ΑΓΓΛΙΑ

Premier League: Κορυφή με ντόρτια η Μάντσεστερ Σίτι

Με το εμφατικό 4-0 νίκησε τη Λιντς η Μάντσεστερ Σίτι και έμεινε πρώτη, στον πόντο η Λίβερπουλ με το διπλό στο Νιούκαστλ. Υποβιβάστηκε η Νόριτς, μεγάλη νίκη η Μπέρνλι.
Premier League: Κορυφή με ντόρτια η Μάντσεστερ Σίτι

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα η Μάντσεστερ Σίτι υπέταξε με 4-0 τη Λιντς, ανέβηκε στην κορυφή της Premier League και στρέφεται στη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «πολίτες» έκαναν αλλαγές. Κράτησαν εκτός Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ και Μπερνάρντο Σίλβα, αλλά η διαφορά ποιότητας ήταν μεγάλη. Δύο στημένα «ξεκλείδωσαν» το τρίποντο. Το πρώτο στο 13′ με την κεφαλιά του Ρόντρι και το δεύτερο στο 54′ με το τελείωμα του Ακέ.

Η Λιντς είχε μία πολύ καλή αντεπίθεση που τελείωσε τραγικά ο Ροντρίγκο στο 0-0, μία ακόμη φάση με τον Φίρπο και 1-2 προϋποθέσεις για ένα γκολ όσο το ματς παιζόταν. Μετά το 0-2 τα πάντα ουσιαστικά τελείωσαν και αυτό έγινε πιο αισθητό στο 78′, όταν σκόραρε ξανά ο Ζεσούς. Προς το φινάλε οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ. Τελικά όχι μόνο δεν έβαλαν ένα, αλλά στο 90’+3 ο Φερναντίνιο διαμόρφωσε και το 0-4.



Υποβιβάστηκε η Νόριτς

Αντίο στην Premier League είπε η Νόριτς! Μία ομάδα-ασανσέρ όλα αυτά τα χρόνια, επιβεβαίωσε τον σχετικό χαρακτηρισμό. Με το που ανέβηκε, έπεσε. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και προ διετίας. Τότε πάλι είχε παίξει στην πρώτη κατηγορία ως πρωταθλήτρια από την Championship και αποχαιρέτησε.

Τα «καναρίνια» ηττήθηκαν από την Άστον Βίλα με 2-0 και έτσι σφραγίστηκε ο υποβιβασμός τους. Πρωταγωνιστής ο Ινγκς, που μπήκε αλλαγή. Έδωσε μία ασιστ, έβαλε στο φινάλε ένα γκολ και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Στον πάγκο έμειναν σε όλο το παιχνίδι οι Γιαννούλης και Τζόλης. Αμφότεροι έχουν συμβόλαιο και αποτελεί ερωτηματικό το εάν θα ακολουθήσουν την ομάδα τους στη δεύτερη κατηγορία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι. Τεράστια νίκη πήρε η Μπέρνλι γυρνώντας το παιχνίδι με τη Γουότφορντ, που υποβιβάστηκε, με δύο γκολ στο φινάλε, ενώ με τέρμα του Ζαχά στις καθυστερήσεις τρίποντο πήρε και η Κρίσταλ Πάλας. Με το εμφατικό 3-0 πέρασε η Μπράιτον από την έδρα της Γουλβς.












 

Νωρίτερα η Λίβερπουλ είχε νικήσει με 1-0 την Νιούκαστλ. Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να έκανε rotation σε μία έδρα που οι γηπεδούχοι μετρούσαν έξι σερί νίκες, αλλά η ομάδα του κυριάρχησε και το σκορ είναι πολύ φτωχό.

Η Λίβερπουλ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα παρόλο που ξεκίνησε τον αγώνα χωρίς τους Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαμπίνιο, Τιάγκο και Σαλάχ. Συνολικά είχε περισσότερες από 20 τελικές, αρκετές καλές ευκαιρίες και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 19′ από τον Κεϊτά.

Τρομερό ματς έκανε ο σκόρερ, πολύ καλός ήταν ως δεξιός μπακ και ο Γκόμεζ. Η Νιούκαστλ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει. Είχε ένα σωστά ακυρωθέν γκολ του Αλμιρόν και 1-2 φάσεις. Καλύτερος παίκτης της ήταν ο Ντουμπράβκα. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις είπε «όχι» στον Ζότα, ενώ είχε καλές αντιδράσεις και σε στιγμές με τους Ντίας και Σαλάχ.

Μέσα στο 2022 η μοναδική ομάδα που είχε περισσότερους βαθμούς από τη Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα ήταν η Λίβερπουλ. Ενδεικτικό του πόσο δύσκολο ήταν το ματς, αλλά και πόσο καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι κάτοχοι του League Cup.



Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο (30/4)

Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 0-1 (19’ Κεϊτά)

Άστον Βίλα-Νόριτς 2-0 (41’ Γουότκινς, 90+3’ Ινγκς)

Γουότφορντ-Μπέρνλι 1-2 (8’ αυτ. Ταρκόφσκι – 83’ Κoρκ, 86’ Μπράουνχιλ)

Γουλβς-Μπράιτον 0-3 (42’ πεν. Μακ Άλιστερ, 70’ Τροσάρ, 86’ Μπισούμα)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-2 (9’ Ρομέου – 60’ Έζε, 90+2’ Ζαχά)

Λιντς-Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (13′ Ρόντρι, 54′ Άκε, 78′ Ζεσούς, 90’+3 Φερναντίνιο)

Κυριακή (1/5)

Έβερτον-Τσέλσι (16:00)

Τότεναμ-Λέστερ (16:00)

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ (18:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπρέντφορντ (22:00)

Η επόμενη (36η) αγωνιστική

Σάββατο (7/5)

Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ (17:00)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα (17:00)

Μπρέντφορντ-Σαουθάμπτον (17:00)

Τσέλσι-Γουλβς (17:00)

Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Λίβερπουλ-Τότεναμ (21:45)

Κυριακή (8/5)

Άρσεναλ-Λιντς (16:00)

Λέστερ-Έβερτον (16:00)

Νόριτς-Γουέστ Χαμ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (18:30)

 

Η βαθμολογία της Premier League

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ο παίκτης των 100 εκατ. ευρώ και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο παίκτης των 100 εκατ. ευρώ και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

Μια τέτοια τιμή θα ξεπερνούσε το τρέχον ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι τα 89 εκατ. λίρες που πλήρωσε στη Γιουβέντους για τον Πολ Πογκμπά το 2016.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ανατροπή της Τσέλσι με ήρωα τον Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Ανατροπή της Τσέλσι με ήρωα τον Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Χαμ

Η Τσέλσι επέστρεψε από το 0-2 και νίκησε τη Γουέστ Χαμ με 3-2 στο Στάμφορντ Μπριτζ, με γκολ του Έντσο Φερνάντες στις καθυστερήσεις.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Πήρε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πήρε τον τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Σίτι

Η Νότιγχαμ Φόρεστ συνεχίζει την ενίσχυσή της και λίγο πριν το τέλος των μεταγραφών στην Αγγλία πήρε τερματοφύλακα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Μαρινάκης παίρνει παικταρά φορ στη Νότιγχαμ Φόρεστ σε μεταγραφή εκατομμυρίων

Ο Μαρινάκης παίρνει παικταρά φορ στη Νότιγχαμ Φόρεστ σε μεταγραφή εκατομμυρίων

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει τη μεταγραφή των τελευταίων ωρών στην Αγγλία με τον φορ που φέρνει στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γκουστάβο Πογιέτ: Είπε όχι σε πρόταση της Μακάμπι, επαφές με ομάδα της Τσάμπιονσιπ

Γκουστάβο Πογιέτ: Είπε όχι σε πρόταση της Μακάμπι, επαφές με ομάδα της Τσάμπιονσιπ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στους πάγκους, μια και είχε πρόταση από τη Μακάμπι και μιλά με αγγλικό κλαμπ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Νότιγχαμ Φόρεστ: Δεν παίρνει Ταρέμι αλλά με 40 εκατ. ευρώ Ματετά

Φέτος το Ματετά έχει 10 γκολ και δύο ασίστ με την Κρίσταλ Πάλας σε 2.707 αγωνιστικά λεπτά.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε με μεγάλο διπλό από το Λονδίνο

Η Νότιγχαμ Φόρεστ πέρασε με μεγάλο διπλό από το Λονδίνο

Η ομάδα του Σον Ντάις ήταν κυνική, υπομονετική και απόλυτα συγκεντρωμένη στο πλάνο της.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ: Γιατί ο Λορέντσο Λούκα έμεινε εκτός με Μπρέντφορντ

Νότιγχαμ Φόρεστ: Γιατί ο Λορέντσο Λούκα έμεινε εκτός με Μπρέντφορντ

Η νέα μεταγραφή της Φόρεστ δεν πρόλαβε να δηλωθεί και έμεινε εκτός αποστολής στο Λονδίνο.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Μαρινάκης: 200 εκατ. και η Φόρεστ σε ευρωπαϊκό σοκ

Μαρινάκης: 200 εκατ. και η Φόρεστ σε ευρωπαϊκό σοκ

Η Φόρεστ έχασε 1-0 από την Μπράγκα, με χαμένο πέναλτι, αυτογκόλ και αποβολή. Τα 200 εκατ. του Μαρινάκη ξαναμπαίνουν στο κάδρο.

Ποδόσφαιρο