ΑΕΚ

Λιβάι Γκαρσία: Ερχεται να… αλλάξει την ΑΕΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία με την επανέναρξη του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά με την ΑΕΚ και να δώσει όσα... έλειψαν όσο απουσίαζε.
Λιβάι Γκαρσία: Ερχεται να… αλλάξει την ΑΕΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία με την επανέναρξη του πρωταθλήματος σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά με την ΑΕΚ και να δώσει όσα… έλειψαν όσο απουσίαζε.

Στις 4 Οκτωβρίου και το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο Λιβάι Γκαρσία υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Η εικόνα του, μετά από ένα σπριντ που επιχείρησε να κάνει, να σωριάζεται στο έδαφος και να ουρλιάζει από τους πόνους, είχαν σοκάρει τότε τους πάντες. Ο φόβος ότι του είχε κοπεί ο μυς ήταν έντονος στην πρώτη «ανάγνωση» της στιγμής. Η μαγνητική έδειξε θλάση β’ βαθμού. Ο καιρός πέρασε από τότε. Η αποθεραπεία προχώρησε καλά και ο 23χρονος εξτρέμ ετοιμάζεται για την επιστροφή του σε φουλ ρυθμούς προπόνησης και φυσικά στα παιχνίδια. Δεν τον περιμένουν… αύριο στην ΑΕΚ, ωστόσο οι τελευταίες ενδείξεις θέλουν τον Γκαρσία να ξεκινάει προπονήσεις μέσα στη διακοπή, ώστε είτε στο ματς με τη Λάρισα με την επανέναρξη, είτε σε αυτό με τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ για το Europa League να μπει στην αποστολή.

Ο ίδιος ο Γκαρσία εξάλλου προανήγγειλε την επιστροφή του τις επόμενες εβδομάδες. Μίλησε σε Μέσο της πατρίδα του και συγκεκριμένα στο newsday είπε πως ψυχολογικά «πλέον νιώθω ξανά πολύ καλά και με αυτοπεποίθηση». Από εκεί και μετά μίλησε για την αποθεραπεία του και την υγεία του: «Η αποκατάσταση ήταν τέλεια μέχρι στιγμής. Χρειάζομαι απλά να γυμναστώ και να πάρω δύναμη στο πόδι μου και το πίσω μέρος, εκεί που τραυματίστηκα. Τρέχω και κάνω πολλά πράγματα. Απλά χρειάζεται να το επιταχύνω ξανά και ελπίζω, αν όλα πάνε καλά, τις επόμενες εβδομάδες ότι θα ακολουθώ ξανά κανονικό πρόγραμμα προπόνησης».

Τα επόμενα βήματα

Πράγματι, η θλάση έχει επουλωθεί πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό που πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής ο Λιβάι Γκαρσία είναι ενδυνάμωση στο τραυματισμένο του πόδι. Γι’ αυτό και ίσως αργήσει μερικές ημέρες να μπει στις προπονήσεις. Αυτό που θέλουν φυσικά να αποφύγουν τεχνικό και ιατρικό τιμ είναι κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού όταν με το καλό μπει στους αγώνες. Θυμίζουμε, πως ο Γκαρσία είχε έρθει στην ΑΕΚ έχοντας ξεπεράσει ένα μυϊκό πρόβλημα, αλλά όχι στο 100%. Αυτό που εξηγούσαν τότε από την «Ενωση» ήταν πως το «ένα πόδι του παίκτη είναι στο 100% και το άλλο, λόγω τραυματισμού στο 93%». Σαφές. Τώρα και βλέποντας την αποθεραπεία του 23χρονου στην ΑΕΚ θα τον ρίξουν ξανά στις μάχες όταν και… τα δυο πόδια του βρεθούν στο 100%. Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει ο παίκτης από το Τρινιντάντ – Τομπάγκο.

Από τη στιγμή του που ο Γκαρσία επιστρέψει στη δράση εννοείται τα χέρια του Καρέρα θα λυθούν σε τεράστιο βαθμό. Ερχονται μεγάλα ματς μετά τη διακοπή για την ΑΕΚ και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει κριθεί η Ευρώπη, αλλά και σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, όπου θα έρθουν αρκετά δύσκολα ματς, μεταξύ αυτών και αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Γκαρσία, απ’ την πλευρά του δουλεύει με επαγγελματισμό όλο αυτό το διάστημα, ήταν άσχημα ψυχολογικά που θα έχανε το ξεκίνημα της ΑΕΚ στους ομίλους και δείχνει «τρελαμένος» να επιστρέψει και να βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα, όσο και κρίσιμα παιχνίδια που θα βρει στο δρόμο της.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αναπληρωματικό δεξιό μπακ

Ξεκάθαρο πως η ΑΕΚ πρέπει να πάρει αναπληρωματικό δεξιό μπακ

Η ΑΕΚ είναι στην αγορά για την απόκτηση δεξιού μπακ αλλά με αυτά που κάνει ο Ρότα δεν μπορεί να τεθεί θέμα βασικού

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Η ΑΕΚ τρίτο φαβορί να κερδίσει το Conference League

Την πιστεύουν την ΑΕΚ στην Ευρώπη και μάλιστα την τοποθετούν και στην 3η θέση των φαβορί για κατάκτηση στο Conference League

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Αυτά που… δεν λένε στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα

Η… προστασία που παρείχε η πρώην διοίκηση στον Ματίας Αλμέιδα, η Ισπανία που είναι αλλιώς και η δικαίωση με την απομάκρυνση του. 

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Άνοιξε ο δρόμος της ΑΕΚ για την 8άδα του Conference League

Άνοιξε ο δρόμος της ΑΕΚ για την 8άδα του Conference League

Τα αποτελέσματα στα πιθανά «σταυρώματα» της ΑΕΚ στο Conference League δημιουργούν πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για πρόκριση στην 8άδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking Ελλάδα: Χαμένη ευκαιρία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

UEFA Ranking Ελλάδα: Χαμένη ευκαιρία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περιμέναμε κι αυτό είχε κόστος στο UEFA Ranking της Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Έχει βρει παίκτες για την ΑΕΚ ο Ριμπάλτα

Έχει βρει παίκτες για την ΑΕΚ ο Ριμπάλτα

Καλά πάει το... ψάξιμο για το καλοκαίρι του Χαβιέρ Ριμπάλτα μια και προχωράει 2-3 σημαντικές περιπτώσεις για την ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ πρέπει να δει το Λεβαδειακό σαν ντέρμπι για πολλούς λόγους

Η ΑΕΚ πρέπει να δει το Λεβαδειακό σαν ντέρμπι για πολλούς λόγους

Για παραπάνω από ένα λόγο το ματς της ΑΕΚ με το Λεβαδειακό είναι δύσκολο και η ομάδα πρέπει να το δει έτσι

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA Ranking: Στους 46.312 βαθμούς η Ελλάδα – Χωρίς κέρδος μετά την ήττα του Ολυμπιακού

UEFA Ranking: Στους 46.312 βαθμούς η Ελλάδα – Χωρίς κέρδος μετά την ήττα του Ολυμπιακού

Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Λεβερκούζεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να προσθέσει βαθμούς...

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Κρατάει και τους δύο

ΑΕΚ: Κρατάει και τους δύο

Πέτυχε σε γενικές γραμμές το πλάνο με Γιόβιτς και Βάργκα στην Τούμπα, ο Νίκολιτς αναμένεται να το διατηρήσει στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο