ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σκάει η βόμβα! Οι 9 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον του Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ άλλαξε με τον Ματίας Αλμέιδα και ίσως να φάνταζε μακρινό αλλά οι 9 επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον τους
ΑΕΚ: Σκάει η βόμβα! Οι 9 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον του Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ματίας Αλμέιδα το καλοκαίρι του 2022, δεν ήταν και πολλοί που δήλωναν αισιόδοξοι. Κι αφού πρώτα δεν επήλθε συμφωνία με τους Φερνάντο Σάντος ή Ραζβάν Λουτσέσκου. Η ομάδα αγωνιστικά ήταν χειρότερη και από εφιάλτη σε όνειρο. Ο Αλμέιδα, σπουδαία ποδοσφαιρική προσωπικότητα αλλά με επιτυχίες στη μακρινή LIGA MX. Φυσικά με πέρασμα από Ρίβερ Πλέιτ και MLS.

Σχεδόν 2,5 χρόνια όλα έχουν αλλάξει. Η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα, Κύπελλο και έχασε ένα ακόμα δικό της πρωτάθλημα από δικά της λάθη. Ο σύλλογος δεν ανήκει πλέον στον Δημήτρη Μελισσανίδη, που ο Αλμέιδα συμπορεύθηκε στις πρώτες δύο σεζόν. Και ο άλλοτε διεθνής σούπερ χαφ είναι άνθρωπος που αν κολλήσει με κάποιον, δύσκολα ξεκολλά.

Ο νέος ιδιοκτήτης έκανε ότι περνά από το χέρι του για να νιώσει άνετα ο προπονητής. Του πήρε παίκτες που ήθελε όπως ο Λαμέλα και ο Περέιρα. Δεν του πήρε παίκτες εκεί που δεν ήθελε π.χ. δεξί μπακ. Έκανε και τα… ακόμα παραπάνω με Μαρσιάλ, Πιερό και Κοϊτά. Ο Αλμέιδα βέβαια όπως και όλοι οι προπονητές (π.χ. Μεντιλίμπαρ) δε νιώθουν και μέσα στην τρέλα να έχουν ρόστερ 30-35 παικτών.

Αν και φάνταζε μακρινό, το μέλλον του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στις επόμενες 9 ημέρες. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη το Σάββατο (30/11). Την Τρίτη (3/12) πάει στη Θεσσαλονίκη να παίξει τη ρεβάνς Κυπέλλου και την Κυριακή (9/12) στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Οι δύο νίκες και η πρόκριση στο Κύπελλο θα είναι γιατρικό. Οτιδήποτε άλλο, μάλλον θα προκαλέσει κλυδωνισμούς που όμοιούς τους δεν έχει ζήσει ξανά η σχέση του προπονητή με το κλαμπ.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει προγραμματίσει να φύγει για την Αμερική. Μάλλον είναι ήδη εκτός Ελλάδας. Το Sportime αποκάλυψε χθες την παρουσία του στα Σπάτα, όπου έγινε… αναμενόμενος χαμός. Μπορεί να είναι η… ιδιοσυγκρασία του μεσογειακή αλλά δε θα θελήσει να απομακρύνει τον Αλμέιδα με ένα τηλέφωνο. Αν όμως η ΑΕΚ χάσει κι άλλους βαθμούς ή αποκλειστεί από το Κύπελλο, τότε με την επιστροφή του απλά θα μπει το τυπικό τέλος.

Η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη. Συνήθως τέτοια μομέντουμ δε γυρίζουν. Ο Αλμέιδα πάντα ήταν μαχητής, θα φανεί αν θα πράξει και τώρα τα δέοντα αγωνιστικά για να φύγει η μεγαλύτερη κρίση που βιώνει η ΑΕΚ με εκείνον στον πάγκο.

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μεγάλο το επιθετικό πρόβλημα με την Σαμσουνσπόρ

ΑΕΚ: Μεγάλο το επιθετικό πρόβλημα με την Σαμσουνσπόρ

Μεγάλο το επιθετικό πρόβλημα για την ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Σαμσουνσπόρ μια και έχει μείνει μόνο με τον Γιόβιτς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Το «διάλλειμα» με τον Γιοβάνοβιτς, οι Γερμανοί που ξανάρχονται, ο Σιδηρόπουλος που μένει στο ψυγείο και η… απόψυξη του Βεργέτη!

Διαιτησία: Το «διάλλειμα» με τον Γιοβάνοβιτς, οι Γερμανοί που ξανάρχονται, ο Σιδηρόπουλος που μένει στο ψυγείο και η… απόψυξη του Βεργέτη!

Ανακοινώθηκαν οι ορισμοί της ΚΕΔ για την πρεμιέρα του β’ γύρου της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Η νίκη στην Σαμσούντα της φτιάχνει το ευρωπαϊκό μέλλον

ΑΕΚ: Η νίκη στην Σαμσούντα της φτιάχνει το ευρωπαϊκό μέλλον

Η ΑΕΚ έχει περάσει πολλά ευρωπαϊκά εμπόδια, έχει βρεθεί σε βαθμολογικά χαμηλά αλλά μπορεί να ισιώσει πλέον

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Λιβάι Γκαρσία «σέρνει» αλλά ξέρει τις δυσκολίες!

Ο Λιβάι Γκαρσία «σέρνει» αλλά ξέρει τις δυσκολίες!

Μπορεί να θέλoυν και ο Λιβάι Γκαρσία και η ΑΕΚ, αλλά δύσκολο να επιστρέψει στην Ένωση ο φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Θα επιστρέψει στην πρώτη ομάδα

ΑΕΚ: Θα επιστρέψει στην πρώτη ομάδα

Η ΑΕΚ δείχνει να προσπαθεί να εμπιστευτεί τα δικά της παιδιά και αναμένεται στην αποστολή της πρώτης ομάδας και άλλος παίκτης πάλι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Στο τραπέζι και ο δανεισμός του Πιερό!

ΑΕΚ: Στο τραπέζι και ο δανεισμός του Πιερό!

Δυσκολεύει το ενδεχόμενο πώλησης του Πιερό. Ανοιχτό να παραχωρηθεί δανεικός ο φορ της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Γιόβιτς πρέπει να πάρει ανάσες

ΑΕΚ: Ο Γιόβιτς πρέπει να πάρει ανάσες

Η ΑΕΚ βρήκε στο πρόσωπο του Λούκα Γιόβιτς το καθοριστικό 9άρι που αναζητούσε αλλά θα πρέπει να γίνει και διαχείριση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λανουά : Δύο πέναλτι στη Λάρισα – Χέρι ο Ζοάο Μάριο πριν το γκολ της ΑΕΚ – Παράβαση ο Διούδης

Λανουά : Δύο πέναλτι στη Λάρισα – Χέρι ο Ζοάο Μάριο πριν το γκολ της ΑΕΚ – Παράβαση ο Διούδης

Ο Στεφάν Λανουά παρουσίασε την καθιερωμένη ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της 13ης αγωνιστικής της Super League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σοκ στην ΑΕΚ: Ρήξη χιαστού ο Καραργύρης – Την Πέμπτη η επέμβαση

Σοκ στην ΑΕΚ: Ρήξη χιαστού ο Καραργύρης – Την Πέμπτη η επέμβαση

Δυσάρεστα νέα για την ΑΕΚ, καθώς ο νεαρός επιθετικός της ομάδας –που πρόλαβε ήδη να κάνει την πρώτη του συμμετοχή με την ανδρική ομάδα– υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Ποδόσφαιρο