ΑΕΚ

Ενας «κέρβερος» στην «Αγιά Σοφιά»

Ο Βασίλης Μπάρκας απέδειξε ότι μπορεί να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια
Ενας «κέρβερος» στην «Αγιά Σοφιά»

Ο πιο συγκινητικός παίκτης από πλευράς ΑΕΚ στον χθεσινό τελικό. αυτός βρισκόταν κάτω από τα δοκάρια της. Ο λόγος φυσικά για τον άνθρωπο στα δακρυσμένα μάτια του οποίου εστίασε η τηλεοπτική κάμερα, μετά την απώλεια του Κυπέλλου, τον Βασίλη Μπάρκα.

Αποτελεσματικές έξοδοι, καλές τοποθετήσεις, αλλά εκεί που αξίζει να σταθούν τόσο οι φίλοι της «Ένωσης», όσο και οι σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ήταν στο γεγονός πως ο 24χρονος τερματοφύλακας επέδειξε σπάνια ψυχραιμία σε φάσεις που «έκαιγαν».

Οι αποκρούσεις του στα τετ α τετ δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης ή συγκυρίας. Ούτε και το μεγαλοπρεπές «στοπ» στο πέναλτι του Πρίγιοβιτς. Ο Μπάρκας, μετά τον τραυματισμό του στο δάχτυλο, δούλεψε σκληρά για να διεκδικήσει τη θέση βασικού και οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Η απόδοση του νεαρού πορτιέρε επιβεβαίωσε ακριβώς αυτή του την προσπάθεια. Όχι μόνο στη χθεσινή αναμέτρηση, αλλά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ειδικά τους τελευταίους δυο μήνες, όσες φορές κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της «Ένωσης», το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Καίριες αντιδράσεις που έδωσαν στους συμπαίκτες του την ευκαιρία να κατακτήσουν πολύτιμες νίκες.

Στη νίκη με 3-0 επί του Παναθηναϊκού για παράδειγμα, η επέμβαση στο σουτ του Κουλιμπαλί στο 0-0, είναι από εκείνες που δεν…βγαίνουν. Στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΛ, επίσης δυο σωτήριες αποκρούσεις που κράτησαν τους «κιτρινόμαυρους» στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το χθεσινό επομένως, είναι αυτό που οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να αποκαλούν «η κορυφή του παγόβουνου».

Ο Μπάρκας έχει ακόμα πολλά να δώσει και φυσικά πολλά να μάθει. Όμως ο στόχος του είναι σαφής. Τα αδιαμφισβήτητα προσόντα, η εργατικότητα, η ιδανική ηλικία και η εμπειρία που θα έρθει με τα συνεχόμενα παιχνίδια θα δημιουργήσει ένα «κοκτέιλ» που μπορεί να δώσει στον 24χρονο «κέρβερο» την ευκαιρία να εκπληρώσει το μεγάλο του όνειρο. Να είναι το Νο1, όταν η ομάδα θα μπει στην «Αγιά Σοφιά».

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Δεν πίστευε όσα άκουγε ο Ριμπάλτα!

Δεν πίστευε όσα άκουγε ο Ριμπάλτα!

Η περίπτωση Τσάπρα και οι εύλογες… απορίες που εξέφρασε ο Χαβιέ Ριμπάλτα, όταν έμαθε για το κιτρινόμαυρο παρελθόν του δεξιού μπακ του Λεβαδειακού!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κάτι λιγότερα από τον Γιόβιτς

ΑΕΚ: Κάτι λιγότερα από τον Γιόβιτς

Λίγο κάτω από τα χρήματα του Γιόβιτς πήρε ο Βάργκα για να υπογράψει στην ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

ΑΕΚ: Έχει λόγους να πιστεύει ότι βρήκε τον «δικό της Ελ Κααμπί» με τον Βάργκα

Στην ΑΕΚ θεωρούν πως με την απόκτηση του Βάργκα βρήκαν έναν παίκτη περιοχής, one touch, που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς, όπως ακριβώς κάνει ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Must Read: Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Ολυμπιακός VS ΑΕΚ: Γιατί ο Ολυμπιακός έχει 1.65 και η ΑΕΚ 4.00 απόδοση ενώ προηγείται για να σηκώσουν την Super League

Αναλυτικός Οδηγός μοντέλου υποκειμενικής δύναμης των ομάδων ΑΕΚ και Ολυμπιακού, δείτε τι συμβαίνει πίσω από τις αποδόσεις και παίξτε έξυπνα!

Must Read
Sportime BET: Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Τσιγκρίνσκι στο Belligol: «Ο Πεπ με ήθελε για διάδοχο του Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα – Ώρα για νέα κουλτούρα στον Άρη»

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στο νέο επεισόδιο του Belligol και στο κανάλι της Novibet στο Youtube.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

Οι ρήτρες που φρενάρουν τον συμβιβασμό με Μήτογλου!

O Mήτογλου που έχει συμφωνήσει με την Σαμπντόρια και οι δικλείδες που θέλει να του βάλει η ΑΕΚ για τις ομάδες της Super League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Όταν ο Ριμπάλτα θέλει κάποιον είναι large!

ΑΕΚ: Όταν ο Ριμπάλτα θέλει κάποιον είναι large!

Έχει τον τρόπο να πείθει τον Ηλιόπουλο, όταν θέλει κάτι ο Χαβιέ Ριμπάλτα!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Γιατί ο Βάργκα μπορεί να απογειώσει τον Λούκα Γιόβιτς

ΑΕΚ: Γιατί ο Βάργκα μπορεί να απογειώσει τον Λούκα Γιόβιτς

Ο Λούκα Γιόβιτς κάνει ήδη μια εξαιρετική σεζόν με την ΑΕΚ, όμως ο ερχομός του Μπαρνάμπας Βάργκα δείχνει ικανός να τον ανεβάσει ακόμη ένα επίπεδο.

Ποδόσφαιρο
Πρωτοσέλιδο Sportime: Sportime Πρωτοσέλιδο (2/1) : Να σου πει η ΑΕΚ Λίβερπουλ πως γίνεται…

Sportime Πρωτοσέλιδο (2/1) : Να σου πει η ΑΕΚ Λίβερπουλ πως γίνεται…

Η Λίβερπουλ ξόδεψε αλόγιστα και μένει πίσω, ενώ η ΑΕΚ με πλάνο και συγκεκριμένες επιλογές βλέπει το rebuilding να αποδίδει άμεσα.

Πρωτοσέλιδο Sportime