ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Α’ Εθνική Γυναικών: Γιάννενα – Αρσένη: Το ποδόσφαιρο για εμάς αποτελεί πηγή ζωής

Όποιοι νομίζουν πως δεν είναι ενδιαφέρον το ποδόσφαιρο Γυναικών, κάνουν μεγάλο λάθος. Και το κάνουν, διότι δεν έχουν μπει σε κόπο, να παρακολουθήσουν ένα ματσάκι…
Α’ Εθνική Γυναικών: Γιάννενα – Αρσένη: Το ποδόσφαιρο για εμάς αποτελεί πηγή ζωής

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Όποιοι νομίζουν πως δεν είναι ενδιαφέρον, κάνουν μεγάλο λάθος. Και το κάνουν, διότι δεν έχουν μπει σε κόπο, να παρακολουθήσουν ένα ματσάκι…

Να δουν από κοντά, τις πρωταγωνίστριες, τις κοπέλες, που πέταξαν από πάνω τους, τον μανδύα που ήταν βουτηγμένος με ταμπού μιας άλλης εποχής και σήμερα με την μπάλα στα πόδια δείχνουν πως άδικα πέρασαν τα χρόνια, χωρίς να μπορούν ΚΑΙ αυτές να κάνουν το κέφι τους, να ασχοληθούν τις ελεύθερες ώρες τους με το άθλημα των συναισθημάτων τους(!), που δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο. Όμως το νερό έχει μπει ήδη στο αυλάκι!

Σήμερα όλο και περισσότερα κορίτσια κάθε ηλικίας κατακλύζουν τα γήπεδα και ασχολούνται με το αγαπημένο τους αγώνισμα. Άλλωστε και τα δυο είναι γένους θηλυκού και πολλές φορές το ίδιο… θεές!

Στα Γιάννενα ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α’ Εθνική Γυναικών, το ποδόσφαιρο, αποτελεί πόλο έλξης όλων των ηλικιών. Και αυτό έχει να κάνει αναμφισβήτητα με την ποιότητα που συναντά κανείς στο ρόστερ.

Μεταξύ των παικτριών που συνέβαλαν καθοριστικά στο να ανέβει ο αγωνιστικός πήχης είναι και η Γιώτα Αρσένη. Ακραίος οπισθοφύλακας, θα έλεγε κανείς, πως τη θέση αυτή τη γνωρίζει το ίδιο καλά όπως το όνομά της.

Άλλωστε για το ταλέντο της, ανάγκασε όχι μόνον τους δικούς της ανθρώπους να μιλήσουν κολακευτικά για την πάρτι της αλλά και πολλούς αντιπάλους. Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία.

Όμως δυστυχώς ο κορονοϊός και η αναστολή του πρωταθλήματος, όπως είναι επόμενο, έφεραν τα πάνω – κάτω και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, στέλνοντας τις όμορφες αυτές πρωταγωνίστριες από την ενεργητικότητα του γηπέδου στην παθητικότητα του καναπέ.

Κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο η έμπειρη αμυντικός της ομάδας των Ιωαννίνων, που ερωτηθείσα σχετικά είπε τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα σοβαρή και δύσκολη.

Πολλοί τομείς όπως η οικονομία και η εκπαίδευση έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και φυσικά εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο αθλητισμός! Το «λουκέτο» στα γήπεδα ήταν σοβαρότατο πλήγμα για όλες τις αθλήτριες και εμένα προσωπικά.

Το ποδόσφαιρο για εμάς, αποτελεί πηγή ζωής, ονείρου και πολύ έντονων συναισθημάτων με την οποία χάσαμε με την πολύμηνη αποχή απ’ τους αγωνιστικούς χώρους. Ως αθλήτριες θέτουμε στόχους και τους «κυνηγάμε» καθημερινά.

Με το κλείσιμο των γηπέδων αναγκαστήκαμε να εγκλωβιστούμε σε άσχημα συναισθήματα και πίεση, να χάσουμε την επαφή μας με τις συμπαίκτριες μας και αντικαταστήσουμε τις προπονήσεις μας με ατομική άθληση στο σπίτι, πράγμα απίθανο να συγκριθεί με τα προγράμματα προπονήσεων των ομάδων μας.

