ΑΕΚ – Λεβαδειακός 4-0: Αέρινη ΑΕΚάρα έκανε δήλωση τίτλου και πάτησε τον Λεβαδειακό
Πριν τη σέντρα ήταν ένα δύσκολο ματς, στο γήπεδο η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην κορυφή
Πριν τη σέντρα ήταν ένα δύσκολο ματς, στο γήπεδο η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε τον Λεβαδειακό και επέστρεψε στην κορυφή.
Η Ένωση επικράτησε με 4-0 και έκανε δήλωση τίτλου. Φοβερά τα πρώτα 25λεπτα για τους νικητές. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ έως και το πρώτο τέταρτο θα μπορούσε να βγάλει δυο γκολ.
Έβαλε ένα. Με κεφαλιά του Μουκουντί στο 5′ από φάουλ του Μαρίν. Ο Ρουμάνος μαζί με τον Μάνταλο οι κορυφαίοι. Αν και δεν υστέρησε κανείς. Ο Γιόβιτς στο 8′ μόνος του έχασε τεράστια ευκαιρία με πλασέ άουτ για το 2-0. Στο 11′ ωραίο σουτ έβγαλε ο Λοντίγκιν.
Ο Λεβαδειακός που έπαιζε με 3-5-2 ανέβηκε μετά το 20′. Η ΑΕΚ έως και εκείνο το χρονικό σημείο πατούσε όποτε ήθελε στην περιοχή του. Στο 24′ ο Μπάλτσι σούταρε και έβγαλε ο Στρακόσα. Η φάση για τους φιλοξενούμενους έγινε στο 31′. Ο Πεντρόζο πλάσαρε τον Στρακόσα από πλάγια και σκόραρε. Αλλά για εκατοστά ήταν οφσάιντ.
Αυτό ήταν. Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ξανά. Ήταν κυριαρχική.
Στο 36′ ο Μάνταλος με κάτι σαν τακουνάκι από κοντά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο διάστημα από 46′ έως και 70′ η ΑΕΚ παρουσίασε μια από τις καλύτερες version φέτος. Ο Λεβαδειακός άλλαξε με την είσοδο του Νίκα σε 4άδα πίσω αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Ο Μάνταλος έκλεψε και με κάθετη έδωσε το γκολ με το πλασέ του Γιόβιτς. Το 3-0 ήταν ένα δικό του ποίημα. Πήρε την μπάλα, χόρεψε την άμυνα και την εμφάνισε στα δίχτυα με σουτάρα. Γκολ άλλης εποχής. Ο Μαρίν έκλεισε το σκορ μετά από γύρισμα του Πήλιου και ωραία πάσα του Λιούμπισιτς.
Η νίκη αυτή φέρνει την Ένωση πρώτη. Και μάλιστα θα μείνει σίγουρα εκεί ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ νικήσει την Κηφισιά στο ματς που χρωστά. Είναι στο +2 από Ολυμπιακό και +5 από ΠΑΟΚ.
ΓΚΟΛ: Μουκουντί 5′, Γιόβιτς 49′, Μάνταλος 59′, Μαρίν 68′.
ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Ρέλβας, Μουκουντί, Γκεοργκίεφ, Μαρίν (81′ Περέιρα), Πινέδα, Μάνταλος (73′ Ζοάο Μάριο), Λιούμπισιτς (73′ Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς (81′ Ζίνι), Βάργκα (85′ Ελίασον)
Λεβαδειακός: Λοντίγκιν, Χάνα (46′ Νίκας), Κορνέζος (73′ Φίλων), Μάγκνουσον, Βήχος, Τσάπρας, Τσοκάι, Κωστή (73′ Λαμαράνα), Βέρμπιτς (13′ Γκούμας), Μπάλτσι, Πεντρόζο (85′ Οζέγκοβιτς)