ΑΕΚ

Καρντόσο: «Δική μου η ευθύνη»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν κρύφτηκε και ανέλαβε την ευθύνη για ότι έγινε απόψε στο ΟΑΚΑ στο τελικό 1-1 απέναντι στην Κραϊόβα για το Europa League
Καρντόσο: «Δική μου η ευθύνη»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο δεν κρύφτηκε και ανέλαβε την ευθύνη για ότι έγινε απόψε στο ΟΑΚΑ.

Στην κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ με την Κραϊόβα για τα προκριματικά του Europa League παρά το 1-1 που έδωσε την πρόκριση. Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι στα διπλά ματς με την Τράμπζονσπορ στα πλέι οφ, οι πιθανότητες είναι 50-50. Πάντως ο Καρντόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την αντίδραση του Μάρκο Λιβάια στην αλλαγή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιγκέλ Καρντόσο στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 με την Κραϊόβα:

Για το πώς θα χαρακτήριζε την εικόνα της ΑΕΚ σχετικά και με το ότι χθες είχε ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν έξυπνα: «Είχαμε διαφορετικά μέρη στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε μια απόδοση, στο δεύτερο μέρος δικαιολογείται η ερώτησή σας. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ματς λόγω της πίεσης της Κραιόβα. Κάναμε εύκολα λάθη και δεν βρίσκαμε τους χώρους. Στο δεύτερο μέρος δεν παίξαμε έξυπνα. Στο πρώτο μέρος θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πολλά γκολ, στο δεύτερο μέρος υποφέραμε και δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε. Σήμερα το πρωί μίλησα στα παιδιά. Τους είπα ότι την περηφάνια δεν την παίρνεις ποτέ από τους άλλους. Είπαμε ότι ο αντίπαλος θα παίξει για την περηφάνια του. Στο δεύτερο μέρος το ξεχάσαμε. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας και ότι τα παιχνίδια παίζονται και στα 90 λεπτά».

Για το αν μπορεί να παρουσιαστεί βελτιωμένη η ΑΕΚ στο δύσκολο ματς που έρχεται με την Τράμπζονσπορ: «Φυσικά τα ματς με την Τράμπζονσπορ θα είναι πολύ πιο δυνατά. Φαίνεται από το ρόστερ ότι έχουν μια καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό σαν ομάδα για να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης. Πιστεύω πως είναι 50-50».

Τι είπε για την εμφάνιση της ΑΕΚ

Για το αν θεωρεί τη σημερινή εμφάνιση πισωγύρισμα και αν θεωρεί πως θα μπορούσε να διαχειριστεί διαφορετικά το ματς: «Έχω δει την ομάδα και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια να κάνει καλύτερα πράγματα. Φυσικά ως προπονητής δεν μου αρέσει να βλέπω αυτά που είδα στο δεύτερο μέρος. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Πάντα είναι δική μου ευθύνη. Αλλά όταν η ομάδα προηγείται στο ζευγάρι με τρία γκολ διαφορά, τότε χρειάζεσαι τη στήριξη του κόσμου. Γιατί και οι φίλαθλοι σου δίνουν πίεση. Πιστεύω αν τους είχαμε στο πλευρό μας το δεύτερο μέρος θα ήταν διαφορετικό. Αυτό το γεγονός είναι κάτι που θα μας έδινε περισσότερη ένταση ως το τέλος. Το τελευταίο πράγμα που είπα τους παίκτες μου ήταν ότι ο κόσμος μας δεν είναι εδώ και να παίξουν για τις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. Έπαιξαν έτσι μέχρι την αρχή του δευτέρου μέρους. Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, ας καταλάβουμε κάτι. Γνωρίζαμε ότι στο σημερινό ματς κάποιοι παίκτες θα είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο. Έτσι βγάλαμε την ενδεκάδα δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να δουλέψουν, ενώ στο δεύτερο μέρος ξέραμε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Ο Κρίστιτσιτς μόλις επέστρεψε, ο Μάρκο ξεκινάει πρώτη φορά από την αρχή, ο Ολιβέιρα μόλις μπήκε στο 100%. Ξέραμε ότι ήταν κάποια πράγματα που έπρεπε να γίνουν κατά τη διάρκεια του ματς. Γι’ αυτό έμεινε εκτός ο Βέρντε, έπαιξε ο Ζεράλντες έτσι ώστε να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που θα τους κρατήσουμε για να κάνουμε αλλαγές κάποιων παικτών. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν. Φυσικά υπάρχουν διαφορές, αλλά σε γενικές γραμμές μπορούν να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το πιο σημαντικό είναι όλοι να ενώνουν τις δυνάμεις τους ως ομάδα».

