Ο Ατρόμητος απέναντι στον προπονητή που τον απέρριψε το καλοκαίρι!

Η ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισαν και ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε τη δουλειά -Η δουλειά δεν είναι εύκολη και έχει πολλές δυσκολίες

Ο Αργύρης Γιαννίκης την πήρε την δουλειά στην ΑΕΚ. Αυτό ήταν το δύσκολο κομμάτι. Τώρα πρέπει να πείσει την κοινωνία της ΑΕΚ ότι μπορεί να κουμαντάρει το καράβι.

«Εδώ δεν είναι ΠΑΣ» και «τα αποδυτήρια έχουν ονόματα», είναι οι φράσεις κλισέ. Μα και η αλήθεια. Στα 41 του θα μπει στα αποδυτήρια να κουμαντάρει Βράνιες, Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Μάνταλο, Μπακάκη, Τσούμπερ, Αμραμπατ, Αραούχο, Λε Ταλέκ κλπ. Ούτε… μισό από αυτούς δεν είχε στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα.

Για αυτό και χρειάζεται στηρίγματα και συμμάχους σε αυτό το ξεκίνημα. Ιδανικότερα από όλα, χρειάζεται αποτελέσματα και καλή εικόνα. Αυτό… τρέφει τους πάντες, έτσι θα επιβιώσει και αυτός. Προπονητής που ποντάρει πολλά στο πρέσινγκ πολύ ψηλά, άρα πρέπει και η ένταση των προπονήσεων και η εκγύμναση να κυμανθεί σε άλλα στάνταρ. Ο Παναγιώτης Βούλγαρης ξέρει την ΑΕΚ και το τοπίο, άρα πρέπει να δουλέψει σε αυτήν την στόχευση. Επίσης, η άμεση ανάκτηση της μπάλας και η επιθετικότητα της ΑΕΚ πρέπει να έχουν πλάνο, όπως και η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας που είναι το μεγάλο πρόβλημα μέχρι στιγμής. Δίπλα του θα έχει έναν κανονικό προπονητή. Τον Τζίνο Λετιέρι, ο οποίος θα πρέπει να δουλέψει μαζί με τον Γιαννίκη πάνω σε όλα αυτά. Επίσης, Αντωνόπουλος και Ναούμης θα… φέρνουν τα νούμερα και το scouting στο τραπέζι, για να αποφασίζει το προπονητικό δίδυμο.

Το 4-4-2, τα χαφ και η άμυνα

Το 4-4-2 είναι το σύστημα που πολυφόρεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα επί των ημερών του Αργύρη Γιαννίκη. Οπότε ίσως το δούμε να μπαίνει πρώτο στην ΑΕΚ. Δίπλα στον φορ ένας εκ των Τσούμπερ ή Αμραμπατ ή Τάνκοβιτς ή και το δίδυμο Αραούχο-Ανσαριφάρντ αν χρειαστεί. Εδώ θέλει ρόλους και εξυπνάδα η τακτική αυτή. Ομως και η τριάδα στην άμυνα έχει θέση στο μπλοκάκι του, όπως και άλλα συστήματα. Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα είναι εκτός της άμυνας και των φάσεων που δέχεται, είναι ο άξονας. Ο Γαλανόπουλος εκτός, ο Σιμόες δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτα, ο Λε Ταλέκ με συγκεκριμένα προβλήματα όταν παίζει δίδυμο και απομένουν ο βαρύς Σάκχοφ και ο Σιμάνσκι με πρόβλημα στο γόνατο. Ολα αυτά δεν τα λες και καλά… νέα για έναν νέο προπονητή.

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έρχεται σε εύκολο περιβάλλον. Δεν έχει εύκολη δουλειά. Δεν θα βρει κάτι έτοιμο και καλείται να κάνει άμεσα παρεμβάσεις προς το καλύτερο. Άρα θα κριθεί και νωρίς από τη διοίκηση του Δημήτρη Μελισσανίδη και τον απαιτητικό κόσμο της ΑΕΚ. Δεν το λες και… εύκολο.