ΑΕΚ

“STOP” στην πρωταθλήτρια!

Η Κέρκυρα με μια ηρωική εμφάνιση υποχρέωσε την αναιμική ΑΕΚ σε ισοπαλία (0-0) και αποχαιρέτησε με ψηλά το κεφάλι την πρώτη κατηγορία
“STOP” στην πρωταθλήτρια!

Μπλόκο στην Κέρκυρα! Μια ΑΕΚ χωρίς πολλές εμπνεύσεις επιθετικά και με τις απουσίες να επηρεάζουν την απόδοση των παικτών της, έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Κέρκυρας που υποβιβάστηκε μαθηματικά στην Football League.

Όπως σε κάθε φετινό της ματς, η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι παίρνοντας από το πρώτο λεπτό την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της Κέρκυρας ήταν πολύ καλά κλεισμένοι στα καρέ τους, βραχυκυκλώνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιθετικές προσπάθειες της «Ένωσης». Παράλληλα, οι Φαίακες προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις σημαδεύοντας τον Μυτίδη, αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Με έντεκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να παράξουν κάθετο παιχνίδι. Αυτό, μαζί με την έλλειψη κίνησης από τους Γιακουμάκη και Λιβάια, υποχρέωσε το σύνολο του Χιμένεθ να καταφύγει σε σέντρες από τα πλάγια και μακρινά σουτ.  Ωστόσο, οι προσπάθειες των Γκάλο (27΄) και Λιβάια (31΄) δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Κουτζαβασίλη.

Στην επανάληψη, η Κέρκυρα βγήκε μπροστά αιφνιδιάζοντας τους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα, στο 58ο λεπτό, ο Τσιντώτας απογειώθηκε στο σουτ του Παμλίδη κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Βλέποντας πως το ματς δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του, ο Χιμένεθ ανακάτεψε την τράπουλα περνώντας στο παιχνίδι τους Μπακασέτα και Μπακάκη. Η πίεση εντάθηκε και οι ευκαιρίες άρχισαν να έρχονται. Ωστόσο ο Κουτζαβασίλης ήταν εκεί για να αρνηθεί το γκολ στην ΑΕΚ τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις. Δυο φορές απέναντι στον Μπακασέτα και μια αποκρούοντας εξ επαφής το πλασέ του Γιακουμάκη.

Η Κέρκυρα μάλιστα, είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμα και τη νίκη, αλλά η εξαιρετική προσπάθεια του Κόντου που είχε περάσει αλλαγή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Με το τελικό 0-0, το νικηφόρο σερί  έξι αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο σταμάτησε για την ΑΕΚ, ενώ οι Φαίακες αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι την πρώτη κατηγορία.

MVP: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης δεν είναι άλλος από τον Φώτη Κουτζαβασίλη. Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε σε καμιά περίπτωση την παραβίαση της εστίας του. Ο 29χρονος κίπερ, σε μια “μαύρη” μέρα για την ομάδα του, έλαμψε κάτω από τα δοκάρια των Φαιάκων.

UP: Όλη η αμυντική γραμμή της Κέρκυρας. Με το κέντρο να χάνεται από νωρίς, η οπισθοφυλακή των γηπεδούχων, ειδικά στο πρώτο μέρος δεν άφησε την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της. Ακόμα κι όταν αντιμετώπισε προβλήματα, ήταν ο Κουτζαβασίλης ήταν εκεί για να τους βγάλει ασπροπρόσωπους.

