ΑΕΚ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ για τα “αστέρια”

Οι ομάδες που η ΑΕΚ μπορεί να βρει μπροστά της στο δρόμο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ για τα “αστέρια”

Tο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί, αλλά σε πολλές ομάδες, οι σκέψεις για την επόμενη έκδοση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αρχίζουν να συσσωρεύονται. Μια από αυτές, θα είναι κι η ΑΕΚ, της οποίας το ευρωπαϊκό ταξίδι ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Για να μην μπερδευόμαστε με…αριθμούς, τα πράγματα στην περίπτωση της “Ένωσης” είναι απλά. Με δυο προκρίσεις, οι “κιτρινόμαυροι” παίζουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια πορεία προς τα “αστέρια”, της οποίας οι “σκόπελοι”, αν και νωρίς, έχουν ήδη φανερωθεί. Ο χάρτης του θεσμού αλλάζει κι η εν λόγω μεταβολή με μια πρώτη ματιά ευνοεί την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι με το νέο φορμάτ, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν θα βρει στον δρόμο της πρωταθλήτριες από προηγμένες λίγκες όπως της Ολλανδίας (Αϊντχόβεν), της Αυστρίας (Σάλτσμπουργκ), αλλά και της Τσεχίας (πιθανότατα Βικτώρια Πλζεν).

Αυτό θα συμβεί για τον απλούστατο λόγο, πως ο φετινός κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στους ομίλους της επόμενης σεζόν από το πρωτάθλημά του, πράγμα που σημαίνει ότι οι προαναφερθείσες τρεις ομάδες, θα ανέβουν ένα σκαλί προς τα πάνω. Κατά συνέπεια, τουλάχιστον για τον τρίτο προκριματικό γύρο, η ΑΕΚ δεν θα χρειαστεί να διασταυρωθεί με τις συγκεκριμένες αντιπάλους.

Η φάση στην οποία συμμετέχει η “Ένωση” θα αποτελείται από 12 ομάδες, οι οποίες θα συγκροτήσουν έξι ζευγάρια. Οι έξι νικητές θα προχωρήσουν στα πλέι οφ όπου εκεί μαζί με τους πρωταθλητές Τσεχίας (Πλζεν) και Ελβετίας (Γιουνγκ Μπόιζ) θα συνθέσουν τα τέσσερα ζευγάρια που θα κονταροχτυπηθούν για την είσοδο στους ομίλους. Ας περάσουμε όμως στο..δια ταύτα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι, αν και τονίζεται πως ακόμα είναι νωρίς, είναι η Λουντογκόρετς, η Αστάνα, η Κάραμπαγκ, η Μπάτε Μπορίσοφ και η Σέλτικ. Με εξαίρεση λοιπόν τους Σκωτσέζους, η ανήκουσα στο γκρουπ των ανίσχυρων ΑΕΚ, δεν έχει να φοβάται. Αντίθετα, διατηρεί βάσιμες ελπίδες για μια πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν το ντέρμπι παίζεται και στην UEFA

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Όταν το ντέρμπι παίζεται και στην UEFA

Το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό δεν περιορίζεται μόνο στη Super League, καθώς οι δύο ομάδες βρίσκονται σε ανοιχτή ευρωπαϊκή μονομαχία που μόνο κερδισμένο μπορεί να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σαχαμπό: Η ΑΕΚ κράτησε τα στεγανά όπως και στην περίπτωση Γκεοργκίεφ

Σαχαμπό: Η ΑΕΚ κράτησε τα στεγανά όπως και στην περίπτωση Γκεοργκίεφ

Η ΑΕΚ κατάφερε και κράτησε μακριά από τη δημοσιότητα το όνομα του Σαχαμπό όπως είχε γίνει και με τον Γκεοργκίεφ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτός είναι ο Σαχαμπό, που παίρνει η ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτός είναι ο Σαχαμπό, που παίρνει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ σε μια κίνηση έκπληξη φέρνει από την Σταντάρ Λιέγης τον Χακίμ Σαχαμπό, ένα νεαρό χαφ, που έχει 7 ματς βασικός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Μια ανάσα από τον Σαχαμπό της Σταντάρ Λιέγης

ΑΕΚ: Μια ανάσα από τον Σαχαμπό της Σταντάρ Λιέγης

Η ΑΕΚ είναι κοντά στην απόκτηση χαφ, αυτό είναι το προφίλ του, θα δοθούν αρκετά χρήματα για τη μεταγραφή του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά με Σάλιακα, η επιβεβαίωση του Sportime

Η ΑΕΚ δεν έχει στον ορίζοντα την απόκτηση δεξιού μπακ αλλά παρατηρεί με σοβαρό βλέμμα τι γίνεται με τον Σάλιακα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

UEFA ranking: Ο Ολυμπιακός έφερε την Ελλάδα μια ανάσα από τη 10η θέση

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ δεν είχε μόνο ευρωπαϊκή συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», αλλά έδωσε και σημαντική ώθηση στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ο παίκτης που περιμένει ο Νίκολιτς

ΑΕΚ: Ο παίκτης που περιμένει ο Νίκολιτς

Σημαντική εξίσωση το θέμα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ αλλά υπάρχει και ο παίκτης στο ρόστερ που περιμένει ο Νίκολιτς

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα : Το κόλπο του Μεντιλίμπαρ για να είναι φρέσκοι οι παίκτες του κόντρα στην ΑΕΚ

Ολυμπιακός νέα : Το κόλπο του Μεντιλίμπαρ για να είναι φρέσκοι οι παίκτες του κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν ήθελε οι παίκτες του Ολυμπιακού να επιστρέψουν άρον άρον από την Ολλανδία. Ο λόγος; Η ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τι κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με διαιτητή τον Μάκελι

Τι κάνουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός με διαιτητή τον Μάκελι

Μετά από τρία χρόνια ο Ντάνι Μάκελι επιστρέφει στην Ελλάδα για να διευθύνει το ΑΕΚ Ολυμπιακός και τα προηγούμενα ντέρμπι με τον Ολλανδό διαιτητή έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ποδόσφαιρο