ΑΓΓΛΙΑ

Λίβερπουλ: Όλοι αγαπούν τον Ντιβόκ Οριγκί

Ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ. Ο άνθρωπος των μεγάλων αγώνων. Ο Ντιβόκ Οριγκί «χτύπησε» ξανά!
Λίβερπουλ: Όλοι αγαπούν τον Ντιβόκ Οριγκί

Ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν ο ήρωας της Λίβερπουλ στην εκτός έδρας νίκη-χρυσάφι επί της Γουλβς ενισχύοντας το… μύθο του!

«Είναι ένας θρύλος του κλαμπ. Ελπίζω ότι κάποιος θα γράψει βιβλίο γι’ αυτόν, αλλιώς θα το… κάνω εγώ! Ελπίζω επίσης να βρει κάποια στιγμή έναν προπονητή που θα τον βάζει να παίζει περισσότερο από όσο εγώ». Ο Γιούργκεν Κλοπ προσεχώς… συγγραφέας; Τον αγαπάει τον Ντιβόκ (του) ο Γερμανός προπονητής. Και πώς θα μπορούσε να «μην»; Όλοι αγαπούν τον Ντιβόκ Οριγκί.

Μιλάμε για μία από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις ποδοσφαιριστή εκεί έξω. Δεν είναι μέλος της ελίτ της (ποδοσφαιρικής) ελίτ. Αλλά έχει ένα χάρισμα που μόνο οι καλύτεροι έχουν. Να εμφανίζεται στα πιο κρίσιμα, στα πιο σημαντικά. Σε λίγα λεπτά (συμμετοχής) να κάνει πολλά. Επηρεάζοντας ουσιωδώς τα δρώμενα. Ο ορισμός του «clutch player» καταπώς συνηθίζουν στο Νησί να αποκαλούν όσους σκοράρουν κομβικά γκολ.

Τα θρυλικά «χτυπήματα» του Οριγκί

Στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, στο 90+6’. Λίγο πριν το φιναλε, με Νιούκαστλ, με Γουέστ Μπρομ. Το γκολ που ολοκλήρωσε τη μυθική remontada απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αυτό(ς) που σφράγισε τη νίκη επί της Τότεναμ στον τελικό του Champions League. Κι άλλα, κι ακόμα. Στιγμές που παίζουν ακόμα highlight στο μυαλό κάθε οπαδού των «ρεντς». Ευφραίνοντας καρδιά.

Κι ύστερα, ήρθε το χθεσινό. Ίσως μελλοντικά να το θυμόμαστε κι αυτό για «legendary». Τα πρωταθλήματα κρίνονται κάτι τέτοιες βραδιές. Σε ματς που πάνε στο όριο. Σε ματς που η μπάλα δεν λέει να μπει, από ατυχία ή… ένας Θεός ξέρει τι (μα πώς το έχασες αυτό Ντιόγκο Ζότα;). Σε ματς που αυτοί που τελικά βρίσκουν τρόπο να πάρουν, χτίζουν την ευτυχία του Μαΐου.

Η νίκη στο «Μολινό», το πώς ήρθε, συνιστά μέγα statement. Το πόσο έντονα πανηγυρίστηκε το γκολ του Βέλγου στο τέλος, ο Κώστας Τσιμίκας «τρελάθηκε» μόλις το είδε, είναι ευθέως ανάλογο της αξίας του.

Τοπ παίκτης, τοπ άνθρωπος

«Τελειώνει απίστευτα τις φάσεις και αν δεν το ξέρουμε εμείς στη Λίβερπουλ, τότε ποιος το ξέρει; Το να κερδίζουμε στο 95’ είναι υπέροχο. Με γκολ του Ντιβόκ, ακόμα καλύτερα», έλεγε μετά ο Κλοπ για αυτόν που χαρακτήρισε επίσης ως «τοπ επιθετικό, τοπ άνθρωπο». Γνωρίζει πολύ καλά ο «Κλόπο» ότι οι ομάδες, οι μεγάλες ομάδες, πρέπει να έχουν τέτοιους παίκτες. Που δέχονται να θυσιάσουν το «εγώ» για χάρη του «εμείς». Που είναι εκεί «όποτε» και για «πάντα».