Ο Καρντόσο για τον Λιβάια

Για την αλλαγή του Λιβάια και για τον εκνευρισμό του Κροάτη επιθετικού: «Συνήθως δεν χαιρετάω τους παίκτες όταν βγαίνουν από το γήπεδο. Δεν είδα την αντίδρασή του. Το σημαντικό είναι όταν παίζει να δείχνει τον καλύτερό του εαυτό. Δεν έχω κάτι να πω».

Για το αν υποτίμησαν οι παίκτες του τον αντίπαλο μετά το 1-0 και στο δεύτερο μέρος: «Θα το συζητήσω με τα παιδιά. Δεν έχει να κάνει με υποτίμηση. Μπορεί να χαλάρωσαν, είναι πιθανό. Φυσικά δεν πρέπει να συμβαίνει. Συμφωνώ όμως ότι η απόδοσή μας δεν ήταν στο 100%».

Για το τι έφταιξε για την εικόνα στο δεύτερο μέρος: «Δεν βλέπω κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Φυσικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Θα πρέπει να συζητήσω με τους παίκτες μου, να δούμε αν χαλαρώσαμε και γιατί, καθώς δεν θα έπρεπε. Αυτές οι ομάδες παίζουν για την περηφάνια τους. Όταν χαλαρώνεις, δίνεις ενέργεια στον αντίπαλο. Αυτοί σκοράρανε εκμεταλλευόμενοι ένα δικό μας λάθος, πήρανε περισσότερη ενέργεια στο τέλος και προσπάθησαν να τελειώσουν το ματς ακόμα καλύτερα. Όταν το ματς βγαίνει εκτός σχεδίου δύσκολα το επαναφέρεις. Το παιχνίδι βγήκε εκτός πλάνου λόγω της δικής μας ευθύνης, όχι λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Από σήμερα θα κάνω ανάλυση του παιχνιδιού συνολικά και θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά».

Για το αν κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την πληρότητα της ομάδας και την ιεράρχηση μέσα σε αυτήν απάντησε ο Καρντόσο: «Δεν υπάρχει ιεραρχία. Στην προπόνηση δείχνει ο καθένας ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση για το επόμενο ματς. Πιθανότατα κάθε βδομάδα θα υπάρχουν αλλαγές βάσει της δουλειάς που γίνεται και των παιχνιδιών. Ότι έχει να κάνει με το ρόστερ, κάνουμε κάποιες συζητήσεις. Διαβάζω ότι γράφετε διάφορα, αλλά όλα όσα γίνονται είναι σε κοινή γραμμή μεταξύ εμού, του τεχνικού διευθυντή και του προέδρου».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Τάσος Καπετανάκος

Ρεπορτάζ ΑΕΚ από το 2004. Λίγο καιρό μετά την «ανάσταση» της με τον Ντέμη μπροστάρη. Εκτοτε έχουμε ζήσει μαζί της τα πάντα. Τίτλους, διακρίσεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ταξίδια στο εξωτερικό, υποβιβασμό, χωράφια στην Γ’ εθνική, ταξίδι μέχρι και τη… Νάξο με 8-9 μποφόρ και μετά την μεγάλη επιστροφή με Μελισσανίδη. Στα ΜΜΕ έχουμε «γράψει» αρκετά χιλιόμετρα και κάτι εκατομμύρια σε λέξεις («ΩΡΑ» σε 3-4 διαφορετικές version της, «Score», «Livesport», «Δικέφαλος» σε χαρτί και internet, enwsi.gr, aek365.gr, iefimerida.gr, coppa.gr). Κατά βάση ποδόσφαιρο και εκεί μείναμε στα πρώτα και δεύτερα άντα μας, αλλά κάναμε και πέρασμα νωρίτερα από το μπάσκετ και το χάντμπολ της ΑΕΚ. «Δημοσιογράφος» λέει ο τιμητικός τίτλος. Ρεπόρτερ πέντε ηπείρων και επτά θαλασσών θα προτιμούσα εγώ. Και συνεχίζουμε...

