ΑΕΚ - Transfer Gossip: Πρόταση αγοράς και όχι δανεισμού στη Σαχτάρ για την απόκτηση του Βιτάο – Άμεσες οι εξελίξεις

Η ΑΕΚ έκανε επίσημη κρούση στη Σαχτάρ για την απόκτηση με μεταγραφή του Βιτάο

H ΑΕΚ μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης Γκατσίνοβιτς προχωράει τις άλλες υποθέσεις της. Εκτός από τις περιπτώσεις των μέσων, η ΑΕΚ έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών που θα είναι βασικοί και σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε επίσημη πρόταση στη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την απόκτηση του Βιτάο.

Ο 22χρονος στόπερ θεωρείται εξαιρετικό πρότζεκτ για την Ένωση, αλλά η περίπτωσή του μόνο εύκολη είναι.

Στην ΑΕΚ θεωρούν πως ο Βιτάο είναι ο ποδοσφαιριστής που ταιριάζει στα «θέλω» των ανθρώπων της. Νεαρός, εξελίξιμος, στόπερ που πριν τρία καλοκαίρια στα 19 του, η Σαχτάρ έδωσε 4.000.000 ευρώ στην Παλμέιρας για να τον αποκτήσει.

Παίκτης που έχει κληθεί στην U23 της Βραζιλίας και μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία έγινε ουρά προκειμένου μια ομάδα από την πατρίδα του να τον αποκτήσει. Τα κατάφερε η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε με την οποία από τις 10 Απριλίου έως και πρόσφατα (25/6) πρόλαβε να αγωνιστεί σε 10 αγώνες πρωταθλήματος και να σημειώσει ένα γκολ.

Βέβαια για την ΑΕΚ υπάρχουν και άλλα μεταγραφικά θέματα, όπως αυτός που θα παίζει πίσω από τον Γκατσίνοβιτς, κάτι κομβικό για τον Αλμέιδα.

Και όχι μόνο αυτό φυσικά.

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα δώσει και χρήματα για τον Πινέδα, μεταγραφή που κυνηγάει εδώ και καιρό.

Όπως και αυτή του στόπερ κυνηγάει καιρό βέβαια. Και είχε στη λίστα της και τον Χατζηδιάκο, ο οποίος φεύγει! Είναι στην transfer list της Αλκμάαρ!

Η επίσημη πρόταση της ΑΕΚ στη Σαχτάρ για τον Βιτάο

Η ΑΕΚ, λοιπόν, αποφάσισε να κινηθεί δραστικά για την απόκτηση του Βιτάο. Προχώρησε σε επίσημη πρόταση στη Σαχτάρ για την απόκτησή του με μόνιμη μεταγραφή. Όχι δηλαδή δανεισμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Ουκρανία, τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι απαιτήσεις της Σαχτάρ είναι μεγαλύτερες.

Παρόλα αυτά, κατά τις ίδιες πηγές, η απόσταση δεν είναι τέτοια που δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία.

Να σημειωθεί και κάτι άλλο. Η Ιντερνασιονάλ έχει κινηθεί και εκείνη για τον Βιτάο. Επιθυμεί την παραμονή του έως και το τέλος του 2022. Το λιγότερο, μια και οι Βραζιλιάνοι έχουν βάλει στις κουβέντες ακόμα και δανεισμό 1,5 έτους με σημαντικό όμως loan fee. Να δώσουν δηλαδή στη Σαχτάρ ένα σημαντικότατο ποσό για τον δανεισμό του.

Τα θετικά για την ΑΕΚ είναι πως εκείνη θέλει να τον αποκτήσει με μόνιμη μεταγραφή. Όχι δανεισμούς και λοιπά.

Επίσης, φαίνεται πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες μια και η ΑΕΚ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Σαχτάρ για να τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά το ζήτημα του Βιτάο.

Αθλητικές ειδήσεις

Δεν ξεχνάει τον Κριχόβιακ η ΑΕΚ

Τρομερό ρίσκο παίρνει ο ΠΑΟΚ

Τρελαίνει κόσμο με τις φωτογραφήσεις της η Σοφιάννα

Βιτάο εν δράσει