ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κρατάει τα πολλά καλά πράγματα με την Αντβέρπ (highlights)

Θετικές εντυπώσεις άφησε το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 3-0 της νταμπλούχου Βελγίου, Αντβέρπ.
Η ΑΕΚ κρατάει τα πολλά καλά πράγματα με την Αντβέρπ (highlights)

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια, η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Αντβέρπ με 3-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Αμβέρσα.

Ο Ματίας Αλμέιδα, που χρησιμοποίησε συνολικά 22 ποδοσφαιριστές, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες και σχήματα με φόντο φυσικά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, στις 8-9 Αυγούστου, για τα προκριματικά του Champions League, αλλά και να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και της ομάδας του συνολικά.

Το παιχνίδι είχε διάρκεια συνολικά 120 λεπτών (τέσσερα 30λεπτα) κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντίνο τεχνικό να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές ενδεκάδες για εξήντα λεπτά η κάθε μια.

Κι αν στο πρώτο της τεστ επί ολλανδικό έδαφος ήταν δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα λόγω απουσιών, σήμερα το δείγμα ήταν επίσης θετικό, απέναντι σε μια ομάδα υψηλότερου επιπέδου.

Να σημειωθεί πως οι Βέλγοι προέρχονται από την κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ, ενώ η καλοκαιρινή τους προετοιμασία βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, με πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 23 Ιουλίου.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τους Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίστηκαν για μια ώρα με τους λεγόμενους βασικούς.

Στο πρώτο 30λεπτο η Ένωση εμφανίστηκε «διαφορετική» με την έννοια πως το παιχνίδι της δεν χαρακτηρίστηκε από την κλασική πίεση από την πρώτη πάσα του αντιπάλου, αλλά αντιθέτως επέλεξε να περιμένει, χωρίς να απειληθεί.

Εν συνεχεία, το σκηνικό άλλαξε καθώς η ΑΕΚ έβγαλε πολλά τρεξίματα, με τον Νόρντιν Άμραμπατ να «ξεκλειδώνει» το παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας σε ένα βαθμό τα πολλαπλά οφέλη της παραμονής του.

Ο Μαροκινός μάλιστα ήταν μέσα και στο 1-0 του 56ου λεπτού, καθώς κράτησε την μπάλα, πριν την δώσει στον Τσούμπερ ο οποίος έκοψε άμεσα για τον Βαν Βέερτ, που την έστειλε στα δίχτυα.

Από ‘κει και πέρα, στο δεύτερο… κομμάτι του φιλικού η νέα 11άδα που μπήκε κατάφερε να κυριαρχήσει πλήρως μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ζίνι, τον οποίο ο Αλμέιδα υπολογίζει για το ρόστερ της νέας σεζόν, ξεχώρισε και πάλι πετυχαίνοντας αυτή τη φορά ένα πανέμορφο γκολ,  καθώς «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα μόλις στο πρώτο λεπτό του τρίτου μέρους.

Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τους Βέλγους να προσπαθούν μεν αλλά να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Αθανασιάδη.

Το τρίτο γκολ ήρθε στο 87′, μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μάνταλου ο οποίος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Κοσίδη για να τελειώσει αυτός με τη μια τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λάμενς.

Το τελευταίο κομμάτι του φιλικού ήταν κάπως πιο υποτονικό με ελάχιστες φάσεις, με την ΑΕΚ να κερδίζει πέναλτι μάλιστα, ωστόσο ο Θεοδόσης Μαχαίρας δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Αντβέρπ – ΑΕΚ: Οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα

Στα δύο πρώτα 30λεπτα: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Φαν Βέερτ.

Στα δύο τελευταία: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Ρόκσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (90′ Πήλιος), Μαχαίρας, Ζίνι, Λαμαράνα, Κοσίδης.

Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Διαιτησία: Η απορία του Μακέλι για Ηλιόπουλο!

Ο Μακέλι ρωτούσε «who is he», όταν είδε μπροστά τον Ηλιόπουλο σε έξαλλη κατάσταση.

Ποδόσφαιρο
ΑΕΚ: ΑΕΚ: Ο Πιερό θέλει να μείνει στην ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Πιερό θέλει να μείνει στην ΑΕΚ

Σε πρόσφατες επαφές και κρούσεις που έγιναν, ο Πιερό έδειξε σαφή προτιμήση να παραμείνει στην ΑΕΚ αν και δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες

ΑΕΚ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

ΑΕΚ: Χιλιάδες ΑΕΚτζήδες στις Σέρρες

Απόβαση άλλων εποχών ετοιμάζουν οι οπαδοί της ΑΕΚ στις Σέρρες για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό την Κυριακή (6/2)

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

ΑΕΚ: Με Βίντα και πάλι βασικό

Στο ματς της ΑΕΚ στις Σέρρες αναμένεται να επιστρέψει στη βασική 11άδα ο Βίντα μια και ο Ρέλβας είναι τιμωρημένος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Τοποθέτηση για οικονομική στήριξη και δίωξη μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στον Μάριο Ηλιόπουλο

ΑΕΚ: Τοποθέτηση για οικονομική στήριξη και δίωξη μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός στον Μάριο Ηλιόπουλο

Σε μια ημέρα με έντονο παρασκήνιο, η ΑΕΚ τοποθετήθηκε δημόσια για υπαινιγμούς περί οικονομικής στήριξης από τρίτους, την ώρα που έγινε γνωστή και η πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ και του Μάριου Ηλιόπουλου για όσα ακολούθησαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος μάλωσε τους Μεντιλίμπαρ και Νίκολιτς για όσα έγιναν μετά το ΑΕΚ – Ολυμπιακός (vid)

Στο σχόλιό του στο OPEN ο Αλέξης Σπυρόπουλος είχε μια κουβέντα παραπάνω να πει για τους Μάρκο Νίκολιτς και Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

ΑΕΚ: Αυτός χάνει τη θέση του μετά από καιρό

Η ανάλυση του ντέρμπι για την ΑΕΚ έχει βγάλει αρκετά συμπεράσματα και ένα από αυτά ήταν και η μη καλή παρουσία αυτού του παίκτη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Μπάρος ήταν ο άλλος χαφ που ήθελε ο Ριμπάλτα

ΑΕΚ: Ο Μπάρος ήταν ο άλλος χαφ που ήθελε ο Ριμπάλτα

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά στη Βραζιλία για την ΑΕΚ και τον Μπάρος της Βάσκο Ντα Γκάμα, αυτός ήταν ο παίκτης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Πότε θα παίξει ο Σαχαμπό

ΑΕΚ: Πότε θα παίξει ο Σαχαμπό

Η ΑΕΚ μέσα στο χαμό για τα μετά του ντέρμπι, ανακοίνωσε και την απόκτηση του Σαχαμπό, που παίρνει θέση στο ρόστερ

Ποδόσφαιρο