DOWN:  Ένας από τους μοιραίους για την ΑΕΚ ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και κινήθηκε σε ρηχά νερά. Μάλιστα, η απίστευτη ευκαιρία που απώλεσε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ενδεικτική της κακής κατάστασης που βρέθηκε ο φορ της “Ένωσης”.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δυο πρόσωπα είχε η διαιτησία του Γιάννη Νεοφυτιάδη. Ο άρχων της αναμέτρησης από τον σύνδεσμο Κορινθίας είχε σωστές υποδείξεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο κάποια σφυρίγματα ήταν ανάποδα κόβοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε το αποτέλεσμα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51΄ Ζορμπάς, 76΄ Γκρομιτσάρης, 82΄ Μάνταλος, 93΄ Τσιντώτας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67΄ Κοντός), Παμλίδης (69΄ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90΄ Τουράμ), Αναστασίου, Ιωάννου, Γκρομητσάρης

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο (77΄ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Λιβάια, Μασούντ (67΄ Μπακάκης), Αϊντάρεβιτς (60΄ Μπακασέτας), Γιακουμάκης.

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Ευθυγραμμισμένος με τη διοίκηση ο Νίκολιτς!

ΑΕΚ: Ευθυγραμμισμένος με τη διοίκηση ο Νίκολιτς!

Τη γραμμή της διοίκησης ακολουθεί πιστά ο Μάρκο Νίκολιτς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Πολλές οι πιθανότητες να μείνει

ΑΕΚ: Πολλές οι πιθανότητες να μείνει

Η τακτική του παρουσία και το φιτάρισμα με αυτά που θέλει ο Νίκολιτς, δείχνουν παραμονή του Γκατσίνοβιτς στην ΑΕΚ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Χάος στο OPEN με Νικολακόπουλο – Νικολογιάννη για το «θέατρο» Τζολάκη και Χουάνκαρ – Η συζήτηση για τα ματς στα χαρτιά

Χάος στο OPEN με Νικολακόπουλο – Νικολογιάννη για το «θέατρο» Τζολάκη και Χουάνκαρ – Η συζήτηση για τα ματς στα χαρτιά

Ξέφυγε η συζήτηση με αφορμή ένα σχόλιο που έκανε ο Τάσος Νικολογιάννης για το Τζολάκη. Τι απάντησε ο Νικολακόπουλος, που πήγε η κουβέντα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Το λάθος του Νίκολιτς στην Τούμπα

ΑΕΚ: Το λάθος του Νίκολιτς στην Τούμπα

Ο Νίκολιτς το πήγε παραπάνω από καλά το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αυτό ήταν το μοναδικό, ίσως, λάθος του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Αυτό εκνεύρισε τον Νίκολιτς

ΑΕΚ: Αυτό εκνεύρισε τον Νίκολιτς

Ο Νίκολιτς γενικά μιλάει στη θητεία του στην ΑΕΚ και έβγαλε προς τα έξω αυτό που τον ενόχλησε στο ματς στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ

Τακτικά η ΑΕΚ έκανε μια χαρά δουλειά στην Τούμπα και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η εμφάνιση του Σταύρου Πήλιου

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Άρχισαν τα όργανα για τον Στρακόσα

ΑΕΚ: Άρχισαν τα όργανα για τον Στρακόσα

Οι εμφανίσεις του Θωμά Στρακόσα φέτος με την ΑΕΚ δεν έχουν περάσει έτσι και ήδη βγήκε προς τα έξω η πρώτη μεταγραφική φήμη

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μουκουντί: Δεν ήθελε να πάει στο Νοσοκομείο!

Μουκουντί: Δεν ήθελε να πάει στο Νοσοκομείο!

Mε μάσκα οξυγόνου αποχώρησε από το χορτάρι της Τούμπας ο Μουκουντί. Η προτροπή να μεταβεί στο Νοσοκομείο και η άρνηση του στόπερ της ΑΕΚ.

Ποδόσφαιρο
Media: Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Τηλεθέαση: Στήθος με στήθος Monobala και Super Μπάλα Live – Έκλεισε ξανά η ψαλίδα

Μάχη μέχρι… δεκάτου δίνουν οι αθλητικές εκπομπές της Κυριακής, με το Monobala του ΣΚΑΪ και το Super Μπάλα Live του MEGA να κινούνται κοντά κοντά.

Media