ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τσάβι Ρόκα: Ισπανικό μοντέλο από την Καταλονία

Το προφίλ του νέου τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού...
Τσάβι Ρόκα: Ισπανικό μοντέλο από την Καταλονία

Βρήκε ο Παναθηναϊκός τον αντικαταστάτη του Νίκου Νταμπίζα στο πρόσωπο του Τσάβι Ρόκα, με τον οποίο ήρθε σε προφορική συμφωνία. Οι «πράσινοι» τα βρήκαν σε όλα με τον Καταλανό πρώην ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και πρώην παράγοντα της ΑΕΚ Λάρνακας.

Το μεγάλο «μπαμ» στη θέση του τεχνικού διευθυντή το έκανε στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Κύπρο και την ΑΕΚ. Εκεί όπου όλοι έχουν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που έκανε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από την ΑΕΚ ακούστηκε το όνομά του ακόμα και για την Μπαρτσελόνα! Και συγκεκριμένα για τη θέση του υπεύθυνου ακαδημίας. Όπως είχαν αναφέρει ρεπορτάζ στην Καταλονία η «Μπάρτσα» ήταν μεταξύ του Ρόκα και του Κλάιφερτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Παναθηναϊκός: Συμφώνησε με τον Τσάβι Ρόκα

Γέννημα θρέμμα από τη Βαρκελώνη. Ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα, ξεκινώντας την καριέρα του από την ακαδημία της «Μπάρτσα».

Μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πίστη στο ισπανικό μοντέλο. Φάνηκε αυτό στην Κύπρο. Οι περισσότερες επιλογές του στις μεταγραφές ήταν από την Ισπανία, προσθέτοντας έντονα το στοιχείο αυτό στην ΑΕΚ. Κάτι που προφανώς περιμένουμε να δούμε και στον Παναθηναϊκό, αφού είναι μία δοκιμασμένη συνταγή από τον ίδιο. Όπως και οι δύο προπονητές στην Κύπρο, Τόμας Κρίστιανσεν και Ιμανόλ Ιδιάκεθ αποτέλεσαν προσωπικές του επιλογές.

Στην Κύπρο δημιούργησε μία ομάδα η οποία έφτασε σε σημείο να διεκδικεί τίτλους και προκρίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τσάβι Ρόκα: Του αναγνωρίζουν τη δημιουργία γηπέδου

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι ο Τσάβι Ρόκα είχε μεγάλη επιρροή και στην οργάνωση της ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως οι Κύπριοι του αναγνωρίζου πως βοήθησε σημαντικά στη δημιουργία του γηπέδου «ΑΕΚ ARENA».

Ενός γηπέδου που δημιουργήθηκε το 2016 χωρητικότητας περίπου 7.500 θεατών.

Το στιλ παικτών που θέλει

Εκτός από το ισπανικό μοντέλο και το αγωνιστικό κομμάτι, ο Τσάβι Ρόκα δίνει μεγάλη σημασία στους παίκτες που επιλέγει και στην εξωαγωνιστική τους συμπεριφορά. Είναι άνθρωπος που θέλει «ήρεμα» αποδυτήρια.

Για αυτό και εξετάζει αρκετά πως συμπεριφέρονται οι παίκτες που θα έχει στην ομάδα και εκτός γηπέδου, αλλά και αποδυτηρίων.

Δεν ήρθε το 2017, έρχεται τώρα…

Το όνομα του Τσάβι Ρόκα είχε ακουστεί για τον Παναθηναϊκό και το 2017. Είχε γραφτεί το όνομά του στην Κύπρο, επίσης για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Μία περίοδο στην οποία οι «πράσινοι» έψαχναν ξανά να καλύψουν το κενό αυτό.

Τότε δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του, κάτι όμως που έγινε τώρα, το 2019…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Παναθηναϊκός: Μην την πληρώσει ο Μπόκος

Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο αγωνιστικά και το ζήτημα θα είναι να μην την πληρώσει ο Μπόκος, που είναι πρότζεκτ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Παναθηναϊκός: Θα τους αλλάξει όλους το καλοκαίρι!

Η γραμμή του Παναθηναϊκού που το καλοκαίρι θα υποστεί ολική αλλαγή!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, δεν υπάρχει Μπενίτεθ, δεν υπάρχει σωτηρία!

Aπό το κακό στο χειρότερο τα πεπραγμένα της νέας τάξης πραγμάτων και προσώπων στον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Ανέβηκαν οι τόνοι όπως ποτέ άλλοτε στην εκπομπή του Gazzetta. Ήθελε να φύγει από την εκπομπή ο Νικολακόπουλος εξαιτίας του Αθανασίου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Παναθηναϊκός: Εξαντλεί τα περιθώρια για να… μην φέρει τον Κραλ!

Η πλευρά Κοτσόλη ψάχνει κάτι καλύτερο στην αγορά από τον... συμφωνημένο εδώ και μέρες, Άλεξ Κραλ.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης παραμένει το Monobala του ΣΚΑΪ τις Κυριακές, με τη Super Μπάλα Live του MEGA να μειώνει την απόσταση, δείχνοντας όμως και εκείνη σημάδια αντοχής και σταθερού κοινού.

Media
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο απυρόβλητο

Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ δεν μπορεί να είναι μόνιμα στο απυρόβλητο

Ο Παναθηναϊκός δε δείχνει σημάδια βελτίωσης με τον Μπενίτεθ στον πάγκο και είναι κάτι που θα πρέπει να το δουν στο κλαμπ

Ποδόσφαιρο
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Παναγιώτης Βαρούχας : Έπρεπε να πάρει και 2ο πέναλτι ο Ατρόμητος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Παναγιώτης Βαρούχας : Έπρεπε να πάρει και 2ο πέναλτι ο Ατρόμητος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Κι άλλο πέναλτι, πριν από αυτό που πήρε, έπρεπε να πάρει ο Ατρόμητος στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ανέφερε ο Παναγιώτης Βαρούχας

Ποδόσφαιρο