ΑΕΚ – Άντερλεχτ 2-0: ΑΕΚάρα Ευρώπης, πάτησε τους Βέλγους και προκρίθηκε στη League Phase του Conference League
Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη από την Άντερλεχτ, το 2-0 μπορεί να είναι και λίγο, μεγάλη πρόκριση στη League Phase του Conference
Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη από την Άντερλεχτ, το 2-0 μπορεί να είναι και λίγο, μεγάλη πρόκριση στη League Phase του Conference.
Ο Μάρκο Νίκολιτς παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα. Τακτικά ήταν σχεδόν στο 100%. Άγγιξε το τέλειο. Η ΑΕΚ κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Κινδύνευσε ελάχιστα. Θα μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ. Σπουδαίο ματς σχεδόν από όλους.
Η ΑΕΚ πάτησε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα όπως είναι η Άντερλεχτ. Με πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους. Σε do or die ζευγάρι. Λάθος δε χωρούσε. Οι βέλγοι αποκλείστηκαν και μένουν μόνο στις διοργανώσεις εντός συνόρων.
Η ΑΕΚ επιστρέφει στον ευρωπαϊκό χάρτη. Κόντρα σε τραυματισμούς (Γκατσίνοβιτς, Περέιρα), τιμωρίες (Μάνταλος), παίκτες που τελικά δεν μπόρεσαν (Ζίνι) και παίκτες που δεν μπορούσαν να παίξουν πάνω από 25 λεπτά (Γιόβιτς).
Απέναντι σε αυτά, ο Νίκολιτς παρουσίασε μια ομάδα που εκμεταλλεύτηκε κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Πιερό δυο φορές και Κουτέσα μέσα από την περιοχή αν είχαν καλύτερα τελειώματα θα είχαν σκοράρει. Το έκανε ο Κοϊτά στο 36′. Έκλεψε την μπάλα στη μετάβαση ο Ρότα. Ο Ελίασον πάσαρε και ο Κοϊτά με βολίδα έκανε το 1-0.
Με την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κουτέσα τσίμπησε την μπάλα, πάσα στον εαυτό του και… μπουμ. Γκολάρα στην αριστεερρή γωνία στο 48′ για το 2-0.
Στη συνέχεια η ΑΕΚ έκανε φοβερή διαχείριση. Μια κεφαλιά του Ντόλμπεργκ προς το τέλος ήταν το μόνο άγχος. Αντίθετα δυο φορές ο Πενράις θα μπορούσε πιο εύκολα να σκοράρει εκείνος. Ο Νίκολιτς πέρασε μέσα ακόμα και τον Βίντα και κάλυψε τα νώτα του.
Σπουδαίο ματς από όλους. Ειδική μνεία στους απίστευτους Μάριν και Πινέδα. Και στους συγκλονιστικούς Ρότα, Πήλιο. Εκτός των σκόρερ.
ΓΚΟΛ: Κοϊτά 36′, Κουτέσα 48′
ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Ρότα, Μαρίν, Πινέδα, Κουτέσα (78′ Πένραϊς), Ελίασον (73′ Λιούμπισιτς), Κοϊτά (88′ Βίντα), Πιερό (73′ Γιόβιτς)
Αντερλεχτ: Κόζεμανς, Οζκάν (46′ Αουγκούστινασον), Χέι, Κανά, Μάαμαρ (68′ Ντεγκρέεφ), Γιανσάνα, Ουέρτα (46′ Μπερτατσίνι), Ντε Κατ (46′ Βερσάερεν), Ανγκούλο, Αζάρ (68′ Στροέικενς), Ντόλμπεργκ