ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Όταν το σήκωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό

Σαν σήμερα, στις 12 Μάϊου του 2001 ο ΠΑΟΚ σήκωνε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, με 4-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 
ΠΑΟΚ: Όταν το σήκωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον Ολυμπιακό

Σαν σήμερα, στις 12 Μάϊου του 2001 ο ΠΑΟΚ σήκωνε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, με 4-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Τότε, ο ΠΑΟΚ των χιλίων εξωαγωνιστικών προβλημάτων «διέλυσε» με 4-2 τον πανίσχυρο, τότε, Ολυμπιακό και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τρίτη φορά επί αθηναϊκού εδάφους…

Για την έδρα του τελικού, μάλιστα, έγινε κλήρωση ανάμεσα σε Καυτατζόγλειο και Νέα Φιλαδέλφεια. Με τη μοίρα να θέλει τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει μετά από 27 χρόνια στο γήπεδο, που κατέκτησε το τελευταίο του Κύπελλο το 1974. Περισσότεροι από 9.000 πιστοί φίλοι των «ασπρόμαυρων» βρέθηκαν στην Αθήνα για τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση ενώ η ομάδα παρά τη διοικητική αστάθεια και το γεγονός πως για πολλούς μήνες οι ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι, ταξίδεψε με πίστη για το τρόπαιο στην Πρωτεύουσα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα ο Δικέφαλος προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό του τελικού με το Γιώτη Εγκωμίτη. Ο Γιαννακόπουλος έχασε το… άχαστο στο 21′ για να ισοφαρίσει το ματς, δίνοντας την ευκαιρία στον Βασίλη Μπορμπόκη λίγα λεπτά αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματα του Δικεφάλου και να διαμορφώσει το σκορ ημιχρόνου (2-0).

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον MVP του τελικού, Γιώτη Εγκωμίτη, μόλις στο 4ο λεπτό του τελικού, στο 21’ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχασε το… άχαστο με τον Κόβιτς εξουδετερωμένο κι αντί να γίνει το 1-1, ο Δικέφαλος έκανε στο 31’ με τον Βασίλη Μπορμπόκη. Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο και οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έκαναν… σμπαράλια την άμυνα του Ολυμπιακού με το Γιώργο Γεωργιάδη να πετυχαίνει το 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 78′ αλλά ο Ναλιτζής, μετά από καταπληκτική ενέργεια του Εγκωμίτη, στο 85’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις ο Χούτος διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Σαν σήμερα, στις 12 Μάϊου του 2001 ο ΠΑΟΚ σήκωνε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, με 4-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

«Κάηκε» η Θεσσαλονίκη 

Την επόμενη ημέρα που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη «κάηκε» η πόλη από το αεροδρόμιο έως το Λευκό Πύργο, με τους ΠΑΟΚτσήδες να ζουν ένα ανεπανάληπτο ντελίριο ενθουσιασμού.

Οι παίκτες βγήκαν αναμνηστική φωτογραφία πάνω στο σύμβολο της πόλης με χιλιάδες κόσμου από κάτω να επεφημούν. Το… πάρτι συνεχίστηκε σε κέντρο διασκέδασης, όπου εμφανιζόταν η Δέσποινα Βανδή, με τους παίκτες του Δικεφάλου να το γλεντάνε μέχρι πρωίας και το ράστα μαλλί του Παντελή Καφέ να… κλέβει την παράσταση.

Σαν σήμερα, στις 12 Μάϊου του 2001 ο ΠΑΟΚ σήκωνε το κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό, με 4-2, στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ο θρίαμβος στον τελικό του 2001 με τα «μάτια» του ΠΑΟΚ.

