ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δημιούργησε ψευδαισθήσεις αλλά δεν ήταν για παραπάνω

Η ΑΕΚ είχε πάρει 4 βαθμούς στους πρώτους δύο αγώνες και πολλοί πίστεψαν στην πρόκριση! Αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμη ακόμα
Η ΑΕΚ δημιούργησε ψευδαισθήσεις αλλά δεν ήταν για παραπάνω

Η ΑΕΚ είπε αντίο στην Ευρώπη, αφού η ήττα από τον Άγιαξ ήταν η 4η σερί στους ομίλους του Europa League. Η υπέρβαση δεν έγινε. Όπως δεν έγινε με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο βέβαια, μια και πάνω απ’ όλα έχει δημιουργήσει μια δική της μενταλιτέ, που την ακολουθεί πιστά είτε παίζοντας με τον Άγιαξ είτε με τον Παναιτωλικό.

Αυτό βέβαια στην Ευρώπη κοστίζει. Γιατί οι ρυθμοί και οι εντάσεις είναι διαφορετικοί και γιατί πολλές φορές ο Αλμέιδα υπερεκτιμά τις δυνατότητες των παικτών και του ρόστερ του. Αλλά είναι εκείνος που αναμόρφωσε αυτό το χάλι που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, επομένως έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει.

Η ΑΕΚ μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές δημιούργησε ψευδαισθήσεις. Πως μπορεί να προκριθεί από έναν όμιλο με Άγιαξ και Μαρσέιγ που έχουν κατακτήσει Champions League (ο Άγιαξ πολλά) και την Μπράιτον, που είναι ομάδα, που παίζει σε φουλ ρυθμούς Premier League. Εξωγήινους δηλαδή σε σχέση με την Ελληνική Λίγκα.

Τις ψευδαισθήσεις αυτές δεν μπόρεσε να τις υπερασπιστεί στη συνέχεια. Η πρόκριση χάθηκε μάλλον στο ζευγάρωμα με τη Μαρσέιγ, ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί δηλαδή που η ΑΕΚ σε δυο αγώνες δεν πήρε τίποτα.

Η έδρα επίσης δεν έδωσε βαθμούς και αυτό είναι σημαντικό.

ΑΕΚ: Δεν ήταν για παραπάνω

Οι ψευδαισθήσεις οι αγωνιστικές εμφανίστηκαν και μετά το γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο Άμστερνταμ. Δεν είναι δυνατόν μια Ελληνική ομάδα όσο καλή και αν είναι να πηγαίνει να παίξει στην έδρα του Άγιαξ με έναν φορ, που μάλιστα δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο και με μεσαία γραμμή που ήταν σε άλλα στάνταρ.

Η απουσία του Πινέδα ήταν κομβική. Οι Αραούχο, Πόνσε που θα έδιναν μια κάποια ώθηση αν έρχονταν από τον πάγκο δεν ήταν εκεί. Ο Μάνταλος ήταν φιλότιμος αλλά η μεσαία γραμμή του Άγιαξ τον κατάπιε.

Το κενό μπροστά από τα στόπερ ήταν τεράστιο. Οι περισσότεροι παίκτες του Αλμέιδα δεν ήταν σε βραδιά για να κάνουν την υπέρβαση. Τα λάθη του Αθανασιάδη κρίσιμα.

Η ΑΕΚ δεν ήταν για παραπάνω, γιατί σε τέτοιο όμιλο μετρούν οι λεπτομέρειες και αυτές μετά τη 2η αγωνιστική δεν ήταν με την Ελληνική ομάδα. Τα πολλά πέναλτι, που έγιναν, τα λάθη του Στάνκοβιτς στη Μασσαλία και του Αθανασιάδη στο Άμστερνταμ. Η αγωνιστική αφέλεια που η ΑΕΚ προσέγγιζε τα παιχνίδια της και έδινε χώρους. Αυτό είναι το στυλ του Αλμέιδα και δε θα αλλάξει. Αλλά μάλλον το υπάρχον ρόστερ σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να το υπηρετήσει.

Το καλό για την ΑΕΚ είναι πως ξέρει πάνω κάτω που πρέπει να ενισχυθεί. Σίγουρα στο τέρμα και στα μπακ. Με ένα σπουδαίο 8άρι ίσως για να πάρει χώρους και ο Πινέδα και να μην παίζει χρόνια σερί. Αλλά μάλλον και στον φορ. Όλα αυτά βέβαια για το καλοκαίρι, μια και για Γενάρη ο κόσμος δε θα πρέπει να περιμένει πολλά.

Βέβαια, σίγουρα το τιμ και ο Αλμέιδα θα πρέπει να δουν και αυτό το θέμα με τις ενοχλήσεις και τους τραυματισμούς. Η ΑΕΚ έδινε do or die ματς και μάλιστα με ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο και πολλοί κομβικοί παίκτες ήταν στην Αθήνα. Ίσως απαιτείται πιο χρηστή διαχείριση.

 

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν το ντέρμπι παίζεται και στην UEFA

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν το ντέρμπι παίζεται και στην UEFA

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν περιορίζεται μόνο στη Super League, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται σε ανοιχτή ευρωπαϊκή μονομαχία που μόνο κερδισμένο μπορεί να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαχαμπό: Η ΑΕΚ κράτησε τα στεγανά όπως και στην περίπτωση Γκεοργκίεφ

Σαχαμπό: Η ΑΕΚ κράτησε τα στεγανά όπως και στην περίπτωση Γκεοργκίεφ

Η ΑΕΚ κατάφερε και κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα το όνομα του Σαχαμπό όπως είχε γίνει και με τον Γκεοργκίεφ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός είναι ο Σαχαμπό, που παίρνει η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτός είναι ο Σαχαμπό, που παίρνει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ σε μια κίνηση έκπληξη φέρνει από την Σταντάρ Λιέγης τον Χακίμ Σαχαμπό, ένα νεαρό χαφ, που έχει 7 ματς βασικός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μια ανάσα από τον Σαχαμπό της Σταντάρ Λιέγης

ΑΕΚ: Μια ανάσα από τον Σαχαμπό της Σταντάρ Λιέγης

Η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση χαφ, αυτό είναι το προφίλ του, θα δοθούν αρκετά χρήματα για τη μεταγραφή του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

Η ΑΕΚ δεν έχει στον ορίζοντα την απόκτηση δεξιού μπακ αλλά παρατηρεί με σοβαρό βλέμμα τι γίνεται με τον Σάλιακα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο παίκτης που περιμένει ο Νίκολιτς

ΑΕΚ: Ο παίκτης που περιμένει ο Νίκολιτς

Σημαντική εξίσωση το θέμα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ αλλά υπάρχει και ο παίκτης στο ρόστερ που περιμένει ο Νίκολιτς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα : Το κόλπο του Μεντιλίμπαρ για να είναι φρέσκοι οι παίκτες του κόντρα στην ΑΕΚ

Ολυμπιακός νέα : Το κόλπο του Μεντιλίμπαρ για να είναι φρέσκοι οι παίκτες του κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν ήθελε οι παίκτες του Ολυμπιακού να επιστρέψουν άρον άρον από την Ολλανδία. Ο λόγος; Η ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με διαιτητή τον Μάκελι

Τι κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με διαιτητή τον Μάκελι

Μετά από τρία χρόνια ο Ντάνι Μάκελι επιστρέφει στην Ελλάδα για να διευθύνει το ΑΕΚ Ολυμπιακός και τα προηγούμενα ντέρμπι με τον Ολλανδό διαιτητή έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ποδόσφαιρο