ΑΓΓΛΙΑ

Τριάρα η Λίβερπουλ, ντόρτια η Σίτι

Συνεχίζεται η μεταξύ τους μάχη στην κορυφή, γκέλα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τριάρα η Λίβερπουλ, ντόρτια η Σίτι

Η κόντρα τους ενδέχεται να πάει μέχρι τέλους… Αυτό δείχνουν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι σταθερά από τη στιγμή που ξεκίνησε η Premier League.

Το Σάββατο (24/11) είχαν και οι δύο δυνατά τεστ. Αυτό της Λίβερπουλ, μάλιστα, βάσει βαθμολογίας ήταν ακόμη πιο επικίνδυνο. Ωστόσο, πέρασε με επιτυχία.

Είχε κάποιες φάσεις στο πρώτο μέρος, δεν έβαλε εκεί το γκολ, ενώ την κράτησε και ο Άλισον στη μεγάλη ευκαιρία του Περέιρα. Η Γουότφορντ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά από κάποια φάση και μετά φαινόταν πως δεν θα αντέξει εάν δεχτεί γκολ. Τελικά αυτό συνέβη στο 67′. Φιρμίνο, Μανέ και Σαλάχ συνδυάστηκαν με τον Αιγύπτιο να σκοράρει. Στο 76′ ο Άρνολντ με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-2, ενώ στο 89′ ο Φιρμίνο με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Λίγο πριν είχε αποβληθεί ο Χέντερσον.

Να σημειωθεί πως ουδέποτε έως τώρα στην ιστορία της στην Premier League η Λίβερπουλ δεν είχε δεχτεί μόλις πέντε γκολ μετά από 13 αγωνιστικές. Αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της.

Σε μία άλλη περιοχή του Λονδίνου, η Σίτι έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στη Γουέστ Χαμ, όπως αποτυπώνεται και στο τελικό 0-4. Σανέ και Στέρλινγκ ήταν σε μεγάλη μέρα με τον Άγγλο να έχει συμμετοχή στο 11′ στο γκολ του Σίλβα. Οκτώ λεπτά μετά από ασίστ του Σανέ σκόραρε ο Στέρλινγκ, ενώ στο 34′ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Το τελικό 0-4 έγινε από τον Σανέ στο 90’+3.

Όσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για άλλη μία φορά φέτος έδειξε πως έχει προβλήματα. Έμεινε στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας. Για πρώτη φορά στην Premier League οι «αετοί» πήραν βαθμό στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα, ένα γκολ του Σίγκουρντσον ήταν αρκετό για να νικήσει η Έβερτον την Κάρντιφ, ενώ στο 1-1 έμειναν Μπράιτον και Λέστερ. Ματσάρα στο «Κρέιβειν Κότατζ», εκεί όπου η Φούλαμ νίκησε με 3-2 τη Σαουθάμπτον και την έπιασε στη βαθμολογία. Χατ τρικ έκανε ο Μίτροβιτς, δύο ασίστ είχε ο Σεσενιόν.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Φεμενία, Κάθκαρτ, Μαριάπα, Μασίνα, Καπού, Ντουκουρέ, Περέιρα, Χιουζ (75′ Γκρέι), Ντίνι, Ντεουλοφέου (57′ Σαξές).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σακίρι (74′ Μίλνερ), Σαλάχ (86′ Φαμπίνιο), Φιρμίνο (90’+2 Μάτιπ).

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Premier League

Σάββατο (24/11)

Μπράιτον – Λέστερ 1-1(15′ Μάρεϊ / 79′ πεν. Βάρντι)

Έβερτον – Κάρντιφ 1-0 (59′ Σίγκουρντσον)

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 3-2 (33′, 63′ Μίτροβιτς, 43′ Σίρλε / 18′, 53′ Άρμστρονγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-3(67′ Σαλάχ, 76′ Αλεξάντερ-Άρνολντ, 89′ Φιρμίνο)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (11′ Νταβίντ Σίλβα, 19′ Στέρλινγκ, 34′, 90’+3′ Σανέ)

Τότεναμ – Τσέλσι (19:30)

Κυριακή (25/11)

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ (15:30)

Γουλβς – Χάντερσφιλντ (18:00)

Δευτέρα (26/11)

Μπέρνλι – Νιούκαστλ (22:00)

