ΑΕΛ

ΑΕΛ: Εξοντωτικές οι ποινές αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Η ΑΕΛ κινδυνεύει με εξοντωτικές ποινές αν ισχύουν τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, Αλέξη Κούγια και αποχωρήσει η ομάδα από το πρωτάθλημα!
ΑΕΛ: Εξοντωτικές οι ποινές αν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μπορεί να εξήγγειλε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στον αγώνα με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτή η απόφαση μπορεί να επιφέρει πολύ βαριές ποινές για την ομάδα.

Η άποψη περί αποχώρησης της ΑΕΛ από το πρωτάθλημα δεν είναι μία που μπορεί να πάρει εύκολα κάποιος, ειδικά αν αναλογιστεί τι πρόκειται να ακολουθήσει σε δικαστικό επίπεδο, αφού η τιμωρία μπορεί να είναι… εξοντωτική!

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν μία ομάδα καταθέσει τα δελτία και αποχωρήσει από ένα πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, τότε προβλέπεται υποβιβασμός δύο κατηγοριών. Αν δεν κατέβει σε ένα παιχνίδι, τιμωρείται με -3, μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και πρόστιμο 8.000 – 40.000 ευρώ.

Αναλυτικά, ο ΚΑΠ αναφέρει για την αποχώρηση από το πρωτάθλημα:

«1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

  1. i. με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν, ομοίως όπως στο προηγούμενο άρθρο
  2. ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει

iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

  1. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

Κούγιας: «Καταθέτω όλα τα δελτία της ΑΕΛ»

ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 2-1: Ανατροπή τίτλου!

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Στη Λάρισα για υπογραφές – Επιβεβαίωση με Τσακμάκη και οι επόμενοι από Λατινική Αμερική!

ΑΕΛ: Στη Λάρισα για υπογραφές – Επιβεβαίωση με Τσακμάκη και οι επόμενοι από Λατινική Αμερική!

Στη Λάρισα για να υπογράψει ο Λεάντρο Γκαράτε. Έμεινε Ατρόμητο ο Τσακμάκης. Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού οι επόμενες κινήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Ο επιρρεπής Βέλεθ, ο «αλμυρός» Μπέργκστρομ και ο Παντελάκης!

ΑΕΛ: Ο επιρρεπής Βέλεθ, ο «αλμυρός» Μπέργκστρομ και ο Παντελάκης!

(Και) στην ΑΕΛ έχει προταθεί ο Φραν Βέλεθ, αλλά η ΑΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες για τον στόπερ που θα πλαισιώσει τον Φεριγκρά. Παντελάκης και Μπέργκστρομ στη λίστα.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: «Έκλεψε» ποδοσφαιριστή που ήταν κοντά στον Ατρόμητο!

ΑΕΛ: «Έκλεψε» ποδοσφαιριστή που ήταν κοντά στον Ατρόμητο!

Ο Στάικος έμεινε ελεύθερος από τον Πανσερραϊκό και αν και όλα έδειχναν Ατρόμητο, υπογράφει στην ΑΕΛ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΛ το ψάχνει για Κολοβέτσιο!

Η ΑΕΛ το ψάχνει για Κολοβέτσιο!

Οι Τούρκοι θεωρούν αβέβαιο το μέλλον του Κολοβέτσιου στην Τουρκία και η ΑΕΛ περιμένει στη... γωνία!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: Ο Φεριγκρά και ο επόμενος 11αδάτος στόπερ! Δεν προχωράει του Βέλεθ και Τσακμάκη

ΑΕΛ: Ο Φεριγκρά και ο επόμενος 11αδάτος στόπερ! Δεν προχωράει του Βέλεθ και Τσακμάκη

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τον Έρικ Φεριγκρά και μιλάει και με έναν ακόμα 11αδάτο κεντρικό αμυντικό. Δεν προχωράει του Βέλεθ και του Τσακμάκη.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Πανιώνιος έκανε πρόταση στην ΑΕΛ για Πασά, αλλά απορρίφθηκε! Πλήρης επιβεβαίωση Sportime!

Ο Πανιώνιος έκανε πρόταση στην ΑΕΛ για Πασά, αλλά απορρίφθηκε! Πλήρης επιβεβαίωση Sportime!

Ο Πανιώνιος δίνει 20 χιλιάρικα στην ΑΕΛ για τον Γιάννη Πασά, πρόταση που απέρριψαν ασυζητητί οι Θεσσαλοί.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: ΑΕΛ: «Έκλεισε» αριστερό μπακ από Κύπρο!

ΑΕΛ: «Έκλεισε» αριστερό μπακ από Κύπρο!

Με τον Σέρβο Μπόγιαν Κοβάσεβιτς συμφώνησε η ΑΕΛ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανιώνιος: Η επιμονή για Πασά, τον ενδιαφέρον για Διαμαντή και το νέο όνομα από Λεβαδειακό!

Πανιώνιος: Η επιμονή για Πασά, τον ενδιαφέρον για Διαμαντή και το νέο όνομα από Λεβαδειακό!

Ο Πανιώνιος έκανε νέα κρούση στον Πασά, αλλά ο φορ της ΑΕΛ δεν «ψήνεται». Ενδιαφέρεται για τον Διαμαντή που έφυγε από τον Ηρακλή και κοιτάει και τον Κάσσο του Λεβαδειακού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τον είχαν «υπογράψει» στην ΑΕΛ, αλλά το Sportime επιβεβαιώθηκε!

Τον είχαν «υπογράψει» στην ΑΕΛ, αλλά το Sportime επιβεβαιώθηκε!

Τελικά ο «κλεισμένος» στην ΑΕΛ Φακούντο Γκαρσία, υπέγραψε σε ομάδα της Λετονίας! 

Ποδόσφαιρο