ΑΕΚ: To sms του Ζοάο Μάριο στο Νίκολιτς
Η κίνηση που έκανε ο Ζοάο Μάριο με το μήνυμα που έστειλε στον προπονητή της ΑΕΚ.
Ο Ζοάο Μάριο έριξε γέφυρες στην ΑΕΚ μέσω του Μάρκο Νίκολιτς, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Λοκομοτίβ Μόσχας.
Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο. Είναι συνηθισμένο για παίκτες που διατηρούν καλή σχέση με προπονητές ή και με προέδρους, να αυτοπροτείνονται σε μία δύσκολη στιγμή τους.
Ο Μεϊτέ τον περασμένο χειμώνα είχε ενημερώσει τον Λουτσέσκου ότι κλείνει στον Παναθηναϊκό, μήπως κάνει τελευταία προσπάθεια να τον πάρει στον ΠΑΟΚ, όπως και έγινε. Ο Ζοάο Μάριο στην προκειμένη περίπτωση έκανε πρώτος το βήμα για την ΑΕΚ, όταν είδε ότι το πράγμα γι΄ αυτόν ζορίζει στην Μπεσίκτας. Μπορεί να έπαιζε αλλά έβλεπε πραγματάκια που τον ενοχλούσαν.
Και κάπως έτσι ο Πορτογάλος με ένα sms προ ημερών, ενημέρωσε τον Μάρκο Νίκολιτς για την όλη κατάσταση. Οι δυο τους είχαν πολύ καλή συνεργασία στη Λοκομοτίβ Μόσχας και διατηρούσαν επαφές. Ο Νίκολιτς είδε ως μεγάλη ευκαιρία τον Ζοάο Μάριο που μπορεί να παίξει θεωρητικά τουλάχιστον, σε αρκετές θέσεις στην επίθεση και παράλληλα γνωρίζει και τον τρόπο παιχνιδιού του. Πολύ σημαντικό αυτό για την προσαρμογή του.
Ο Νίκολιτς μετέφερε στον Ριμπάλτα την επιθυμία του και την επαφή, ο Ισπανός επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του παίκτη και από τη στιγμή που η ΑΕΚ απαλλάχθηκε και από το συμβόλαιο του Μαρσιάλ όλα ήταν πια ευκολότερα. Βέβαια για δανεικό παίκτη, η ΑΕΚ θα πληρώσει πολύ μεγάλο ποσό για την κάλυψη μέρους του συμβολαίου του όμως εκτιμούν στην Ένωση πως αξίζει ο κόπος.