Βαθμολογία

# Team MP P F A
1 Μάντσεστερ Σίτι 13 35 40 5
2 Λίβερπουλ 13 33 26 5
3 Τσέλσι 12 28 27 8
4 Τότεναμ 12 27 20 10
5 Άρσεναλ 12 24 26 15
6 Έβερτον 13 22 20 15
7 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 13 21 20 21
8 Μπόρνμουθ 12 20 21 16
9 Γουότφορντ 13 20 17 17
10 Λέστερ 13 18 18 17
11 Γουλβς 12 16 12 13
12 Μπράιτον 13 15 14 19
13 Γουέστ Χαμ 13 12 14 22
14 Νιούκαστλ 12 9 9 15
15 Κρίσταλ Πάλας 13 9 8 17
16 Μπέρνλι 12 9 12 25
17 Σαουθάμπτον 13 8 10 24
18 Κάρντιφ 13 8 11 26
19 Φούλαμ 13 8 14 33
20 Χάντερσφιλντ 12 7 6 22

Μουρίνιο κατά Κασίγιας: «Θέλει να πάρει την θέση του Ντε Χέα»

Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Βγήκε στη φόρα φωτογραφία από την τροπαιοθήκη του Σαλάχ – Είναι σαν ολόκληρης ομάδας (photo)

Βγήκε στη φόρα φωτογραφία από την τροπαιοθήκη του Σαλάχ – Είναι σαν ολόκληρης ομάδας (photo)

Ο Μο Σαλάχ έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, βγήκε στη φόρα φωτογραφία με τα τρόπαιά του και είναι απίστευτη

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε σούπερ ενισχυμένη απόδοση* στο Pamestoixima.gr να κάνει πέντε σερί νίκες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε σούπερ ενισχυμένη απόδοση* στο Pamestoixima.gr να κάνει πέντε σερί νίκες

Θα καταφέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει πέντε συνεχόμενες νίκες στην Premier League; Η σούπερ ενισχυμένη απόδοση* του Pamestoixima.gr.

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Τρομακτική η βελτίωση της Φόρεστ με τον Περέιρα στον πάγκο – Τελικά ηταν τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Τρομακτική η βελτίωση της Φόρεστ με τον Περέιρα στον πάγκο – Τελικά ηταν τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Ήταν τελικά τόσο καλός προπονητής ο πρώην του Ολυμπιακού;

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ήττα σοκ και αδικία για τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ήττα σοκ και αδικία για τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Η Άρσεναλ πετάει το πρωτάθλημα και προκαλεί σοκ

Η Άρσεναλ πετάει το πρωτάθλημα και προκαλεί σοκ

Από εκεί που φαινόταν το μέγα φαβορί για τη φετινή Premier League, η Άρσεναλ δείχνει να πετάει το πρωτάθλημα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο μάνατζερ του Τούντορ είναι γνωστός στην Ελλάδα, έπαιζε χρόνια στον Παναθηναϊκό

Ο μάνατζερ του Τούντορ είναι γνωστός στην Ελλάδα, έπαιζε χρόνια στον Παναθηναϊκό

Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ο νέος προπονητής της Τότεναμ, ακόμα ένα σημαντικό κλαμπ, που αναλαμβάνει και όλοι μιλούν για τον μάνατζέρ του

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Νότιγχαμ Φόρεστ σε κρίση με τέταρτο προπονητή – Συμφώνησε ο Περέιρα

Η Φόρεστ βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και απομένουν δώδεκα αγωνιστικές για το φινάλε της Premier League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Πίεση στον Μαρινάκη για τις απολύσεις

Στην Αγγλία γίνεται λόγος για έντονη πίεση στα αποδυτήρια και για αυξημένη επιρροή παικτών στις εξελίξεις.

Ποδόσφαιρο
Χωρίς κατηγορία: Δέκα προπονητές και 700 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές επί Μαρινάκη στη Φόρεστ

Δέκα προπονητές και 700 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές επί Μαρινάκη στη Φόρεστ

Η Φόρεστ επιχειρεί να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο της Αγγλίας, όμως η συχνότητα αλλαγών στον πάγκο δείχνει πόσο δύσκολη είναι η ισορροπία ανάμεσα σε φιλοδοξία και σταθερότητα.

Χωρίς κατηγορία