ΑΓΓΛΙΑ

Λουίς Ντίας: Όταν ο Βαλντεράμα του έσωσε τη ζωή

Διαβάστε για τον Κάρλος Βαλντεράμα, ο οποίος το 2014 γλίτωσε το νέο απόκτημα της Λίβερπουλ από τον δρόμο της καταστροφής
Λουίς Ντίας: Όταν ο Βαλντεράμα του έσωσε τη ζωή

Ο Λουίς Ντίας αποτελεί το νέο απόκτημα της Λίβερπουλ, η οποία έβγαλε από τα ταμεία της 60 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Πόρτο.

Μπορεί οι «reds» να χτύπησαν… φλέβα χρυσού με την απόκτηση του 24χρονου Κολομβιανού, αλλά θα πρέπει να ευχαριστούν τον Κάρλος Βαλντεράμα, ο οποίος πριν οκτώ χρόνια κυριολεκτικά έσωσε τη ζωή του Ντίας.

Τι είχε γίνει; Γεννημένος το 1997 στο Μπαράνκας, στην περιοχή της Γουαχίρα της Κολομβίας, ο Λουίς Ντίας βίωσε δύσκολα παιδικά χρόνια.

Οι γονείς του, μέλη της αυτόχθονης φυλής των Ουαγιού, μπορούσαν να του προσφέρουν τα απολύτως απαραίτητα. Αυτό είχε άμεση επίπτωση στο σώμα του μικρού τότε Λουίς, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το φάσμα του υποσιτισμού.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του 24χρονου σε Πόρτο

Μιλάμε για μια περιοχή, όπου οι θάνατοι εξαιτίας της έλλειψης τροφής αγγίζουν τους 50 ανά 1000 μικρά παιδιά. Ο Λουίς Ντίας, θα μπορούσε να έχει πολύ άσχημη κατάληξη, αλλά ευτυχώς γι’αυτόν, ο ποδοσφαιρικός του φύλακας- άγγελος, ο πατέρας του, γνώρισε τον Κάρλος Βαλντεράμα.

Λουίς Ντίας: Το Copa América των αυτόχθονων και η ειδική διατροφή

Με αφορμή το Κόπα Αμέρικα των αυτόχθονων φυλών της Νότιας Αμερικής το 2014, στη Χιλή, ο «pibe», ο οποίος είχε παρευρεθεί προς αναζήτηση νέων ταλέντων, έπαθε πλάκα με τον ικανότατο 17χρονο, ο οποίος όμως ήταν λιποβαρής και έχανε όλες τις μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, ο Βαλντεράμα κοίταξε πιο βαθιά, μιας και ακόμα και με αυτό το σωματικό μειονέκτημα, ο παίκτης . Τον εμπιστεύθηκε και τον έφερε στην Ατλέτικο Ζούνιορ, όπου ήταν προπονητής.

Τον έστειλε μάλιστα στη δεύτερη ομάδα, την Μπαρανκίγια, ώστε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ τον συνόδευε ένας διατροφολόγος, ώστε να του αυξήσει τα κιλά και τον μυϊκό όγκο. Μεγάλη πρόσληψη πρωτεϊνών, βιταμίνες και καλά λιπαρά.

Εξάλλου, προϋπόθεση για να αγωνιστεί στη Ζούνιορ ήταν να φτάσει από τα 63 κιλά (ύψος 1,78), τουλάχιστον στα 73. Και ο Ντίας με τη βοήθεια του επιτελείου της ομάδας και παρακινημένος από την εμπιστοσύνη του Βαλντεράμα τα κατάφερε.

Τα υπόλοιπα, από το 2017 και μετά, είναι ιστορία. Η Πόρτο τον έφερε στην Ευρώπη το 2019, έβγαλε… μάτια με την εθνική Κολομβίας στο Copa América του 2021 και λίγους μήνες μετά έγινε κάτοικος «Anfield».

 

Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Έκπληξη η νέα ομάδα του Εντού

Έκπληξη η νέα ομάδα του Εντού

Η κατάσταση στη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ήδη περίπλοκη, με την ομάδα να παλεύει για την παραμονή στην Premier League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει ακόμα δεν ανέλαβε – Ούτε τρεις εβδομάδες δεν έχει

Πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει ακόμα δεν ανέλαβε – Ούτε τρεις εβδομάδες δεν έχει

Ο ΠΑΟΚ τον είχε πριν χρόνια προπονητή, έχει κάνει τη διαδρομή του και μάλιστα σε μεγάλες ομάδες αλλά είναι πάλι στον αέρα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ομαδάρα της Premier League πάει για υποβιβασμό, δεν είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ

Ομαδάρα της Premier League πάει για υποβιβασμό, δεν είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ

Δεν είναι μια απλή ομάδα της Premier League, έχει ομαδάρα σε ρόστερ και τεράστια ιστορία αλλά κινδυνεύει με υποβιβασμό

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γιατί κινείται νομικά κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Γιατί κινείται νομικά κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο κινείται νομικά κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο πρώην προπονητής της ομάδας φαίνεται να αμφισβητεί όρους του συμβολαίου μετά την αποχώρησή του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Λεπτό – λεπτό το θρίλερ: Με γκολάρα του Άντερσον στο 76′ η Φόρεστ ξεπέρασε τη Γουέστ Χαμ

Λεπτό – λεπτό το θρίλερ: Με γκολάρα του Άντερσον στο 76′ η Φόρεστ ξεπέρασε τη Γουέστ Χαμ

Θρίλερ για το ποια ομάδα θα βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, πριν το τέλος της αγωνιστικής.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τώρα: Στη ζώνη του υποβιβασμού η Νότιγχαμ Φόρεστ

Τώρα: Στη ζώνη του υποβιβασμού η Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ξεκίνησε την αναμέτρηση με τη Σίτι και δεν... έπεφτε και πριν τελειώσει το παιχνίδι βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πόσα λεφτά θα χάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αν υποβιβαστεί η Νότιγχαμ Φόρεστ;

Πόσα λεφτά θα χάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αν υποβιβαστεί η Νότιγχαμ Φόρεστ;

Ίλιγγο... προκαλούν τα ποσά που θα χάσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αν υποβιβαστεί η Νότιγχαμ Φόρεστ φέτος.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να βρεθεί σε θέση υποβιβασμού

Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να βρεθεί σε θέση υποβιβασμού

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν έχει πλέον απόσταση ασφαλείας από την Γουέστ Χαμ και μπορεί άμεσα να είναι σε δύσκολη θέση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πάει φουλ για υποβιβασμό η Νότιγχαμ Φόρεστ

Πάει φουλ για υποβιβασμό η Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Νότιγχαμ ηττήθηκε 2 1 από την Μπράιτον και παραμένει σε δύσκολη θέση στη μάχη της παραμονής.

Ποδόσφαιρο