Η ΑΕΚ έχει πρόβλημα στον άξονα, το γνωρίζει καιρό και ήδη μέσα Ιανουαρίου δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει τίποτα

Η ΑΕΚ βρίσκεται αρκετά πίσω από την κορυφή παρά την πρόσφατη γκέλα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη.

Το -9 από τον ΟΣΦΠ και η απόσταση σε σταθερότητα και κορμό είναι εμφανής. Η ΑΕΚ προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της, αλλά ο Αργύρης Γιαννίκης μετά από τρεις μήνες δεν έχει καταφέρει να βρει μεσοαμυντική ισορροπία και ασφάλεια. Αποτέλεσμα η Ενωση να δέχεται φάσεις και γκολ, σε ματς που κόστισαν εν τέλει βαθμούς.

Το πρόβλημα στον άξονα λοιπόν αποτελεί πληγή. Τα δίδυμα των ΣιμόεςΣιμάνσκιΛε ΤαλέκΣάκχοφ δεν έχουν φέρει την επιθυμητή εικόνα και η άμυνα δέχεται πιέσεις και απειλές, περισσότερο από το επιτρεπτό για το επίπεδο του πρωταθλητισμού που θέλει να φτάσει η ΑΕΚ. Πάντως, ο Γιαννίκης δεν έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα κάτι διαφορετικό στην άμυνα και στον άξονα. Ούτε τριάδα στην άμυνα, ούτε κάτι διαφορετικό, ούτε στα χαφ τριάδα ή ένα διαφορετικό τρικ που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα των «κιτρινόμαυρων». Αρα και την αποτελεσματικότητα της στα κρίσιμα ματς.

Αυτό βεβαίως φέρνει και έξτρα πίεση στη διοίκηση της ΑΕΚ που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει μεταγραφή χαφ. Ο Γιαννίκης δεν έχει μειώσει την πίεση από τους διοικούντες που… τρέχουν για μέσο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν και να φέρουν αυτό που θέλουν. Έτσι, μέχρι να έρθει ο χαφ (πιθανότατα στα τέλη του μήνα) ο Γιαννίκης θα επιμένει στο ίδιο σχέδιο στον άξονα και μεσοαμυντικά με μόνη διαφοροποίηση τις εναλλαγές προσώπων.