Ο Οριγκί, no matter what, θα μείνει πάντα ο ίδιος. Πάντα τόσο μα τόσο cool, ώστε το εσωτερικό αστείο στη Λίβερπουλ είναι ότι δεν ξέρει πόσο λήγουν τα παιχνίδια! Προφανώς και τα φαινόμενα απατούν. Απλά είναι ο τρόπος του να διαχειρίζεται τις καταστάσεις, την πίεση του πρωταθλητισμού.

Η ψυχολογία άλλωστε είναι το χόμπι του. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, έχει πει πως θα του άρεσε να είχε γίνει ψυχολόγος. «Σκαρώνει» τεστ σε φίλους του για να δει πώς σκέφτονται, τι είδους χαρακτήρες είναι. Παρακολουθεί διαλέξεις καθηγητών στο YouTube, διαβάζει βιβλία.

Ίσως μελλοντικά να έχει τη δυνατότητα να διαβάσει κι ένα (βιβλίο) που θα μιλάει για αυτόν. Κι ίσως να το έχει… γράψει ο Κλοπ! Τον αγαπάει τον Ντιβόκ Οριγκί ο προπονητής του.  Ε, μα ναι. Όλοι αγαπούν τον Ντιβόκ Οριγκί.

Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ανατροπή της Τσέλσι με ήρωα τον Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Ανατροπή της Τσέλσι με ήρωα τον Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Η Τσέλσι επέστρεψε από το 0-2 και νίκησε τη Γουέστ Χαμ με 3-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ, με γκολ του Έντσο Φερνάντες στις καθυστερήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Πήρε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πήρε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι

Η Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζει την ενίσχυσή της και λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών στην Αγγλία πήρε τερματοφύλακα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μαρινάκης παίρνει παικταρά φορ στη Νότιγχαμ Φόρεστ σε μεταγραφή εκατομμυρίων

Ο Μαρινάκης παίρνει παικταρά φορ στη Νότιγχαμ Φόρεστ σε μεταγραφή εκατομμυρίων

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει τη μεταγραφή των τελευταίων ωρών στην Αγγλία με τον φορ που φέρνει στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκουστάβο Πογιέτ: Είπε όχι σε πρόταση της Μακάμπι, επαφές με ομάδα της Τσάμπιονσιπ

Γκουστάβο Πογιέτ: Είπε όχι σε πρόταση της Μακάμπι, επαφές με ομάδα της Τσάμπιονσιπ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στους πάγκους, μια και είχε πρόταση από τη Μακάμπι και μιλά με αγγλικό κλαμπ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Φέτος το Ματετά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας σε 2.707 αγωνιστικά λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε με μεγάλο διπλό από το Λονδίνο

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε με μεγάλο διπλό από το Λονδίνο

Η ομάδα του Σον Ντάις ήταν κυνική, υπομονετική και απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Γιατί ο Λορέντσο Λούκα έμεινε εκτός με Μπρέντφορντ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Γιατί ο Λορέντσο Λούκα έμεινε εκτός με Μπρέντφορντ

Η νέα μεταγραφή της Φόρεστ δεν πρόλαβε να δηλωθεί και έμεινε εκτός αποστολής στο Λονδίνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μαρινάκης: 200 εκατ. και η Φόρεστ σε ευρωπαϊκό σοκ

Μαρινάκης: 200 εκατ. και η Φόρεστ σε ευρωπαϊκό σοκ

Η Φόρεστ έχασε 1-0 από την Μπράγκα, με χαμένο πέναλτι, αυτογκόλ και αποβολή. Τα 200 εκατ. του Μαρινάκη ξαναμπαίνουν στο κάδρο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ζητούν από τον Μαρινάκη να τελειώσει τον Ντάις

Ζητούν από τον Μαρινάκη να τελειώσει τον Ντάις

Η υπομονή τελείωσε για τους φίλους της Φόρεστ που στρέφονται πλέον απευθείας στον Μαρινάκη.

Ποδόσφαιρο