ΑΕΚ

Δύο μήνες στο «ψυγείο»

Ο Ερίκ Μοράν κλείνει 60 μέρες χωρίς επίσημο παιχνίδι στα πόδια του και η περίπτωσή του γεννά ερωτηματικά
Δύο μήνες στο «ψυγείο»

Τον Ιανουάριο ήρθε μαζί με τον Μασούντ για να δώσει ανάσες στα βασικά “γρανάζια” της ΑΕΚ ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Τελικά, στην “Ενωση”, όλα πήγαν ρολόι. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Ερίκ Μοράν, καθώς οι προσδοκίες για εκείνον, όπως αποδείχτηκε, δεν συμβάδισαν με την πραγματικότητα. 

Κι αν ο Ιρανός συνάδελφός του έβγαλε τουλάχιστον τα…λειτουργικά της μεταγραφής, με έντεκα συμμετοχές και ένα γκολ στο κύπελλο, στο 2-1 κόντρα στην ΑΕΛ, ο Ισπανός μέσος δεν κατόρθωσε να ενσωματωθεί στα πλάνα του Χιμένεθ.  Το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίστηκε ήταν αυτό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα (26/2). Στο θεσμό του κυπέλλου πάλι, από τον ημιτελικό στο «AEL FC Arena» (1/3). Εκτοτε, δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής, πέρα από ένα φιλικό σε άδειο ΟΑΚΑ με τη Λαμία. Κοινώς, βρίσκεται εδώ και δυο μήνες στο “ψυγείο”.

Από τη μία, ίσως να χαρακτηρίζεται εύλογη τακτική από τον προπονητή της «Ένωσης» η μη χρησιμοποίησή του, καθώς σε κάθε ματς που ακολούθησε από τότε, η νίκη ήταν υποχρεωτική και η ενδεκάδα έπρεπε να καταρτιστεί με όσο το δυνατόν καλύτερες μονάδες. Από την άλλη, ούτε εντός 18αδας δεν βρισκόταν ο Βάσκος χαφ στα τελευταία έξι παιχνίδια (από την Τούμπα και μετά), πράγμα αξιοπερίεργο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είχε τραυματισμούς και φυσικά αποκτήθηκε με συμβόλαιο 3,5 ετών.

Στο σημερινό ματς με την Κέρκυρα, οι συνθήκες ευνοούν για να τον δούμε για πρώτη φορά μετά από καιρό με αθλητικά ρούχα. Σε μια 20μελη αποστολή με νέα πρόσωπα και σε ματς μικρής δυσκολίας, ο Μοράν μπορεί τουλάχιστον να καθίσει  στον πάγκο της «Ένωσης». Κάτι που αν δεν γίνει ούτε τώρα, τα ερωτηματικά στην περίπτωσή του θα αυξηθούν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει στην… απ’έξω.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ευθυγραμμισμένος με τη διοίκηση ο Νίκολιτς!

ΑΕΚ: Ευθυγραμμισμένος με τη διοίκηση ο Νίκολιτς!

Τη γραμμή της διοίκησης ακολουθεί πιστά ο Μάρκο Νίκολιτς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Πολλές οι πιθανότητες να μείνει

ΑΕΚ: Πολλές οι πιθανότητες να μείνει

Η τακτική του παρουσία και το φιτάρισμα με αυτά που θέλει ο Νίκολιτς, δείχνουν παραμονή του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χάος στο OPEN με Νικολακόπουλο – Νικολογιάννη για το «θέατρο» Τζολάκη και Χουάνκαρ – Η συζήτηση για τα ματς στα χαρτιά

Χάος στο OPEN με Νικολακόπουλο – Νικολογιάννη για το «θέατρο» Τζολάκη και Χουάνκαρ – Η συζήτηση για τα ματς στα χαρτιά

Ξέφυγε η συζήτηση με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε ο Τάσος Νικολογιάννης για το Τζολάκη. Τι απάντησε ο Νικολακόπουλος, που πήγε η κουβέντα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το λάθος του Νίκολιτς στην Τούμπα

ΑΕΚ: Το λάθος του Νίκολιτς στην Τούμπα

Ο Νίκολιτς το πήγε παραπάνω από καλά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αυτό ήταν το μοναδικό, ίσως, λάθος του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτό εκνεύρισε τον Νίκολιτς

ΑΕΚ: Αυτό εκνεύρισε τον Νίκολιτς

Ο Νίκολιτς γενικά μιλάει στη θητεία του στην ΑΕΚ και έβγαλε προς τα έξω αυτό που τον ενόχλησε στο ματς στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ

Τακτικά η ΑΕΚ έκανε μια χαρά δουλειά στην Τούμπα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εμφάνιση του Σταύρου Πήλιου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Άρχισαν τα όργανα για τον Στρακόσα

ΑΕΚ: Άρχισαν τα όργανα για τον Στρακόσα

Οι εμφανίσεις του Θωμά Στρακόσα φέτος με την ΑΕΚ δεν έχουν περάσει έτσι και ήδη βγήκε προς τα έξω η πρώτη μεταγραφική φήμη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μουκουντί: Δεν ήθελε να πάει στο Νοσοκομείο!

Μουκουντί: Δεν ήθελε να πάει στο Νοσοκομείο!

Mε μάσκα οξυγόνου αποχώρησε από το χορτάρι της Τούμπας ο Μουκουντί. Η προτροπή να μεταβεί στο Νοσοκομείο και η άρνηση του στόπερ της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Μάχη μέχρι… δεκάτου δίνουν οι αθλητικές εκπομπές της Κυριακής, με το Monobala του ΣΚΑΪ και το Super Μπάλα Live του MEGA να κινούνται κοντά κοντά.

Media