ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατέβηκε στο Βόλο για να μην πάθει ότι έπαθε ο Παναθηναϊκός

Η στόχευση της ΑΕΚ στο Βόλο ήταν δεδομένη! Να σκοράρει νωρίς για να μην μπλέξει όπως έμπλεξε ο Παναθηναϊκός
Η ΑΕΚ κατέβηκε στο Βόλο για να μην πάθει ότι έπαθε ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ στο Βόλο είχε συγκεκριμένη στόχευση. Ερχόμενη από τη μεγάλη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του ΠΑΟΚ και πονηρεμένη από το Χ στη Λεωφόρο, ήθελε απλά τη νίκη.

Το glam ποδόσφαιρο και το μεγάλο σκορ ήταν σε δεύτερο πλάνο. Ο στόχος ήταν το γρήγορο γκολ για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα και να φύγει το άγχος.

Το πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο με τον Πινέδα. Σε μια φάση που στο γήπεδο βγήκαν τα χαρακτηριστικά της. Πίεση ψηλά στην ανάπτυξη του αντιπάλου, κλέψιμο, γρήγορη μετάβαση στην περιοχή και συνεργασίες.

Αραούχο, Γκαρσία, Ελίασον και Πινέδα το πέτυχαν.

 

Από εκεί και πέρα ήταν φανερό. Η ΑΕΚ έκανε διαχείριση. Στο πρώτο ημίχρονο τακτικά ήταν το πιο κοντά σε αυτά που όλοι γνωρίζουν. Μπορεί να μην έκανε πολλές τελικές αλλά δεν άφησε το παιχνίδι να της ξεφύγει.

Είχε την κατοχή αν και ο Βόλος δεν ανοιγόταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος έπαιξε διαφορετικά. Είχε και εκείνος σημεία που πήρε πρωτοβουλίες και την μπάλα.

 

Σε αυτό το σημείο του αγώνα, η ΑΕΚ έκανε πιο πολλές τελικές αλλά υπήρξαν και 1-2 περιπτώσεις που αγχώθηκε. Αν ο Γκαρσία σημάδευε καλύτερα όταν έκλεψε την μπάλα και πέρασε τον Κλέιμαν, το άγχος θα ήταν και μικρότερο.

Δε θα έφτανε στο 90+ με το σκορ στο 0-1.

 

Η ΑΕΚ κατέβηκε για να μην πάθει ότι ο Παναθηναϊκός

 

Εκ του αποτελέσματος βέβαια, η προσέγγιση κρίνεται επιτυχημένη. Η ΑΕΚ κατέβηκε στο Βόλο για να μην πάθει ότι ο Παναθηναϊκός πριν λίγες ημέρες στη Λεωφόρο από τον ίδιο αντίπαλο.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πλέι οφ της Super League 1, αυτό που μετρούσε ήταν το +3. Η διατήρηση των κεκτημένων, το βάρος να πέσει στους υπόλοιπους.

 

Η ΑΕΚ δεν έθελξε αλλά με καθαρό μυαλό μπορεί να πει κανείς πως δεν κινδύνευσε και ουσιαστικά. Και στο τέλος της ημέρας επιστρέφει στην Αθήνα με δύο νίκες σε δύο εκτός έδρας αγώνες μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena.

Αν και εφόσον κατακτήσει το πρωτάθλημα, κανείς δε θα θυμάται αν πέρασε από το Βόλο ως σίφουνας ή αν απλά πήρε τους 3 βαθμούς.

 

Αυτό έπρεπε να κάνει και αυτό έκανε. Το είπε και ο Αλμέιδα εξάλλου στην κάμερα της Cosmote. Αυτό που ήταν ο στόχος ήταν η νίκη. Και μάλιστα με αρκετές απουσίες, το ίδιο δίδυμο στην άμυνα και με άλλους μπακ σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (Ρότα, Μοχαμάντι, αντί Σιντιμπέ, Χατζισαφί).

Για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός τακτικά ο Μάνταλος, με διάθεση ο Ελίασον, επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ο Γκαρσία που πιστώνεται πάντως την ασίστ.

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Ο Μακέλι ρωτούσε «who is he», όταν είδε μπροστά τον Ηλιόπουλο σε έξαλλη κατάσταση.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Πιερό θέλει να μείνει στην ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Πιερό θέλει να μείνει στην ΑΕΚ

Σε πρόσφατες επαφές και κρούσεις που έγιναν, ο Πιερό έδειξε σαφή προτιμήση να παραμείνει στην ΑΕΚ αν και δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

Απόβαση άλλων εποχών ετοιμάζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις Σέρρες για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή (6/2)

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

Στο ματς της ΑΕΚ στις Σέρρες αναμένεται να επιστρέψει στη βασική 11άδα ο Βίντα μια και ο Ρέλβας είναι τιμωρημένος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τοποθέτηση για οικονομική στήριξη και δίωξη μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στον Μάριο Ηλιόπουλο

ΑΕΚ: Τοποθέτηση για οικονομική στήριξη και δίωξη μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στον Μάριο Ηλιόπουλο

Σε μια ημέρα με έντονο παρασκήνιο, η ΑΕΚ τοποθετήθηκε δημόσια για υπαινιγμούς περί οικονομικής στήριξης από τρίτους, την ώρα που έγινε γνωστή και η πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ και του Μάριου Ηλιόπουλου για όσα ακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Στο σχόλιό του στο OPEN ο Αλέξης Σπυρόπουλος είχε μια κουβέντα παραπάνω να πει για τους Μάρκο Νίκολιτς και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

Η ανάλυση του ντέρμπι για την ΑΕΚ έχει βγάλει αρκετά συμπεράσματα και ένα από αυτά ήταν και η μη καλή παρουσία αυτού του παίκτη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Μπάρος ήταν ο άλλος χαφ που ήθελε ο Ριμπάλτα

ΑΕΚ: Ο Μπάρος ήταν ο άλλος χαφ που ήθελε ο Ριμπάλτα

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά στη Βραζιλία για την ΑΕΚ και τον Μπάρος της Βάσκο Ντα Γκάμα, αυτός ήταν ο παίκτης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Πότε θα παίξει ο Σαχαμπό

ΑΕΚ: Πότε θα παίξει ο Σαχαμπό

Η ΑΕΚ μέσα στο χαμό για τα μετά του ντέρμπι, ανακοίνωσε και την απόκτηση του Σαχαμπό, που παίρνει θέση στο ρόστερ

Ποδόσφαιρο