Συνοπτικά 

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 4-2
12/5/2001 Στάδιο Νίκος Γκούμας, Αθήνα
Σκόρερ: Εγκωμίτης (4′), Μπορμπόκης (31′), Γ. Χ. Γεωργιάδης (46′), Ναλιτζής (85′ ) – Τζόρτζεβιτς (79′ ), Χούτος (90’+2′)
Διαιτητής: Γιώργος Καζναφέρης
Εισιτήρια: 13.300

ΠΑΟΚ: (Ντούσαν Μπάγεβιτς) Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Κωνσταντινίδης, Αμπονσά (46’ Κουλακιώτης), Γεωργιάδης (77’ Ναλιτζής), Οκκάς (86’ Σπάσιτς), Ουντέζε, Καφές, Εγκωμίτης.

Ολυμπιακός: (Τάκης Λεμονής) Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46’ Πατσατζόγλου), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος (67’ Λουτσιάνο), Ζε Ιλίας, Γιανακόπουλος, Νινιάδης (46’ Χούτος), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.

Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ: Το πλάνο Λουτσέσκου, οι απουσίες και οι αλλαγές στην ενδεκάδα

Άρης – ΠΑΟΚ: Το πλάνο Λουτσέσκου, οι απουσίες και οι αλλαγές στην ενδεκάδα

Με «κλειστά χαρτιά» και περιορισμένες αλλά στοχευμένες αλλαγές, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ετοιμάζει τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Άρη στο Βικελίδης.

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Παίρνει «φωτιά» η Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Παίρνει «φωτιά» η Super League με ενισχυμένες αποδόσεις!

Δύο κρίσιμα ντέρμπι έχει το μενού της 20ης αγωνιστικής της Super League και η Novibet προσφέρει παιχνίδι με ενισχυμένες αποδόσεις.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ: Το βασικό σχήμα και οι επιλογές Χιμένεθ

Άρης – ΠΑΟΚ: Το βασικό σχήμα και οι επιλογές Χιμένεθ

Με δοκιμασμένο σχήμα και ελάχιστες αλλαγές, ο Μανόλο Χιμένεθ καταστρώνει το πλάνο του Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός σε ματς υψηλής έντασης, με κάθε σετ να μοιάζει τελικός και τις λεπτομέρειες να κρίνουν τη μάχη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΠΑΟΚ: Άρης – ΠΑΟΚ 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Άρης – ΠΑΟΚ 8/2/2026: Πού παίζει απόψε ο αγώνας, τι ώρα ξεκινά και σε ποιο κανάλι θα τον δείτε

Άρης - ΠΑΟΚ σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης με ένταση και πάθος, όπου κάθε μονομαχία έχει σημασία και το αποτέλεσμα γράφει ιστορία.

ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο: Άρης – ΠΑΟΚ: Στήριξη από τον κόσμο και φουλ προετοιμασία πριν το ντέρμπι

Άρης – ΠΑΟΚ: Στήριξη από τον κόσμο και φουλ προετοιμασία πριν το ντέρμπι

Με έντονο παλμό από τον κόσμο και την προετοιμασία να ολοκληρώνεται χωρίς απρόοπτα, ο Άρης μπαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Το έχει πάρει απόφαση για Γιακουμάκη

ΠΑΟΚ: Το έχει πάρει απόφαση για Γιακουμάκη

Με αυτά που κάνει ο Γιακουμάκης φέτος στον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσουν να φύγει, ποιες οι δυσκολίες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Κουτσιαύτης για Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες διαιτητές μπορούν – το πρόβλημα είναι η προκατάληψη»

Με αφορμή τον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Betsson ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ο Αριστομένης Κουτσιαύτης πήρε θέση για τη διαιτησία, απαντώντας σε σχόλια περί «πολλών σφυριγμάτων» και υπερασπιζόμενος τους Έλληνες διαιτητές.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

ΠΑΟΚ: Επιδίωξε την επαφή ο Μπερνάρ!

Ο Μπερνάρ ψάχτηκε για τον ΠΑΟΚ, βρήκε ανταπόκριση αλλά από τον δικέφαλο του ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος.

Ποδόσφαιρο