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης της ΑΕΚ που έχει τρελάνει την Ευρώπη

Ο παίκτης της ΑΕΚ που έχει τρελάνει την Ευρώπη

Δεν είναι και 20άρης αλλά προφανώς έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, η μεταγραφή της ΑΕΚ που έκανε αίσθηση με το upgrade

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν πτοούνται οι ενδιαφερόμενοι για Τσάπρα!

Δεν πτοούνται οι ενδιαφερόμενοι για Τσάπρα!

Οι επίδοξοι μνηστήρες δεν επηρεάζονται από τη «κοιλιά» που κάνει ο Λεβαδειακός και ετοιμάζονται να… χωθούν για Τσάπρα και Βήχο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Βάργκα έχει σκίσει φέτος τα δίχτυα στην Ευρώπη

ΑΕΚ: Ο Βάργκα έχει σκίσει φέτος τα δίχτυα στην Ευρώπη

Ο Βάργκα ετοιμάζεται για τα πρώτα του ματς με την ΑΕΚ στην Ευρώπη αλλά ήδη έχει σαρώσει με αυτά που έχει κάνει φέτος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι έχουν κάνει οι τέσσερις των πλέι οφ στα μεταξύ τους ντέρμπι

Τι έχουν κάνει οι τέσσερις των πλέι οφ στα μεταξύ τους ντέρμπι

Τα πλέι οφ απέχουν δύο ματς από το να αρχίσουν και οι τέσσερις ομάδες ολοκλήρωσαν τους αγώνες στην κανονική περίοδο

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς κέρδισε τους παίκτες πριν την Τσέλιε

ΑΕΚ: Ο Νίκολιτς κέρδισε τους παίκτες πριν την Τσέλιε

Το πρώτο μέρος της προσπάθειας της ΑΕΚ για την ιστορική πρόκριση επί της Τσέλιε παίζεται στη Σλοβενία, τι έκανε ο Νίκολιτς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης μίλησε για αποβολή του Γιόβιτς – Χαμός στο OPEN με Καζαντζόγλου και Κόλκα (vid)

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης μίλησε για αποβολή του Γιόβιτς – Χαμός στο OPEN με Καζαντζόγλου και Κόλκα (vid)

Στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων στο ΑΕΚ – ΑΕΛ Novibet που έκανε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης έγινε χαμός στο OPEN.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση: Το Monobala έκανε μόνο του όσο οι άλλες δύο αθλητικές εκπομπές μαζί

Τηλεθέαση: Το Monobala έκανε μόνο του όσο οι άλλες δύο αθλητικές εκπομπές μαζί

Ξεκάθαρη πρωτιά για το Monobala του ΣΚΑΪ στη μάχη των αθλητικών εκπομπών

Media
Ποδόσφαιρο: Αυτό είναι το ανησυχητικό για την ΑΕΚ εν όψει της συνέχειας…  (vid)

Αυτό είναι το ανησυχητικό για την ΑΕΚ εν όψει της συνέχειας… (vid)

Τι είναι αυτό που ανησυχεί τον Αντώνη Καρπετόπουλο στην ΑΕΚ εν όψει της συνέχειάς της στο πρωτάθλημα…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Δεν συμφωνεί με τον Σπάθα ο Βαρούχας για το ΑΕΚ – ΑΕΛ

Δεν συμφωνεί με τον Σπάθα ο Βαρούχας για το ΑΕΚ – ΑΕΛ

Όλα κανονικά τα είδε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με την ΑΕΛ Novibet σε ότι αφορά τη διαιτησία…

Ποδόσφαιρο