηναϊκό

Έχει επιστροφές, αλλά και αρκετά ζητήματα ο Μιχάλης Γρηγορίου εν όψει του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μην παραγνωρίσουν στον Παναθηναϊκό το θέμα με τον Λαφόν

Μην παραγνωρίσουν στον Παναθηναϊκό το θέμα με τον Λαφόν

Έχει πάρει εύσημα ο Αλμπάν Λαφόν για την παρουσία με τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι με την Πλζεν, υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αυτό δεν άρεσε πολύ στον Μπενίτεθ μετά την κλήρωση

Παναθηναϊκός: Αυτό δεν άρεσε πολύ στον Μπενίτεθ μετά την κλήρωση

Ο Παναθηναϊκός έπεσε πάνω στην Ρεάλ Μπέτις και ο Ράφα Μπενίτεθ θα προτιμούσε μια μικρή λεπτομέρεια να μην είναι έτσι

Ποδόσφαιρο