ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για ρόστερ και μεταγραφές!

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ίλια Ίβιτς είχαν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Τα είπαν από κοντά και στο επίκεντρο αυτής ήταν ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς. Σαφώς και στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο στόχος της ΑΕΚ στα πλέι οφ και όλα τα αγωνιστικά δεδομένα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να προλάβουν τη...
ΑΕΚ: Οι αποφάσεις για ρόστερ και μεταγραφές!

Το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ίλια Ίβιτς είχαν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Τα είπαν από κοντά και στο επίκεντρο αυτής ήταν ο προγραμματισμός της επόμενης χρονιάς.

Σαφώς και στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς ο στόχος της ΑΕΚ στα πλέι οφ και όλα τα αγωνιστικά δεδομένα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να προλάβουν τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League που ανοίγει… διάπλατα την συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο της νέας σεζόν.

Ωστόσο, σε πρώτο πλάνο ήταν ο αγωνιστικός και μεταγραφικός σχεδιασμός για του χρόνου. Δηλαδή, για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στην ΑΕΚ ως δανεικοί και υπάρχει οψιόν απόκτησης (Αραούχο και Σιμάνσκι), για τον Βράνιες που είναι ξεχωριστή υπόθεση (αφού δεν υπάρχει οψιόν αλλά μάλλον μένει ελεύθερος από την Αντερλεχτ), τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι (Τσιγκρίνσκι, Χουλτ και Κλωναρίδης) το σοβαρό ενδεχόμενο πωλήσεων, αλλά και τους δανεικούς της σε άλλες ομάδες. Εν ολίγοις ένα σκανάρισμα των μεταγραφών, των στόχων και του ρόστερ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημάτος: «Στόχος της ΑΕΚ να κρατήσει τον βασικό κορμό»

Από το ρεπορτάζ του Sportime για την εν λόγω συνάντηση, προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο πρώτος στόχος της ΑΕΚ παραμένει το να διατηρήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ της και για τη νέα χρονιά. Κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Μάσιμο Καρέρα. Δηλαδή, να καταφέρει η ΑΕΚ να κρατήσει Αραούχο, Βράνιες και Σιμάνσκι και να ανανεώσει τον Τσιγκρίνσκι. Για τον Κλωναρίδη υπάρχει η πληροφόρηση ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ του Μαρίνου Ουζουνίδη, ενώ για τον Χουλτ ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνει εφόσον δεν βρίσκεται κάτι καλύτερο στην αγορά στα οικονομικά δεδομένα της Ενωσης. Και αυτό ώστε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της μετά-πανδημίας κορονοϊού εποχής η ΑΕΚ να είναι ασφαλής σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο και πάντα ενόψει της εισόδου της σε ένα χρόνο στο νέο γήπεδο της στην «Αγιά Σοφιά». Για αυτό και είναι πολύ σημαντική η κατάληψη της 2ης θέσης και η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Στα μεταγραφικά οι… κεραίες μας «έπιασαν» ότι αν μείνουν όλοι οι στόπερ δεν θα γίνει κίνηση για άλλον αμυντικό. Και αυτός είναι ο στόχος. Για αριστερό και δεξί μπακ μόνο αν βρεθούν στο διάβα της ΑΕΚ κάτι καλύτερο και δεν ξεφύγουν τα οικονομικά θα κινηθεί, ενώ για την επίθεση ο μεγάλος στόχος είναι να έρθει ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά για την θέση του αριστερού εξτρέμ και ακόμη ένας μεσοεπιθετικός για την θέση του Κλωναρίδη. Παράλληλα, σκοπός της ΑΕΚ είναι να πετύχει και μια «δυνατή πώληση» αυτό το καλοκαίρι. Και η πιο safe, δίχως να απαιτείται μεταγραφή ελέω… Τσιντώτα, είναι αυτή του Βασίλη Μπάρκα.

Προφανώς και θα προκύψουν και άλλες συζητήσεις και συναντήσεις του Μελισσανίδη με τον Ίβιτς και παρουσία του Μάσιμο Καρέρα. Διότι θα υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, ενώ σε τρεις εβδομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ όπου θα κρίνουν πολλά.

#Tags

Sportime Team

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime BET: Η Allwyn Arena είναι εδώ! Ολοκληρώθηκε το rebranding στο γήπεδο της ΑΕΚ  

Η Allwyn Arena είναι εδώ! Ολοκληρώθηκε το rebranding στο γήπεδο της ΑΕΚ  

Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ στην Allwyn Arena με αντίπαλο τον Ολυμπιακό

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Χαμός στην εκπομπή του Gazzetta – Αρπάχτηκε με Αθανασίου ο Νικολακόπουλος για το πέναλτι του Ατρομήτου και ήθελε να φύγει!

Ανέβηκαν οι τόνοι όπως ποτέ άλλοτε στην εκπομπή του Gazzetta. Ήθελε να φύγει από την εκπομπή ο Νικολακόπουλος εξαιτίας του Αθανασίου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Βαρούχας για την ΑΕΚ : Κανένα φάουλ του Πήλιου, άδικα φωνάζει η Ένωση για τις κάρτες (vid)

Ο Παναγιώτης Βαρούχας έκανε λόγο για καθαρό γκολ της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Τι είπε για τις κάρτες…

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Τηλεθέαση αθλητικών εκπομπών:: Το Monobala κρατά την κορυφή – Μειώνει την απόσταση η Super Μπάλα Live

Σταθερά στην κορυφή της τηλεθέασης παραμένει το Monobala του ΣΚΑΪ τις Κυριακές, με τη Super Μπάλα Live του MEGA να μειώνει την απόσταση, δείχνοντας όμως και εκείνη σημάδια αντοχής και σταθερού κοινού.

Media
Media: Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων για τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Media
Ποδόσφαιρο: Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο Ηλίας Σπάθας μίλησε για φάουλ του Πήλιου και πως γίνεται μοτίβο η εύνοια υπέρ της ΑΕΚ στη διαιτησία

Ο σχολιασμός που έκανε ο Ηλίας Σπάθας για τη διαιτησία στα παιχνίδια της ΑΕΚ με αφορμή τα έγιναν στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το πρώτο γκολ που θα λύσει τον Βάργκα

ΑΕΚ: Το πρώτο γκολ που θα λύσει τον Βάργκα

Ο Βάργκα έχει μπει πλέον για τα καλά στο σύστημα της ΑΕΚ, ψάχνρει και το πρώτο γκολ που θα του... λύσει τα πόδια

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί ο Στρακοσιά είναι άλλος παίκτης φέτος

Γιατί ο Στρακοσιά είναι άλλος παίκτης φέτος

Η ΑΕΚ παίρνει βαθμούς από τον Στρακόσια που φέτος είναι σταθερός και βγαίνει μπροστά όταν τον χρειάζεται.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τέλος ο Γκρούγιτς

ΑΕΚ: Τέλος ο Γκρούγιτς

Είναι... κρυφό μυστικό πως ο Μάρκο Γκρούγιτς δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν

Ποδόσφαιρο