ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αμάν, αμάν, Λαμίν Γιαμάλ! Η Ισπανία στον τελικό

Ο Λαμίν Γιαμάλ κάνει δικό του το Euro 2024 και οδήγησε με γκολ και μαεστρικές ενέργειες την καλύτερη Ισπανία στον τελικό, 2-1 τη Γαλλία
Αμάν, αμάν, Λαμίν Γιαμάλ! Η Ισπανία στον τελικό

Λαμίν Γιαμάλ, το πρόσωπο του Euro 2024. Το Σάββατο (13/7) έχει γενέθλια, κλείνει τα 17. Την Κυριακή θα παίξει στον τελικό. Θα κάνει την προσπάθειά του να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ. Αλλά το ομορφαίνουν οι πρωταγωνιστές. Ο Γιαμάλ είναι δίχως αμφιβολία της διοργάνωσης στη Γερμανία. Και θα είναι στον τελικό. Η Ισπανία δε θάμπωσε αλλά έπαιξε όσο έπρεπε. Για να δείξει πως ήταν ανώτερη από τη Γαλλία. Την απέκλεισε με 2-1. Με ανατροπή μάλιστα σε 5 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ισπανία έχει φοβερό ρόστερ. Και δείχνει καλύτερη σε αυτή τη διοργάνωση. Η Γαλλία έχει ακόμα καλύτερο ρόστερ αλλά δείχνει κουρασμένη. Και ίσως επηρεασμένη από ότι συνέβη στον Εμπαπέ. Έπαιξε χωρίς μάσκα ο σταρ της Ρεάλ. Αλλά ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ του.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν όλα τα λεφτά.

Ο Φαμπιάν Ρουίθ στο 5′ έχασε απίστευτη ευκαιρία από κοντά με κεφαλιά. Τρία λεπτά μετά, σχεδόν ίδια φάση. Σέντρα του Εμπαπέ, γκολ με κεφαλιά ο Κόλο Μουανί. Αλλά ακόμα και εκεί η Ισπανία έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Πήρε την μπάλα, έπαιξε γρήγορα. Με τα απίστευτα χαφ Ρόδρι και Ρουίθ. Απίστευτοι.

Γκολάρα ο Γιαμάλ στο 21′ με φαλτσαριστό σουτ. Δοκάρι και μέσα. Και 4 λεπτά μετά ο Όλμο κάνει κοντρόλ… Μαραντόνα και τελειώνει τη φάση με διαγώνιο σουτ.

Η Γαλλία το άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο διαχείριση οι νικητές. Στο 81′ ο Γιαμάλ πήγε να κάνει το ίδιο λίγο άουτ. Στο 85′ διαγώνια κίνηση και σουτ ο Εμπαπέ για να γίνει ήρωας. Άουτ.

Η Ισπανία στον τελικό.

ΓΚΟΛ: Γιαμάλ 21′, Όλμο 25′ / Κόλο Μουανί 8′.

Ισπανία: Σιμόν, Χεσούς Νάβας (58’ Βιβιάν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Όλμο (76’ Μερίνο), Νίκο Γουίλιαμς (93’ Φεράν Τόρες), Γιαμάλ (93’ Θουμπιμέντι), Μοράτα (76’ Ογιαρθάμπαλ).

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ (62’ Γκριεζμάν), Ραμπιό (62’ Καμαβινγκά), Τσουαμενί, Εμπαπέ, Ντεμπελέ (79’ Ζιρού), Κόλο Μουανί (62’ Μπαρκολά).

 

Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Ποιον θα πάρει στη θέση του Μουζακίτη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ποιον θα πάρει στη θέση του Μουζακίτη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Οι ερυθρόλευκοι όταν θα έρθει η ώρα το καλοκαίρι να δώσουν τον Μουζακίτη πρέπει να πάρουν παίκτη... δήλωση

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιέζει για Μουζακίτη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιέζει για Μουζακίτη

Ολυμπιακός μεταγραφές: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζει να πιέζει για το θέμα του Χρήστου Μουζακίτη και έρχονται εξελίξεις

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Τεμιρλάν Αναρμπέκοφ: Η χρηματιστηριακή αξία του τερματοφύλακα που τρέλανε τον κόσμο με τον Ολυμπιακό

Τεμιρλάν Αναρμπέκοφ: Η χρηματιστηριακή αξία του τερματοφύλακα που τρέλανε τον κόσμο με τον Ολυμπιακό

Ο Τεμιρλάν Αναρμπέκοφ με την εμφάνιση που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε αφορμή για να μπει σε πολλές ατζέντες

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι ματιές του Μπενίτεθ στην Premier League

Παναθηναϊκός: Οι ματιές του Μπενίτεθ στην Premier League

Ο Παναθηναϊκός έχει τον καλύτερο δίαυλο για την αγορά της Premier League και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μπενίτεθ

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο Άγιος Δημήτριος εμπιστεύεται τον Γιάννη Τάπραντζη

Ο Άγιος Δημήτριος εμπιστεύεται τον Γιάννη Τάπραντζη

Ο Άγιος Δημήτριος ανοίγει νέο κεφάλαιο με τον Γιάννη Τάπραντζη, επενδύοντας στη φιλοσοφία, την εμπειρία και την ενέργεια που φέρνει στην ομάδα

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός: Το νέο συμβόλαιο του Ζέλσον

Ολυμπιακός: Το νέο συμβόλαιο του Ζέλσον

Ο Ολυμπιακός τρέχει τις διαδικασίες για το νέο συμβόλαιο του Ζέλσον που παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται και πο κομβικός

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Το πιθανό σενάριο να περάσει με μία νίκη και μία ισοπαλία

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Το πιθανό σενάριο να περάσει με μία νίκη και μία ισοπαλία

Τρομερό αν συμβεί πρόκριση με 9 βαθμούς αντί τους 11 ή και παραπάνω, όμως είπαμε πως στον Ολυμπιακο που έχει αποκλειστεί από φάση ομίλων μία φορά με 10 (!) βαθμούς και τρεις με 9

Ποδόσφαιρο
Champions League: Ντε και καλά να το κάνει Goal/Goal ο Φλέκεν!

Ντε και καλά να το κάνει Goal/Goal ο Φλέκεν!

Η Μπάγιερν Λεβερκούζεν ισοφαρίζει με δώρο πέναλντι από τον τερματοφύλακα της Νιουκάστλ Φλέκεν..Οι Ειδικοί ψυχανεμίζονται μάτι και βασκανίες

Champions League
Champions League: Τι γκολάρα έβαλε ο Μαντουεκέ;!;

Τι γκολάρα έβαλε ο Μαντουεκέ;!;

Και ας μην έχει τελειώσει αγωνιστικά η βραδιά... μακρααααν το πιο αλητήριο goal ανήκει στον πιστολέρο της Άρσεναλ!

Champions League