Ένα επίσης ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι είναι αυτό της ψυχολογίας μας που αποτελεί παράπλευρη απώλεια καθώς αν και πολύ σπουδαίος ο ρόλος της στην υγεία μας που αγωνιζόμαστε να διαφυλάξουμε εδώ και μήνες έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Αισθανόμαστε αποπροσανατολισμένες σαν αθλήτριες και έχουμε μεγάλη ανάγκη στο να ξανά ανακτήσουμε τους στόχους μας τους οποίους αναγκαστήκαμε να «παγώσουμε» λόγω συνθηκών!

Γι’ αυτό και προσωπικά πιστεύω ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επαναφορά των αθλητριών στα γήπεδα και η άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας , όπως διεξάγονται σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη εδώ και τόσους μήνες».

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Ακαδημίες : Το ανησυχητικό μοτίβο και ο Τοπολιάτης που θέλει υποστήριξη

Ολυμπιακός – Ακαδημίες : Το ανησυχητικό μοτίβο και ο Τοπολιάτης που θέλει υποστήριξη

Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε υψηλό πόστο στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αλλά για την ώρα το δείγμα είναι ανησυχητικό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: Διπλό με Ουκάκι κόντρα στη ροή

Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: Διπλό με Ουκάκι κόντρα στη ροή

Ο Ουκάκι έκρινε το ματς στο 73ο λεπτό και ο Ατρόμητος έφυγε με πολύτιμους βαθμούς από την Κηφισιά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ανάρτηση της 19ης Μαΐου και το τέλος του Ακαϊντίν στην Ελλάδα πριν από ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Η ανάρτηση της 19ης Μαΐου και το τέλος του Ακαϊντίν στην Ελλάδα πριν από ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν αποκάλυψε τι συνέβη μετά την ανάρτησή του για τον Κεμάλ Ατατούρκ στις 19 Μαΐου και πώς έμεινε εκτός αγώνα και ομάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν του βγαίνει στη Σπόρτινγκ του Φώτη Ιωαννίδη

Δεν του βγαίνει στη Σπόρτινγκ του Φώτη Ιωαννίδη

Δύσκολη προσαρμογή για τον Έλληνα φορ στην Πορτογαλία.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τα 40 εκατ. ευρώ του Μαρινάκη στη Ρίο Άβε έως το 2030

Τα 40 εκατ. ευρώ του Μαρινάκη στη Ρίο Άβε έως το 2030

Η Ρίο Άβε μπαίνει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης με επενδυτικό πλάνο 40 εκατ. ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που αλλάζει τα δεδομένα στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με Γιάγκουσιτς η αποστολή του Μπενίτεθ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Με Γιάγκουσιτς η αποστολή του Μπενίτεθ

Ο Ράφα Μπενίτεθ συμπεριέλαβε τον Γιάγκουσιτς στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αστέρας AKTOR – Βόλος 2-0: Ο Μπαρτόλο υπέγραψε τη νίκη

Αστέρας AKTOR – Βόλος 2-0: Ο Μπαρτόλο υπέγραψε τη νίκη

Δύο γκολ του Μπαρτόλο στο δεύτερο ημίχρονο έκριναν το Αστέρας AKTOR - Βόλος 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κατηγορούσαν οι δημοσιογράφοι στην Πορτογαλία τον Ολυμπιακό χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα των μεταγραφών

Κατηγορούσαν οι δημοσιογράφοι στην Πορτογαλία τον Ολυμπιακό χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα των μεταγραφών

Γκρίνια έβγαλαν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στην Πορτογαλία για τις μεταγραφές του Αντρέ Λουίζ και του Κλέιτον στον Ολυμπιακό, όμως δεν τα είπαν όλα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο απίθανος Ποντένσε «έφαγε» τον Αντρέ Λουίζ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο απίθανος Ποντένσε «έφαγε» τον Αντρέ Λουίζ

Ο Αντρέ Λουίζ μία εβδομάδα μετά είναι εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για τον αγώνα της... χρονιάς του ελληνικού πρωταθλήματος, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ποδόσφαιρο